bobos

Alla inlägg under september 2008

Av Lena - 22 september 2008 20:04

Måndag...

I går la sig Vilmer tidigt, innan sju tror jag och min mobil behövdes laddas. Ah, tänkte jag ingen klocka behöver ställas Vilmer brukar vakna och så hör jag när Fredde går upp och duschar.

 8.29 visade klockan när jag ich Vilmer kom ner, oj oj vi har bråttom!

Jättebråttom säger Vilmer (undrar om jag säger det till honom ofta?). Ja det var snabba ryck med välling,påkäldnad, tandborstning och amning (tur att jag duschar på kvällarna, det fanns ingen tid nu). Aa ja, 9.04 gick Vilmer in på Rödmyran! Bra jobbat Lena! Imorgon är det inget dagis men på onsdag är det och då kommer alarmklockan vara ställd : )


Har funderat på vad jag och Freddan gjorde när vi hade all tid i världen, d v s utan barn och hus. Kom på att Fred satt mycket vid datorn, jag tränade en del. Men vi lagade inte mycket mat, åt ute mycket, därför la jag in en bilg på Fred och mig i New York när vi åt på Hard Rock Café förra sommaren.

Tänk, laga mat helt ostört , ändå gjorde man inte det!

Jag har kommit fram till att jag/vi tycker omställningen var större med två barn än att få ett.Men nu jänns det verkligen som vi landat och börjar smått få tillbaka vardagen igen. Inte för att det varit problem utan mer att vi är nu fyra ist'llet för tre (vilket är underbart!). Ja, känslorna för sina barn ska jag inte börja skriva (det skulle bli en bok!) men närmre obeskrivliga!


Fredik har just tändt vår brasa och nu ska vi mysa en stund. Vi känner båda att nu känns huset verkligen vårt och verkligen som ett hem, ett jättefint och mysigt hem som är vårt!

Av Lena - 21 september 2008 13:11

Dagen började med att "fastighetsskötaren" farfar Börje fick komma och fixa lite med vår toa som krånglar. Farmor kom med och mös med en liten bebis med napp och en stor Vilmer med napp!


Vilmer kan mtycket niu själv, idag tog han på sig ett per rutiga byxor själv. Jättebra, men då såg jag att de börjar bli försmå och då fick jag ett ryck att sortera Vilmers gamka kläder.

Vilmer var en duktig hjälpreda när det gällde att packa upp och vika.  Emmalisa låg på ett täcke på golvet och Vilmer gjorde henne ofta sällskap. Så mysigt.

Av Lena - 19 september 2008 20:26

När Vilmer föddes 05 var vi sex mammor som träffades varje fredag och fikade. Fyra av oss har växt upp tillsammans vilket är jätteskoj. Nu har vi alla två barn och nu kör vi igång med mammafika igen! idag var vi hemma hos Camilla, Alexander och Felix! Jätteskoj!

När vi ätit lunch tog vi en sväng till "stan" om man nu kan kalla Hässleholm för det. Barnen hoppade studsmatta i väntan på bussen medans minisarna Emmalisa 6 veckor, Felix 3½ månad och Gustav 8 månader sov gott i vagnarna.

På bussen med vagnar och barn, det bästa av allt var att bussen stannade utanför Linnéskolan och ett tjugotal ungdommar strömmade in på bussen bland vagarna. Finns det hjärterum...


En sväng på stan sen skulle vi gå hem till Camilla ( 30 minuters promenad)men först inom Hemmakväll och köpa godis! Vi pausade i Hembyggdsparken där barnen lekte för fullt och vi ammade de minsta.

I natt ska Vilmer sov hos sina stora kusiner Sebban och Sakke (hoppas inte Vilmer är för trött efter en dag med mycket lek). Nästa mammafika är hemma hos oss!

Av Lena - 18 september 2008 18:22

Så här söt är Emmalisa halv elva på kvällen. Hon har ju börjat få in en liten rytm på dygnet. Natruligtvis vid sju- halv åtta så sover hon inte när jag ska lägga Vilmer. Men strax där efter så sover hon ordentligt och sen när jag ska borsta tänderna och sätter henne i babysittern efter att ha satt på henne pyjamasen så är hon så här söt! (Hon somnar sen igen när jag lägger henne i vaggan.)

Men idag är Emmalisa lite förkyld och inte så lite, hon snörvlar och nysar stora bobbar!!! En storebror att tacka för det antar jag!!


Kusin vitamin kom på ett kort besök idag. Tilde har ju börjar på dagis och det går jättebra (jag hälsade på henne snabbt idag när jag lämnat Vilmer)!

Vilmer har nya kalsonger på sig som Farmor köpt, nu är det toaträning!!


Måste bara säga att Vilmer ger oss många roliga skratt, idag när vi kom hem från dagis så började han klä av sig på trappan. Han gav mig jackan och sa:

Jag är lite varm ja. Och ryckte på axlarna!!  : )

Ord som används mycket nu är kanske och väl. Det roliga är att han oftas får in dem på precis rätt ställe.


Av Lena - 17 september 2008 20:00

Idag har varit en ganska lugn dag (ska snart skriva varför dagen bara har varit ganska lugn).

Lämnade Vilmis på Rödmyran, sen var jag och Emmalisa på Maxi och handlade inför middagen ikväll när Lööw ska komma.

Var hemma och röjde undan lite och hämtade Vilmer två. De har fått löss på avdelningen... hoppas inte vi får hem det : (.


Tyckte jag hade läget under kontroll när jag inser att där bara är en kycklingfilé i en påse jag trodde var oöppnad! Försöker ringa Lööw (hon svarar inte för hon var på utbildning med jobbet). Jaja tänker jag det fixar sig.

Nu kör vi utan blöja hemma. Vilmer tycker det är spännande med toaringen.

Vi lekte med tågbanan och jag såg att det var tid att börja med maten (med två barn själv tar det ofta lite längre tid än man först tror).

Fajitas stod på menyn och jag delade kycklingfilén och löken och slängde det i stekpannan, Flisan låg i babysittern nöjd för tillfället och Vilmer körde dockvagnen. JA då började det... Vilmer ropar nu kommer kisset, Emmalisa skrek med de stoa lungorna, kycklingen började bli klar och telefonen ringde! Mmm snacka om att inte räcka till, men som alltid så löse det sig! Det var Lööw som ringde. Av med stekpannan från plattan och torka upp Vilmers lilla olycka. När jag tog upp lilli Flisan så kippade hon efter andan som stora barn gör när de gråtit. Så visst fick jag dåligt samvete när stora tårar föll för hennes kinder och den söta underläppen putade ut.

Middagen blev super! Vilmer fick kyckling utan kryddor, han åt jättebra och tyckte det var jättegott precis som vi! 

Alltid lika kul att träffa Lööw!

Av Lena - 16 september 2008 20:18

Idag har vi haft en bra och mysig dag! Vi gick till stan och fixade några saker och sen gick vi till "Helens affär" som Vilmer kallar Kid´s Corner och köpte en toaring. Det blev en vit och svart Baby Björn som matchar den väl använda pottan : ). Några bodisar till Flisan och en supersöt tröja till Vilmis. Sen var vi i Tivoliparken, helt själva idag, kanske för vi var där precis vid matdax. Men Vilmer hade jätteroligt och sprang som vanligt från det ena till det andra. Jätteduktig var han när jag ammade Emmalisa!


Kolla in lillasyster i vagnen, liten blir större!


När vi kom hem var det dax att prova toaringen, kolla in Vilmers tröja, den matchar interiören i badrummet perfekt : )

Även om inget hände på toan så gillade Vilmer att sitta på den! BRA!


På eftermiddagen kom mormor och morfar och busade med Vilmer ( och mös med Flisan såklart!)


Av Lena - 15 september 2008 19:23

Idag är det måndag och Vilmer går på C4-gymnasternas barngympa med kompisen Ella. De är båda jätteduktiga! För Vilmer känns detta klippt och skuret, han älskar musik och dans och just nu göra som alla andra! Kan ni se framför er ett hav av rosa gympadräcktsklädda flickor där de fledsta är 4 år och sen idag en liten grön Vilmer! Tarzantröjan var valet idag och ett par randiga taights gröna och blåa. (Vilmer kommer nog kommentera detta när han blir äldre!)

När de skulle leka "Kom alla gymnaster" så skulle de stå på en rad, Vilmer sprang och ställde sig vid en tjej som var huvudet lägre och tittade upp på henne och log (som han vet brukar charma de flesta). Denna tjejen tryckte försikyigt ut armbågen i sida så Vilmer skulle ställa sig på linjen men Vilmer körde på med leendet och tillslut ställer sig tjejen demonstrtivt med armarna i kors och tittar bort från Vilmer. Lille grönklädde Vilmer fattade ingenting och tittade frågande runt. : ) Mycket bra att han får uppleva nya möten.

Men en duktig gymnast är han!


Emmalisa är en skönsovande lillasyster i en högljudd idrottshall. När vi kom hem lagade Fredrik mat och Vilmer och jag lekte på hans rum satt lilla "Flisan" och mös i babysittern.

Av Lena - 14 september 2008 19:34

Denna helgen har Fredrik och Börje jobbat och jobbat för att jämna till vår trädgård och så gräs! Det är verkligen en jätteskillnad och det ser ut att bli superfint! TACK snälla Börje för all tid du lägger hos oss!!!

Så äntligen bort med alla och då menar jag verkligen alla buskar och växter, tro det eller ej men när vi flyttade hit så var det överfullt i rabatterna med växter så de hade sått påskliljor i en rad mitt i gräsmattan! Säg någt man kan odla själv som inte de odlade här??? Så ja, nu känns det jätteskönt att vi börjar få det som vi vill! Fredrik är jättedukigt i trädgården!


Idag har Vilmer lekt med Alma eller Amla som han själv säger. Charlotte en barndomsvän som jag även jobbade ihop med på T4skolan var och hälsade på oss, naturligtvis nyfikna på Emmalisa.


Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards