bobos

Alla inlägg under augusti 2011

Av Lena - 18 augusti 2011 23:10

Undrar vem som var mest nevös? Vilmer eller Fredde och jag?

Emmalisa blev lämnade på dagis och sen gick vi till skolan.

  Fruktstunden.   Alla nya elever fick en ros.     Fredde hämatade Vilmer när skolan var slut. Vilmer var nöjd med sin första skoldag.  

Första skoladagen firades med Vilmers favortittårta.

  Emmalisa var mycket nöjd med sin dag på dagis.   Stora killen!   


Vilmer berättade om allt kul det gjort under skoldagen.


Innan han somnade frågade han när man börjar ettan! : )  

Av Lena - 17 augusti 2011 21:17

Igår åkte jag med jobbet till Köpenhamn och Tivloi! Härligt väder och jättemysig liten mjukstart på terminen.


Barnen var hos Mormor och Morfar och de åkte på en lite utflykt till Vanås.


  

Fantastiskt fint.

En glass blev en bra start! 

    Barnen skrev och ritade önskningar...   och satte upp dem i träden.   Emmaliasas.

    

   Vilmers.   Hrm...who´s this?   Liten paus på bänken.   Det var många roliga saker att upptäcka lite överallt.   En bro över bäcken.   Klättra högt. 

Rolig ställning att leka i.    Härliga färger.   

Klättrade på stegar.     

Vilmer vågade klättra väldigt högt upp.

 Tack Morfar för korten!

Idag onsdag var en sköna mjukstarten över, har varit mer eller mindre kaos på mitt jobb som det ska vara dagen innan skolstart. Jag fick ta min lunch till att shoppa kläder till barnen, det hjälpte mig att tänka på annat. Just nu ligger Vilmer och sover, men vi har pratat mycket ikväll, tänk imorgon börjar han skolan!!!!

Av Lena - 15 augusti 2011 22:18

Idag åkte barnen med till Tyringe. Emmalisa var uppe och....

  ...spelade Nintendo. Vilmer sov.


På eftermiddagen kom Adde och lekte en stund:

 

Killarna sköter sig i stort sen själva, de spelar lite, leker lite. Under tiden fick jag se en show:

     


  Som avslutades av sångstund:

Tryck på pilen för att se filmen.
 

Vilmer var trött och la sig i tid medans en liten loppa inte var så trött och hade massor av energi! Efter att hon inte kunnat stå stilla i en kvart kom jag på att jag skulle filma henne!

Med en musikalisk pappa och en mamma som gillar att dansa får man:


 Tryck på pilen för att se filmen.


Av Lena - 14 augusti 2011 21:37

Igår kväll tänkte jag att det är ingen som sover längre än till halv 9 idag, så ja, jag litade mig på att barnen skulle vaknade eller jag själv.

När barnen kom in imorse tänkte jag...hoppas klockan är sju så man får sova två timmar till. Då kom ett meddelande från Ola (Grease) att han kommer vid kvart i tio till teatern. Jaja tänkte jag, inga problem...tills jag såg att min mobilklocka var 09.25 Lite smått panik! Men hann till teatern till tio i tio och hade superkul med dansnummerna!

 Har du inte biljett så måste du köpa och komma se denna glada musikal! : )

   När jag kom hem skulle Fredde baka lite så Emmalisa och jag åkte till Maxi och för allra första gången var Emmalisa i Minihuset på Maxi. Bilden talar för hur nöjd hon var att hon vet precis hur allt funkar och att hon fick vara där första gången utan Vilmer. : )

 Fredde gjorde egen vaniljsås och rabarber och gjorde så goda små efterrätter:

 

Idag gick Vilmer på sin allra första bio. Detta för att han inte så länge har gillat film och tv, det är först nu, så Bilar 2 kändes som en bra första film.

Vilmer och Adde!

 Vi köpte våra bokade biljetter.

Sen köptes det godis, baconchips, popcorn och dricka!

På plats!


Efteråt var pojkarna hungriga, var svårt att tro efter allt annat de ätit, men tja, de var väl mer att det kändes konstigt i magarna, så en hamburgare fick mätta.


Vilmer tyckte det var jättekul och spännande att vara på bio. Även om han spillde dricka på sina byxor i mörkte så han satt i kallingarna var Vilmer mycket nöjd.


På frågan om han ville gå fler gånger svarade han:

V. Då kan vi se Hello Kitty så kan Emmalisa följa med.


Storebror har talat! : ) 

 ( Men någon Hello Kitty film tänker jag inte gå på bio om det nu skulle komma en sådan) : )

Av Lena - 13 augusti 2011 19:45

Idag kände kanske att min hjärna fick sig en kickstart igår ändå, för imorse så började jag direkt klockan 9 med att byta sängkläder, tvätta och slutligen rensa ytterligare i barnens försmå kläder! Det blev 9 överfulla kassar, tur jag har många vänner med barn! : )

Härlig känsla men vet att jag har svårt att slänga! Fick riktiga flashbacks när jag såg Vilmers body stl 50 som han åkte hem från BB i. : )


Sen var det dags för Grease! Så kul och så härligt gäng! : )


På eftermiddagen var det kalas hos Bella. Vilmer var hos Adde och lekte.

Isabella.

  En glad Emmalisa hoppar!  

Bella och Emmalisa.

  Smarrig fika med tårta!   Godis var det på tårtan! : )  

Det blev fiskedamm.   Emmalisa visar vad hon fiskat upp.   Emmalisa och Bella! : )   

Tack för ett kul kalas Bella!


Vi körde och hämtade Vilmer hos Adde och stannade och lekte lite. Härligt att pojkarna nu är så stora att du leker och reder sig själva! : )


  

Av Lena - 12 augusti 2011 20:58

Mm det är lite andra rutiner hemma när jag är på jobbet:

  Emmalisa äter frukost i sin säng och kollar på tv! Jaha ja...


Min dag på jobbet var fylld med en massa gruppindelningar och beslut som behöver fattas. Måste ärligt säga att min hjärna inte riktgit var förberedd nu, men förhoppningsvis är den det på måndag! : )

Vi åt ikvällsmat och sen körde vi och handlade lite godis och hade vårt fredagsmys! : )

När man är tre år får man ju borsta med eltandborste, tur att Vilmer har en som man lätt kan låna och tur att Vilmer har en urväxt pyjamas som man kan låna! : )

Som förtrollad tittar hon i speglen.

   Glad treåring!   En trött storebror kollade på tv när jag la Emmalisa.   Är ju lite större och får var uppe lite längre! : )   ____________________________________________________________________


Svar på gästboksinlägg:

Annelie Dremo.

 

Stort Grattis till din lilla Ellen! Tyckte jag såg dig på stan häromdagen men var inte säker och du gick snabbt förbi med vagn! : )

Hoppas att allt är bra med er och att ni trivs i ert fina hus! Jag kan fortfarnde komma ihåg alla fina deltajer i huset! Vi stannade länge på den visningen och tänkte och drömde!

Kul att du hittat min blogg, ja har ju bloggat sen jag var mammaledig med Emmalisa så i tre år nu i september. Det allra bästa med att blogga är att man fotar och dokumenterar mycket och om man glömmer något kan man alltid gå tillbaka! Du funderar inte på att blogga? Eller det gör du kanske redan?

Lekstugan ja, vi är mer än nöjda med den. Både vi och barnen! : ) Du får gärna komma och titta på den "live" !

Stor kram!

Lena

Av Lena - 11 augusti 2011 21:45

Efter ett härligt sommarlov var det grymt att klockan ringde 06.45 Vilmer var mycket svårväckt och ville helst sova en två timmar till!

Men väl på benen bar det av till vårt sovrum där Emmalisa sov.

   En mycket mycket trött Emmalisa öppnar sina paket!   Hon fick välja kläder själv idag på sin födelsedag! : )   Barnen var hos Farmor och Farfar eftesom jag börjar jobba, Fredde sov efter att ha jobbat natt och barnen har inte börjat på dagis än.

Hos Farmor och Farfar var även Tilde!   Farmor kalasade till det med en festlig tårta!   Så gott och ROSA!   Själv var vi ute och åt sushi på lunchen ! Mina kollegor, Pär, Sara, Maria och Susanne. ( Jenny var också med oss men hamnad utanför bilden).   När jag väl kom hem så hade Emmalisa fått en prinsesskläning av Farmor och Farfar! Så snällt, tack! Vilmer ville då var riddare! (Han var jätteglad, men ser lite trumpen ut på bilden, men som sagt var han jätte glad).   Vi åt kyckling enchiladas som barnen älskar och sen blev det lek och bus!

Emmalisa smög in i riddartältet och helt plötsligt hörde vi ett blippande, och jag tittade in och där sitter prinsessan själv, har tagit Vilmers Nintendo och spelar! : ) Som om vi inte skulle höra och se henne! : ) Älskade lillasyster!  

Av Lena - 10 augusti 2011 22:29


Idag så det dags att åka och hälsa på GamlaMormor. Jag täknte igår att jag bara tar ett barn med mig eftersom GamlaMormor är gammal. Eftersom Vilmer sov imorse när jag ställt klockan på 8.15 och Emmalisa var vaken och pratade om sina armband hon skulle visa sina dagisfröknar så blev det hon som fick följa med till GamlaMormor.

Det spelar ingen roll när på dagen man hälsar på, fikan är obligatorisk! : )

GamlaMormor vet vad barnbarns barnen gillar! : )   Emmalisa vet att GamlaMormor har en skål som alltid är fylld med Twist, den hämtade hon!   Allt småpilligt lekte Emmalisa med.   En kort liten visit hos älskade GamlaMormor! : )


Väl hemma ville Emmalisa ha köttbullemacka, hon kan ju allt själv så hon gjorde en till sig och en till Vilmer.

  Från början låg alla köttbullsbitar på den rosa tallriken som man kan gissa vems det är, så jag sa att hon fick dela upp bitarna lika....så lite mer lika kanske...   Sen bar det av till Köpinge.   Vad är det för en dag...en det en vanlig dag? Nej det är ingen vanliga dag....   ...för det är Alfons födelsedag hurra hurra hurra!   Stora killen!   Sötast när vi sjöng för honom!   Två barn som gillar "ja må han leva sången".   Alfons och hans smarriga tårta!   Lilla lilla snälla Hedda! Hon sov igenom stim och stoj och hög sång!   Synd att jag inte hann fånga riktigt hur härlig hon såg ut när hon satt i Tobbes hand.   

Innan vi körde hem körde vi inom Farmor och Farfar och lekte en lite stund som blev en timme.  : )

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards