bobos

Alla inlägg under augusti 2011

Av Lena - 9 augusti 2011 21:44

Ja, tänkte förra veckan att denna veckan ska jag bara slappa på stranden och njuta av sommaren.

Det stannade vid tanken....


Barnen lekte Spiderman och sjörövare på förmiddagen. Farlig sjörörvare...

  Snäll sjörörvare...   Vilmer frågade NÄR kommer Tilde, en tjugo gånger under förmiddagen. Så jag kollade om Tilde ville komma och leka, det ville hon.

Emmalisa valde att inte sova idag och här spelar hon Memo med Tilde vilket slutade med en sur Emmalisa, fast hon vann!! Jag hejar för en liten sovstund efter lunch!!   En tur till poolen i duggregnet var uppskattad även om det inte var soligt!     Emmalisa i Tildes baddräkt och Tilde i Emmalisas baddräkt!   Hela gänget påväg hem igen. Solen tittade fram lite då och då.   När vi kom hem blev det glass!     Det har gått så fort med Isabell, nu när hon kan gå så vill hon vara med de stora barnen och leka och titta vad de gör!   Jennie, Henke, Tilde och Isbell stannade på kvällsmat.   


Som alltid lekte barnen jättebra när det var dags att gå hem.    

Av Lena - 8 augusti 2011 23:10

Hade lunchdate med Kaoztjejerna Jennie och Caroline och deras barn.

 

Mycket god lunch när vi väl hittade ett ställe där vi satt i skuggan, plats för två vagnar och där det fanns plats över huvud taget. Mina kids var hemma. Lunchen, snacket, sällskapet var lika trevligt som alltid!!!


Jag körde hem och hämtade Vilmer och vi var i stan i tre timmar.

Vi börjde gå i affärer för att leta skolväska. Vilmer är inte så bestämd egentligen vad han vill ha, han hade tagit den som jag hade gett honom. Men, jag ville han verkligen skulle välja en han tyckter om. Den rödrutirandiga i bakrunden var hans första val, sen den blå han har på sig.

   Tredje valet blev i min smak, och en gympapåse!     Ja, vi gick i 6 affärer och handlade i ganska mycket i samtliga!!! LOVE IT!

 En fikapaus....   Vilmer ville att jag skulle fota honom så han senare kunde titta på bilden när han blev sugen på chokladboll! : ) smart!   Vi gick och handlade presenter till kalas och innan vi åkte hem så vill Vilmer leka i bilen. Då kändes det som han fortfarnde var tre år istället för 5½.   Så mysig eftermiddag jag och min son hade på stan! : )


På kvällen blev de Pizza till kvällsmat och Emmalisa berätta följade för mig:

E. Mamma, när bebisen är mammas mage är det blod med, sen när bebisen kommer ut kommer det blod också på bebisens huvud. Men man kan inte sätta plåster där. Nej det kan man inte.

??? Eh...jaha...


Hon fortsatte sedan prata om dagiskompisar och sina fröknar och att hon snart väldigt snart ska börja på storabarnsavdelningen (vilket hon inte ska). Tror hon längtar lite till dagisl

Av Lena - 7 augusti 2011 21:15


Emmalisa ska bli tre år!

 


Vi blåste ballonger och Emmalisa dukade borden (inne!! Ja, skönt trädgårdshäng är svårt när det regnar och grilla korv är inte så charmigt heller, så vi dukade inne och stekte korven).

   Emmalisa och Tilde.   Fiskedammen är ett spel som alltid är kul!    

Ja, det gick bra att äta korv inne med.    

Vilmer, Adde, Ella, Emmalisa, Tilde, Therese, Bella, Elin, Karolina, Vilma, Felix, Camilla, Ella, Tyra och Erik.     Ella, Tyra, Lööw, Erik, Vilmer, Adde och Ella.   Bella och Elin.   Minsta kalasgästen, Hedda.   Sen blev det glass! Just treåringar är mycket förtjusta i strössel! : )   De stora killarna (Vilmer och Adde) höll i fiskedammen.   Såklart fick kalasets huvudperson fiska först!  

Alla fick fisk!

 


Mm gott med godis!

   

 Som på alla kalas är det två som brukar hänga i soffan längst. Vilmer och Adde.   Här har vi en mycket nöjd kalasloppa!! Som säger så här när bilden tas:

E. Mamma snart fyller jag ju fyra och då ska fiska igen. : )

  

TACK ALLA KALASGÄSTER för fina presenter och för att ni vill komma och leka och fira Emmalisa!! : )


Vilmer gillade också att fiska.   En linslus, tog nog över 50 kort på henne när hon "posar" här två!  

Fredde fotade i studion.

 

       

När vi plockat ner alla ballonger fick barnen för sig att de skulle binda alla på benen.

Glada Vilmer!

   

Sen cyklade Vilmer en runda. Jag tror vi får höja upp sadeln lite...

  En tur förbi hans "gamla" dagis. Tror det är vemodigt för honom.    Vi avslutade med att cykla förbi Parkskolan där han ska börjar om mindre än 2 veckor. Det var spännande.

Av Lena - 6 augusti 2011 22:40

Oj vad vädret blev fint idag! Kändes som en surprise! : )


En bild som kan upplevas äcklig, men ett riktigt i-landsproblem. JAG FJÄLLAR! Hej då Cypern-brännan!!!

 

Vi var en sväng på Barnens dag med Daniela, Adde och Ella.


    Så gulligt när Vilmer lämnade tjugan till fiskedamen och säger;

V. Det är jag och Emmalis ( han kallar Emmalisa så) som tänkte fiska. : )   Skulle kasta som Pippi gör på Tivoli, tyvärr gick det inte så bra, Adde var duktig och fick nästa ner alla.   Korvpaus.   En liten liten karusell, kul att våra fyra barn nästan fyllde hela karusellen.   Hallongodis-spottning.   Vilmer rider.   Emmalisa rider.

  Daniela, Adde och en jättepolis- motorcykel.   Vilmer är ganska impad.   Vilmer och Adde leker i brandbilen.   Farmor och Farfar kom och åt kvällsmat med oss.

Har glömt att skriva att vi fått vårt bygglov! Yeeeaaahh! : ) MEN, behöver kanske inte en jättesoffa om barnen väljer dessa plaster att kolla på tv på! :)

 

  Fredde är på svensexa så jag fixar lite till barnkalaset imorgon. Härlig syn bara..     Hoppas nu bara på att det inte regnar imorgon....

Av Lena - 5 augusti 2011 21:49

Igår var vi i Balsby med Daniela, Adde och Ella.

 

Vädret var sådär när vi kom, men allt eftersom blev det fint och snart var hela lilla stranden fylld av barn!  

Skönt häng, barnen lekte och jag Daniela pratade om allt mellan himmel och jord.


På kvällen så var bjuden till Susanne på jobbet på bad och grillkvälloch Daniela skulle gått ut med en från hennes jobb som blev inställt så hon hängde med mig! : ) Mycket trevligt!


Idag har Emmalisa haft kalas!

En tjej som nu gillar att spela data:

 


Tilde kom med massor av paket till Emmalisa! 

  

Många paket blev det!

      

Henke hoppade med Tilde och Vilmer!     Grillat med mango/jordgubbssalas, foccsia bröd, nypotatis och mangonchutney sås.   Tjejerna. Mormor, GamlaMormor, Emmalisa, Farmor, Jennie och Isabell.   Mormor, GamlaMormor och Emmalisa.

  ,

   Killarna och Tilde. Morfar, Fredde, Tilde, Henke, Vilmer och Farfar.     Vilmer och Tilde kollar på film.     Emmalisa blåser sina tre ljus i tårtan.  

Emmalisa och Tilde.

   Tredje klänningen på kalaset, här provar hon en som hon fick av Farmor och Farfar.   Tack för att ni kom på mitt kalas och för ALLA fina presenter! Kram Emmalisa


Av Lena - 3 augusti 2011 11:27

Medans vi var iväg och latade oss i solstolarna så kom lilla Hedda till världen! Stort grattis Lisa och Tobbe! Och Ella och Alfons till er lillasyster! : ) Man kan aldrig sluta förundras över hur liten en nyfödd bebis är! Så otroligt fin och söt!

  So tiny i vagnen!   Fredde och Hedda.   Ella har fått en kanin, Albin! Han var så söt och väldig nyfiken.   Vilmer och Emmalisa tyckte det var en kul krabat!   Tobbe har bygget ett fint utedäck i trä! : ) Härligt att ta kvällsfikan ute!   Sen blev det bad för de fantstic four!  

Av Lena - 3 augusti 2011 10:51

Vi börjar med bröllop som var helt fantastikt fint!

Linda och Scott!

  Underbara rosor som var lite en röd tråd genom hela bröllopet!   Jag och Fredde!   Fantastiskt fint dukat!   Detta var en av det godaste desserterna jag ätit!  

Henke och Jennie!         Farfar, Farmor och Fredde! ( Fredde fotade med sin kamera, de bildena kommer senare)

Vi åkte på söndagen hem till Tyringe och umgicks med våra barn! : )

På måndagen åkte jag och Fredde till Cypern! Där är ju en mängd bilder på Fredde och mig när vi äter och dricker... ska skona er från att kolla på alla! : ) Så här är ett lite urplock...

Cypern från luften.

   


 Första kvällen.     Som vanligt åt jag kyckling och som jag gärna gör när jag är utomlands.   Underbara strand!   Känslan av sommar!  

Underbart vatten. 

  Kul idé IKEA hade, de var någon välgörenhetskväll då IKEA ställde ut sina möbler kring parkbänkar.   Vårt hotell, Fredde påväg till frukosten. 

Summer.

  Hamnen.   På väg ner på stranden till FINIS, baren som ligger på stranden 2 m från vattnet.

  Underbara varma kvällar.

  

Vi åt så god mat hela veckan.      

 Strandkiosken där vi handlade vatten every day.   Måste bara visa denna goda Caribbian chicken! SÅ otroligt gott!   En hel del drinkar blev det. Här, Strawberry Mojito.   Härlig utsikt.  

Vi är mer än nöjda med våran vecka på Cypern.

Vilmer och Emmalisa var hos Mormor, Morfar och Farmor och Farfar denna veckan. Stort TACK till er! Våra barn har haft semester med många utflykter och har verkligen trivts och haft så kul!



Av Lena - 1 augusti 2011 23:21

Har varit på ett fantastiskt bröllop!

 

Och efter det bar det av till Cypern i åtta dagar! Underbart!

 

Så det har inte uppdaterats alls här, men kommer i dagarna att komma en kavlkad av bilder! : )

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards