bobos

Alla inlägg den 10 juli 2009

Av Lena - 10 juli 2009 23:43

Idag var vi uppe i tid vid halv 9! Vi var precis på väg att cykla en runda (vi är Vilmer, Jag och Emmalisa. Fredde var ute i går så han sov) då himlen öppnade sig! Så vi tog bilen och så åkte vi till Daniela, Adde och Ella. Lite lek ute och lite inne! Emmalisa sov lite också (hon blev ju väckt när jag gick upp så hon behövde sova lite till!)


På eftermiddagen skulle vi gjort något kul tänkte jag, men regnet gjorde att vi städade och fixade lite här hemma! Och tur var det för helt plötsligt så stod Emmalisa och sen tog hon sin allra första steg! Så sött!!!! Ofta har hon så bråttom framåt att hon inte hittar balansen, men flera gånger under eftermiddagen kunde hon ta några steg! : ) Så duktig du är Emmalisa!


Farfar och Farmor kom och sen åkte Farfar och Fredde och fixade med brädorna!

Jag ville äta på stan, tycker det är lite kul att det händer någo i stan och så var klockan för mycket för att handla och laga mat! Farfar och Farmor följde med och gjorde oss sällskap! Inget vidare väder och maten var ok, hade väntat mig superduper gott, men kvällen fick ett superduper slut ändå! Vi gick ner på nöjdefältet (haha som det kallas!) och så spelade vi på chockladhjulet och Farmor vann ett stort chocklad! Grattis och tack för de som vi fick! : )


När vi kom hem stack jag och Emmalisa en snabbtur till Maxi och där gjorde Emmalisa det stora i blöjan! Oh my... vad det luktade! Några på Maxi vände sig om när vi gick förbi... förlåt för lukten!


Therese (en vän i spanien) ringde och vi pratade i nästan 2 timmar! Så himla kul! Nu ska ni få höra hur bra vi har det här... (när vi klagar som mest kan vi tänka på detta!)

Therese dotter Alba går på ett dagis, hon betalar oftas runt 3500kr i månaden för platsen. 1200 kr i bara material (av de 3500) som består av pennor och en cd-skiva! I augusti är det en stressig månad då kostar det 7000kr. Många har inte råd att lämna sina barn då, så då får släktingar och andra ta hand om barnen. Varje dag ska barnet ha med sig en väska packade med kam, borste, våtservetter, torra servetter, små handukar, parfym, vanlig handuk, badkläder, ombyte, blöjor, termometer och det var mer saker som jag inte kommer på just nu! Men Therese sa i runda slängar att de betalade 2000kr för något form av startkit när Alba började!

Det är helt sjukt galet att det är så dyrt! I spanien kallar de det utbilning och föräldrarna kan inte hämta barnen när de vill, de får heller inte vara i korridoren utan måste vara utanför ända tills det verkligen är dax att hämta!

Många i spainen jobbar på helgen med då är dagiset stängt! Då får man lösa det själv!


Visst har vi det bra!!! Jag tycker det iallafall! : )


Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards