bobos

Alla inlägg under oktober 2009

Av Lena - 12 oktober 2009 21:01

Emmalisa har haft mycket hög feber, stackar lilla Lisan!

Själv har jag ju förlorat mycket sömn under helgen, helt självförvållat! Men visst var jag trött i morse!


Igår kväll så tränade jag tjejerna på C4-gymnasterna och det fick mig att piggna till.... iallafall för stunden!


Men åter till måndagmorgon och måndgar på mitt jobb är ofta lite kaos! Men det är härligt att man kommer direkt in i jobbet från det att du sätter på jobbmobilen! : )


Dagen flöt på snabbt och jag ville bara hemma och krama om lilla sjuklingen!


På kvällen åkte jag och Vilmer och slängde skräp och handlade medans Fredde lagade kvällsmat! Emmalisa sov! Det var så gott att äta god mat! Tog ett litet litet glas vin till maten! Så gott och behövligt efter en busy day!



Hoppas att lilla Emmalisa blir friska snart!


  

Av Lena - 11 oktober 2009 14:36

Lördag morgon kom jag på att jag glömde lite saker på jobbet, så jag fick åka till jobbet och fixa det, jobbade lite hemma. Barnen var trötta och låg och slappade i soffan:


  

Mys mys! Så gulligt att de är två! : ) Tyvärr visade sig senare att Emmalisa blev sjuk i hög feber!


Vid 2 åkte jag och Sandra ner till Malmö! Vi sprang var och en för sig i nästan 2 timmar och shoppade! Nice! Hittade en del bra grejer! Lite saker till barnen också! När vi var klara åt vi på Mcdonalds och sen checkade vi in på hotellet! Inte det finsate hotellet, men helt ok! Vi gick ner och köpte godis och slappade lite!

  

Mycket svårt att fota tv:n, det står: Käre Lena Svensson så jag kände mig välkommen! : )


Vi gjorde oss klara och gick till C&C airlines incheckning!

  

Redo att åka till NY!


När vi gick från hotellet så gick vi först helt fel, tack vare mig! Tur att jag hade tagit på mig stövlarna och tagit pumpsen i en påse! Annars hade mina fötter dött!


Så så så så så himla kul fest! När vi kom till incheckningen möttes vi av dessa två:


  


Lina och Caroline så söta som flygvärdinnor! : )

Vi checkade in, väntade och sen fick vi gå in "the aircraft" där vi satt precis som i ett flygplan. Vi fick drinkar och snacks och säkerhetsundervisning! Superkul! : )


Vi landade i NY och festen började! En jättekul fest med jättegod mat och roliga människor! :)


  

De två värdinnorna! : )


  


Fick ju inte till några bra bilder (undar varför! he he) men denna visar att vi dansade och hade skoj! : )



Vid tre gick jag och Sandra hem till hotellet, jag köpte såklart en pommes med sallad, fast jag inte alls var så hungrig. Dock åt jag en eller två bara för pommesen var iskalla! Men det var riktigt fint att lägga sig i en hotellsäng!


Fick ställa klockan till frukosten på söndagen! Jag hade aldrig vaknat 9 annars! : )

Upp och duschade och sen ner till detta:


 

Snacka om söndagsfrukost! : )


Vi åkte hem innan lunch och det kändes skönt och vi var mycket nöjda med vår malmövistelse!


När jag kom hem var Emmalisa sjuk i feber och Vilmer var med Farmor och Farfar!

Stackars lilla Lisan!





Av Lena - 9 oktober 2009 20:40

En fin, skön, lugn och mysig förmiddag med barnen! Emmalisa gick runt och hennes humör var på topp!

  

Hon älskar att ha ett litet bestik och sen en mugg eller litet glas som hon rör och rör och sen smackar hon när hon låtsas äta! : )


Vilmer var trött och satt och mös i soffan till Emil! (han verkligen älskar Astrids alla sagor!)


  


Jag vek lite tvätt och Emmalisa började träna att klä på sig kläder själv! Här har hon lyckats få på sig en klänning!


  


Gissa om hon var nöjd? Jag fick INTE ta av den! : )


När Emmalisa börjde på dagis fick vi ett papper man kunde sätt kort på familjen. Detta papper kommer att hänga på dagis så Emmalisa kan gå och titta på det. Ja, som sagt vi fick det för nästan två månader sen och idag gjorde det! (bara för att jag hittade pappert när jag städade! )


Framsidan:

  


På baksida är Farmor, Farfar, Morfar och Mormor! : )
(Tror ni jag kom ihåg att lämna det? Nej, det ligger fortfarande i min väska! På måndag! : )


När vi cyklade till dagis somande Emmalisa på cykeln och jag var ju tvungen att lägga henne på gräset när jag skulle låsa Vilmers cykel!


  

Helt utslagen efter allt bus på förmiddagen!


Vilmers dagis var ute och lekte så han sprang direkt iväg till dem!


En kort dag på jobbet men mycket att göra! : )

Fick en bästa kommentaren av alla idag. Jag visste inte att Vuxenskolan hade våra hemskunskapskök på fredagarna. Jag brukar vanligtvis vara i en annan byggnad, men idag så hade jag bokat datasalen till åttorna!

Ja, i allafall så kom äldre damer, runt 80 kanske med käpp och allt. Jag gick fram till dem (efter som ja, vi är en högstadie skola, föräldrar kanske syns här ibland men inte denna generationen som nu kom i dörren) och frågade om jag kunde hjälpa dem. Men nej, de behövde ingen hjälp.

Jag gick och kollade mina elever som satt på lite olika ställen vid datorer och när jag för andra gången ser dessa två damer irra runt och (eller ja, de är ju inte så snabba med de såg vilse ut! : ) Frågade jag igen, vem söker ni, vart ska ni? Då en av dessa damer ler och säger: Jag är orolig för dig. Jag frågade henne vad hon sa och hon upprepade samma mening och jag frågade henne varför då? Jag är rädd att de ska slå dig!

Ha haha.. ja, min kära nia satt utanför bibblan och de var lite högljudda (fredag eftermiddag och de skulle skriva mekanik och elektronik prov sista timmen med mig så de var ganska taggade!)


Visst är det sjukt att vissa äldre har den uppfattningen om ungdommar? Just denna nia är så himla go och så trevlig därför blev ju detta jättekomiskt! Stackars 9C, ni är jättehärliga, fortsätt vara det! : )


Fredde hämtade på dagis och när jag slutade stack jag till stan för att köpa strumpbyxor och för att kolla in om det fanns något snyggt att ta på sig imorgon på Caroline och Linas trettioårsfest! Den är i malmö och jag ska lyxa till det med att sova på hotell! Hoppas man kan njuta av frullen! : )


När jag kom hem så bakade Fredde och Vilmer!

  

Fredde gjorde den goda blåbärspajen, medans Vilmer gör "sin" tacos här! : )


Jag skjutsade Fredde till Hässlholm, personlafest! : )

Pälsade på barnen, kolla in vår lilla Fröken Söt:

  







Av Lena - 8 oktober 2009 20:45

Ah...ännu en mycket mycket trött morgon! Jag var ganska sen upp och barnen väckte vi tjugo över 7! Ah.. det är helt galet att de är så trötta och vi ska ju vara på dagis kvart i åtta, men så blev det ju inte idag! Nej, snarare lite efter åtta! : )

Dock funkde det jättebra fast barnen var mer sovande än vakna!


Idag har nog varit en av de mest händelserika dagarna på jobbet!!! Jag gillar mitt jobb jättemycket och tycker om när det händer saker! Men idag har verkligen allt hänt på en och samma gång! : )

Men allt ordnar sig och ja, det är ju det som gör jobbet kul! : )


Hämtade barnen på dagis och cyklade hem! Lagade mat, idag en pastagratäng med tomat och parmesanost! Vilmer har nog aldrig fråga om maten var klar så många gånger som idag! Barnen fick tjuvstarta och äta pasta och majs medans jag lagade maten! De åt och åt och när den "riktiga" maten var klar åt de båda flera portioner! Känns tacksamt när man tycker att man lagar mat åt dem! : )


Precis när vi var klara med maten kom Tilde och Jennie en stund! Tilde skulle hämta overall och vinterjacka med byxor (Vilmers). Såklart blev det lek också! Hela Tilde sken upp när Jennie sa ok, en lite stund kan vi stanna! : )


Dagens Vilmer-mening 1: När Jennie och Tilde var ute på trappan och påväg hem så sprang Vilmer från lekrummet och sa:

V. Jennie jennie! Det är något jag vill säga dig! Jennie!

Jennie: Ja.

V. Du, snart ska jag börja skolan!


Ha ha.. älskar när Vilmer brilljerar med sådan viktiga saker i sista stunden! : )


Den andra Dagens Vilmer-mening:

När Vilmer låg i sängen sa han:

V. Mamma jag somnar inte, jag är ju bara glad!


: )


Har inte tagit en enda bild idag men lägger in bilder ifrån i somras när det var varmt och skönt!


  

Mys mys mys!


  


Skönt i solen!


Av Lena - 7 oktober 2009 20:02

Idag fick jag lämna barnen eftersom Fredde fick en "akut" grej på jobbet! Annars lämnar Fredde barnen på dagis vid halv 11. Idag fick de upp tidigt och Vilmer låg och vände sig om och om igen i sängen och ville inte vakna! Fick en sådan tonårskänsla! : )


Men idag gick det undan till dagis! Vilmer är snabb som blixten! : ) Nu når han ner... (morfar vi får kanske höja sadlen ännu lite till? )


Idag är en dag som också bara går i ett! Jag har min egen klass hela dagen idag! : )
På eftermiddagen har jag dans med 6,7, och 9or!


Idag hade vi mattelärare betyg och bedömming (ett projket i hela landet!). När klockan var halv fem cyklade jag till badhuset och där väntade Farfar med Vilmer! Vilmer och jag gick inte och han ville ju bada! Men när jag förklarade att vi inte hade badkläder utan bara gympakläder så ville han gympa! : )

Förra veckan frågade en mamma mig hur gammal Vilmer var och jag sa då att han fyller fyra i november, var på hon svarade att alla de andra är fem. Så jag tycker att Vilmer verkligen är superdukig som hänger med och följer de rörelserna som görs! : )


  

Idag hade de lite stationer och så fick de varsin vattenflaska! : )


Undertiden som Vilmer gympade rättade jag 6:ornas No-läxförhör! So nice att göra tvåflugor i en smäll! : )


Jag tog Vilmer på cykeln hem och gud vad det är mycket tyngre än att ha Emmalisa där! : )Vilmer ville att jag skulle cykla fort..är ju inte i spinningtakterna (är ju fortfarande på paus från Friskvårdshuset där jag är spinninginstruktör! )så det blev i vanligt söndags tempo! : )


När jag kom hem hade jag bett Farmor och Farfar förberda maten som ikväll blev tacos! : )


  


Tack snälla för all hjälp! Det var så gott att äta när vi kom hem!


Idag ska jag göra något som jag inte gjort på över 1½ år! Jag ska gå och lägga mig innan klockan 21! Jag är helt galet trött på morgonen så jag vill prova hur det är att vakna utvilad!


__________________________________________________
___________________________________________

Svar på kommentar:


Thess:
Ah..vad glad jag blir! Härligt med glada besked! : ) Tack!


Av Lena - 6 oktober 2009 22:08

Åh vilken härlig höstdag det varit idag! Så skönt att inte frysa eller gå och huttra mellan byggnaderna på skolan.

Var kvar i filmen från igår! Flickan som lekte med elden! Så himlans bra! Är nog lite kär i Sanander karaktären! Hon är ju så kall och ändå vinner hon alltid på slutet! YES! : )


Hade en kort dag idag och hämtade barnen tidigt! När vi kom hem lekte vi ute och sen dansade och grejade inne! Min plan var att städa och röja, men vi hade så kul och jag ville verkligen vara med Vilmer och Emmalisa! Oftas när vi här hemma fixar jag med något och Fredde med något och så är vi med barnen lite här och där...


På kvällen kom Lööw! Nu är hennes kula jättestor (tycker jag!)! Tycker det känns evigheter tills den ska komma ut!

Vilmer lekte med Lööw:


  


Medans Vilmer busade med Lööw i soffan så provade Emmalisa Lööw's skor:


  


De lös säkert så fint i Emmalisas ögon att var tvungen att prova dem! : )

Hon går ofta ut i hallen och hämtar Vilmers skor och sätter dem på händerna och går runt och leker med dem!


Kvart i sju gick jag upp med båda barnen, borste Vilmers tänder och somande BÅDA barnen! (Yepp Emmalisan somande i min famn, men jag kunde direkt lägga henne i sängen!) Så någon minut i sju var jag nere hos Lööw igen! Så nice! Precis så ska det vara!


Alltid kul att träffa Lööw! Kände inte alls att jag ville vara gravid! Kanske är det för att Emmalisa inte är så gammal än... sen kommer säkert den känslan!


På kvällen pratade jag med Sofie om hur jag vill göra om här hemma! Vad behövs? Pengar, tid och en liten fixare sen är det klart! Nej, man ska ta lite då och då! : )

Av Lena - 5 oktober 2009 23:43

I morse när klockan ringde var det som en skämt! Alltså vi pratade seriöst om att bra fly fältet och åka till en varm strand och bara sova! : )

Men nej..nu var vi ju kvar i höstsverige! En för övrigt mycket trött morgon för barnen också! Var tvungen att fota Emmalisa när vi bar ner henne! (kan tänka att hon inte uppskattade det, men hon var bara så söt! Vilmer låg kvar där uppe och sov in i det sista!)


  


En liten trött nattsudd!


Vi har ju en liten madrass som Emmalisa sover på, hon var inte uppe och sprang som hon brukar, utan hon bara satt på madrassen hela morgonen!


  

Här äter hon lite av min banan! : )


När vi skulle gå så hittade jag inte mina nycklar! Det är ju drömmen när man står alla tre färdigklädda och redo att bara gå ut! Kom på att de låg i bilen och var i denna stund någonstans utanför Vinslöv påväg till Hässleholm! YES!

Så, allt löste sig bra, extra nycklar och bickalnde och backlande så var jag på jobbet BARA en kvart senare än jag skulle! : ) (dock en halvtimme innan första lektionen! : )


Hela måndagen har bara rusat förbi i ett sus! Efter sista lektionen hade vi ännu ett samtal med en elev och dennes föräldrar! : )

Hämtade två små jordgubbar (de har båda röda jackor) på dagis. Emmalisa hade gjort fina höstlöv!

  


Hrm....undrar vad i detta som hon själv har gjort??? : )


Vilmer hade gjort ett fint litet bi:


  


Jättefint, man ser knappt de fina genomskinliga vingarna! : )


I dag tog det extra långtid att komma hem från dagis! Det började med att vi träffade Lotta (en tjej som dansat lite men ändå i kaoz) hon har ju Vilma (hennes hund) som nästan på dagen är lika gammal som Vilmer! Ja, det ser vi att 05 var dessa namn inne. Vilmer lekt men Vilma och jag och Lotta stod och pratade om allt och såklart om hennes lille 8 månaders kille! : )


När vi forstatte cykla blev Vilmer kissig och vi fick ta vägen förbi skogen så Vilmer kunde lätta på trycket!

Sen när vi var nästan hemma (nu är klockan över 5!) så cyklade vi förbi en kille som går på samma dagis och så börjde han och Vilmer prata! Så...ja när vi äntligen var hemma så var det dax att äta!

Alla var jättehungriga och det var superbra att vi fick med oss lite mat  hem från Farmors kalas! Det var lika gott idag och barnen åt som de aldrig sett mat förr! : )


Efter middagen gick Vilmer och Fredde ut:

  


Sötaste Vilmer! Min lille Bobo!


Undertiden de var ute så badade jag Emmalisa! Jag har nog glömt hur roliga ettåringar är! Hon är ju en lite sweetie pie!

När hon badade kom hon på att hon kunde stå och när hon böjde på knäna så blev hon blöt i i baken och ju häftigare hon gjorde det ju mer plaskade det! : ) Det såg så gulligt ut!

Hon försökte även dricka vattnet ur sin hand, och när det var dax att gå upp efter en tjugo minuter så skakde hon på huvudet och sa:

E: ne, ne, ne, ne

och när jag tog upp henne ändå skrek hon som en stucken gris!


Grejen var den att när jag tömt ut vattnet så var det ju Vilmers tur att bada och Emmalisa blev så ledsen för att hon inte fick bada igen! Så,ja  till helgen kanske jag få ta henne till badhuset! Någon som vill hänga på??


Klockan halv 9 kom Daniela och hämtade mig och vi åkte till stan för att köpa godis och titta på FLICKAN SOM LEKTE MED ELDEN!

  


Såhär glad var Daniela efter filmen som var så bra!

Oh alltså Naomi som spelar Lisbeth ( ni som läst böckena) spelar så himla bra och jag ville bara sitta kvar och se mer och mer och mer och mer! Om ett år tror jag de trejde delen kommer på bio!

Har du inte sett den...MÅSTE du se den! Nu är klockan 00.00 och jag ska upp jättetidigt imorgon för de allra sista välkomstsamtalen! : ) God natt!


Av Lena - 4 oktober 2009 19:48

Idag var en riktigt blåsig morgon! Det var ju så fint att dricka riktigt chokladmjölk med fin choklad! (Som jag fick i morsdags present! Har ju sparat den till ett bra tillfälle!)


På förmiddagen har vi fixat och städat.


Emmalisa har kommit på att man kan ta ut saker och antingen bara ställa sig på dem eller vända dem upp och ner och sen sätta sig på dem:


  

Perfekt sittplats!


  


Nu ska vi se här... vad händer om jag tycker på denna???


  


Det är likabra jag testar att krypa in i tvbänken också! : )


När köket var storstädat gick jag raskt in i lekrummet där vi (mest jag av mig och Vilmer) rensade (Äntligen) ut bland leksakerna! Gud vad grejer de har! Men nu är hälften nere i källaren!


  


Vilmer satt ju här istället för att städa! Vi hittade ett medly på youtube med barn som sjön Astrid Lindgrens fina låtar! Tror att han kollade på det minst 10 gånger! : )


På eftermiddagen var det kalas i Åsum för Farmor!


  


Idag var det stort kalas med mycket folk! Emmalisa blev mycket mammig och blyg! Hon ville vara med Farmor och Farfar när de ställd in disk i maskinen!


Vilmer , Tilde och Emmalisa (lite ) busade och lekt som vanligt!

  

Alltid kul att leka i sängen!


  

Det här är det bästa av alla försök att få dem att sitta stilla alla tre! Oftas är det Emmalisa som har mest myror i brallan!

  


Mycket god mat och jättegoda tråtor! Barnen fick en egen tårta!

Jag har nog aldrig sett Vilmer äta så mycket tårta:


  


Så varm efter allt bus! Här äter Vilmer tårtor i massor!


Så tredje kvällen i rad som vi är iväg och barnen dricker välling och sen somnar i bilen! Bra, men känner att helgen bara försvinner! : ) Men det är ju kul och känns bra när det är roliga saker man gör! : )



Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards