bobos

Alla inlägg under oktober 2008

Av Lena - 23 oktober 2008 19:27

Jag har bytat tiden på dagis om torsdagarna till 10 -15! Då hinner jag med en sovmorgon och babycafé på eftermiddagen!


Vilmer sov hos Farmor och Farfar i natt och kom hem på morgonen för att göra sig klar för dagis.


Innan det var babycafé med mammagruppen så gick jag en runda på stan och shoppade lite, Emmalisa somnade direkt jag la henne i vagnen kl. 12.


Halv 2 börjarde baby cafét. Alla i vår grupp kom utom en, roligt att så många kom. Från vänster sitter, Therese med bebis Isabella, bak dem sitter Katarina med bebis Viggo, Marie med bebis Elna, Ann med bebis Måns, Emma med bebis Kristina, Emma C med bebis Sagali. Carolina med bebis Elin kom lite senare.

Det var jättemysigt och kul! Flisan har nog lite Vilmertakter i sig ändå, hon sov igenom hela träffen! Det roliga är att jag nu får höra, du som har erfarenhet hur gjorde du? Ha ha känns som jag inte vet något!!!


Fredrik slutade tidigt och hämtade Vilmer, sen hämtade de oss (mig och Flisan) och sen handlade vi. Klockan var då närmre fyra vilket innebar att när Emmalisa väl vaknar så skulle hon vara vrålhungrig. Men hela handlingen gick bra ända tills vi satte oss i bilen igen. Tur att vi bor nära men Emmalisa skrek och då hördes den snällaste storebror- rösten av alla:

Emmalisa var inte ledsen, få mat när vi kommer hem. Emmalisa titta på grodan, bli glad.

Jag och Fredrik bara log, vilken härlig storebror!

Faktiskt så tystnade Emmalisa och somnade till.

Det märks att hon känner igen Vilmer och hans röst, hon skiner alltid upp när han pratar med henne.


Dagens Vilmer- mening:

Precis innan Vilmer somnar säger han:

V. Mamma, jag tänker på Farfar lite, tror jag.


Nu när barn x 2 sover ska jag koegrafera en dans till hemligt dansjobb!

Av Lena - 22 oktober 2008 22:03

Idag hade jag all tid i världen... nästan kändes det som. När jag lämnat Vimer på dagis var jag på handlade lite, så skönt med bara ett barn (som sov) och med bil!

Vid ett hämtade Farmor Vilmer på dagis för de skulle möta "Farmor-bror" Arne som kom med tåget (han kommer ner från Uppsala till Emmalisas dop). Vilmer ska sova där i natt, kan tänka att han trivs som fisken i vattnet och att han håller låda!


Så vad gjorde jag?? Jo, slappade i soffan, vilket man inte kan med Bobo hemma och så bakade jag bröd.

Mmm fixade lite med kort i ramar och sen vips var klockan halv 6 och det var dax att gå och träna. I dag var Emmalisa med (det funkade idag för vi hade audition d v s. vi ska ta en några dansare för ett jobb i december) och det gick så bra det kunde.

Vi hade tjejer som var jätteduktiga och det är alltid kul att se! Så nu får vi sova på saken vem/vilka som kommer med.


På bilden som är tagen för en kvart sen, sitter jag i träningskläder och en vaken Emmalisa som precis fått på pyjamasen och tittar på mitt favorit program om förlossningar.


Av Lena - 21 oktober 2008 21:28

Idag kom Mormor och Morfar hit tidigt! Jag skulle på mammaträff och stack redan kvart i 10. Det tar ju inte långt tid att parkera och gå in så en kvart är alldels lagom. När jag väl kom in på BVC så satt där en annan mamma och vi börjarde prata lite, sen kom BVC sköterskan och sa oh, hade vi bestämt något innan träffen? Nej svarade jag och då sa hon, ni är lite tidiga ja, men det gör inget ni är så välkomna så. Va? Tänkte jag, klockan var då två minuter i 10, det visade sig att ännu en gång var Lena förvirrad, träffen var 10.30 Emmalisas nästa BVC besök var 10. Ja... tur det var på det hållet i alla fall!

En jättemysigt träff med massor av trevliga mammor!


Efter lunchen så var det dags att gå till Vilmers drop -in på Rödmyran. Mormor och Morfar tyckte det var extra roligt eftersom de in varit på Rödmyran innan. Vilmer visade sakerna han brukade göra och så fikade vi. Jättemysigt!!! De är jätteduktiga på Vilmers dagis, kreativa och roliga!


På kvällen hade jag en liten inför- dopet-middag med föräldrar och svärföräldrar. Vem gör vad osv...

Vilmer som var lättövertrött hade lyx, både Farfar och Morfar på golvet i sitt lekrum. Undrar just vem som hade roligast?!?


Dagens Vilmer -mening kom i morse när jag precis vaknat och Fredrik sov.

Vilmer ville väcka Fredde och säger:

V. Pappa jag klipper håret (han klipper med fingrarna i Freddes hår), pappa, jag klipper håret. Känns det bra?


Sånt får mig att skratta högt, medans en sovande Fredde bara jaja...

Av Lena - 20 oktober 2008 19:21

Jag mår mycket bättre idag, har inte ätit på hela dagen bara lite nu ikväll. Men känner att illamåendet och magontet är på väg bort. Så nice!


Fredrik hade lite ont i ryggen och var hemma i förmiddags så Emmalisa och jag hade bilen. Jag måste verkligen ha ett par höstskor eller kanske man ska satsa på vinterkänger direkt? Ja, jag kollade runt vad Kristianstad hade att erbjuda men kunde inte idag ta något beslut. Sen var vi ovh handlade på Maxi, härligt med bil!


Hämtade Vilmer 2 och idag var första gången sen han började på Rödmyran som han blev ledsen att vi skulle gå hem (det var så väldigt många gånger i våras). Men det var inga lågvariga tårar, gympan stod ju på programmet efter fikan.


Det var lite trubbel att komma in i hallen så alla barn och föräldrar väntade en stund extra. Väl inne så var klockan kvart över 4 men jag hann upp på stan ändå. Var inne hos Malin och hittade en fin klänning som jag nog ska ha på dopet på söndag.


När jag kom tillbaka till idrottshallen frågade jag en mamma om Vilmer hade varit ute och letat efter mig, nej det hade han inte men hon hade tittat in och sett att han kramat om tjejerna en efter en (hrm...redan!).


Idag är Emmalisa redan 10 veckor, (jag som bestämde att det inte skulle gå så fort denna gången) hon är pratglad (gissa från vem? : )

Nu gillar hon att se mobilen som snurrar på håll, man riggar upp henne i hörnet av sängen så ser hon och pratar med den!

Av Lena - 19 oktober 2008 09:27

Hela förmiddagen var Vilmer ute med Fredrik i trädgården och fixade. Vilmer har ett jättetålamod med sin lilla gräsklippare under hela tiden Fredrik klipper gräset.  Ännu mer vinranka åkte ner i säckar.


Efter lunch åkte vi hem till Adde och Daniela . En mysig fika och massor av lek. Jätteskoj!


När vi kom hem fixade Fredrik kvällsmat, jag mådde illa. Hade ont i magen, åt lite kvällsmat men det kom upp igen...undrar vad det ska bli av detta???

Av Lena - 18 oktober 2008 19:56

Vilket väder idag, riktig höstsol med lite kyla i vinden!

Vi bysalde på oss kläder för väder och gick ut och höststädade. Vi (jag, Fredrik och Vilmer, Emmalisa sov i vagnen!) tvättade alla utemöbler. Fåglarna har en tendes att prick precis på möblerna!  Räfsade löv och klippte ner delar av vinrankan. Skönt!


Måste bara säga att jag är så glad att jag idag kommer i min Acnejeans  som jag köpte tre månader efter att Vilmer föddes. Tjhoo!!!

På eftermiddagen kom Farmor och Farfar med fina finskor till barnen. Jättefina, TACK!

Vilmer gillade verkligen sina svarta finskor, han ville testa att hoppa i soffan med dem, stå på bordet med dem ja vi bytade blöja med dem på!! Emmalisa fick vita ballerinaskor.


Fredrik och Vilmer var på lilla Konserthuset på sång och dans med Henke och Tilde. Skoj!


Dagens Vilmer -mening:

Emmalisa skrattar när Vilmer pratar i närheten av henne.

L. Vilmer vet att Emmalisa älkar dig jättemycket, hon tycker du är rolig.

V. Nej, jag bara älskar mamma.


Den gick rakt in i hjärtat!!! (Man får njuta för nästa gång är det någon annan :)

Av Lena - 17 oktober 2008 08:34

Idag är det fredag igen, det är galet hur snabbt tiden springer iväg! Jättefina färger och lite kallt i luften gör att det verkligen känns som höst! Idag är det mammafredag hemma hos Camilla, Alexander och Felix. Det var bara vi som kom, Emma och co, var sjuka och Lisa hade fullt upp med annat!

Vi hade jättemysigt, vi var hemma hos på förmiddagen och på eftermiddagen var vi vid en lekplats med en liten skog. Camilla hade gjort fika så vi hade en blåsigt med god fika på lekplatsen!


När vi körde hem från Hässleholm kände jag att Vilmer höll på att somna, och då kom jag på att han måste ju ha vinterkänger. Jag körde bort till Skogiganten... trodde jag men den affären var borta och istället en kakelaffär. Jaha... eh... (kände ju nu att jag ville köpa ett par skor till honom) så vi körde till Skodej tror jag det heter. Ett par svarta Kavat i stl. 25 fanns kvar! Vilken tur vi hade och inte mycket folk var det heller!


Väl hemma i huset så kom Fredriks farbror Mats hit och kollade lite el till utebelysning på huset. Farmor och Farfar var här och vi beställde pizza, det var verkligen jättegott!


Av Lena - 16 oktober 2008 18:19

Ja, det känns konstigt att Vilmer var helkass en endaste dag, men så skönt!

Igår skrev jag inte så mycket i bloggen för jag pratade med Daniela i telefonen (hon ska snart ha sitt andra barn... jag längtar så!) och ett av mina favorit program var på tv4 fakta. (Förlossningar, har inte en aning om varför jag tycker om att titta på det. Jag gillade ett progrm innan på Discovery som hette Trauma, en akutmottagning i USA där allt hemskt hände.)


Fredrik var iväg med jobbet så jag hade en 180 säng för mig själv. (Annars är vi tre i den, var av jag och Fredrik har en 50cm var på kanterna och Vilmer har fritt spelrum i mitten, när han kommer in till oss.)

Vid 11 var Flisan glad som en speleman och då ville jag inte släcka lampan utan tog över henne i vår säng och läste i en tidning en stund. Ni skulle ha sett Emmalisa, hon pratade och sprallade när hon såg bilderna i tidningen. Hon skrattade och gurglade högt, så Vilmer vaknade och kom in. Flisan fick hoppa ner i vaggan och så fick Vilmer och jag gosa i den stora sängen NOT!

Vi hade kunnat sova på en planka, Vilmer vill ligga så nära mig och mitt hår hängde mellan kudden och vaggan. Tja, vad gör man inte för sina barn och det var jättemysigt att ligga så nära!


Idag har Vilmer varit på dagis som vanligt och Emmalisa och jag var hos Tilde och Jennie en stund.Jennie får gärna hålla Flisan för Tilde, bara Tilde också får vara med i knät!

Vi har fått låna massor av kläder av Tilde, TACK Tilde! Det så otroligt bra tajmat av oss att Emmalisa och Tilde fyller samma månad men då ett år emellan!


Fredrik slutade tidigt så vi var båda och hämtade Vilmer, vilket han blev jätteglad över.

Är i valet och kvalet med Bobos hår, jag vill att han ska ha långt men frågan är om det går. Till nästa vecka också sen får jag bestämma mig!

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards