bobos

Alla inlägg under oktober 2008

Av Lena - 7 oktober 2008 20:11

Vilmer älskar alla sorters fästen, idag övade han tryckknappar på Flisans pyjamas.

Vilket väder idag också! Vilmer vill ut direkt efter frukosten, han kom till mig när han tagit på sig sin höstkängor själv (de är lite knepiga) och på rätt fot!

Så bra jobbat!!!

Efter lunch var det BVC och två månaders läkarundersökning. Barnläkaren sa att hon hade mycket bra stabilitet i nacken och rörligheten var jättebra. Han la henne på mage och hon tog ju upp huvudet direkt, han hjälpte henne lite och höll om hennes höfter, men sen tog hon sig framåt!!!! Inte undra på att jag blev förvånad, Vilmer reste inte ens sitt huvud på sin undersökning.


Sen var vi på stan och letade dopband (tycker inte hon ska ha ljusblått!), jag vill ha guldigt. Nix nix det fanns inte någonstans, om man nu inte vill ha guldglitter. Så ja det blev rosa i allafall.

I affären blir Vilmer uttråkad och pillar på Emmalisa och ojsan han rev till och hon började blöda!! I mitt huvud uppstod panik för blodet vill inte sluta rinna och jag hade bara pappersnäsdukar. Men hon somnade om och Vilmer sa då -Dagens Vilmer- mening:

 V. Så är det mamma!


Kunde då i inte se det roliga i det. Jag vet att det inte var syskonavundsjuka för han var så lugn och inte alls tetig.


Var ute hela eftermiddagen och fixade, bl a. räfsa löv och äpplen, tills Mormor och Morfar kom och åt pannkakor till Morfars stora förtjusning.


 Innan han somnde sa han förlåt Emmalisa, tog täcket över huvudet och sa:

V. Sova nu, är snäll och duktig.

Av Lena - 6 oktober 2008 20:07

Idag var Fredde ledig så han lämnade Vilmer på dagis, vilket innebar att Flisan och jag sov till halv 11! Tokigt att jag kan sova så länge, men härligt!


Fredde har storstädat huset! Nice! Jag gick med barnen till Vilmers gympa. Den söta bilden på Alfons visar att han alltid är på språng! Kolla in Alfons byxor, de är Vilmers gamla (galet att det känns så länge sedan Vilmer hade dem fast bara är 1½ år sedan).


Emmalisa låg fint i vagnen medans storebror gympade. Tack Ninni för den fina koftan Vilmer fick, nu passar den Flisan!


Japp så var denna måndag till ända, ska nu gå upp och fika på något gott Fredde har bakat!

Av Lena - 5 oktober 2008 12:27

Idag var det dax att fira Farmors födelsedag! En härlig höst kalkonmiddag fick vi och smarrig efterrätt! Fläderglass och hallonsås, så gott!


Lilla kusin Tilde tycker dett är jätteskoj med "bebbi" som hon säger och pekar på Emmalisa. Igår tittade hon på Emmalisa och bara blev så glad att hon skrattade gång på gång när hon såg henne.


När vi kom hem for jag och tränade (ja, tro nu inte att träna betyder träna som förr, nej mer stegande. Vi har ett dansjobb på torsdag som vi övade på. Ska tilllägga att jag joggade lätt från parkeringen till lokalen och blev helt slut, vilken kondis!)


Emmalisa sötnos, det lite roliga är att hon har fortfarande helt blå ögon vilket är så fint! (Tyvärr blir de bruna varje gång av kameraljuset)

Dagens Vilmer- mening:

Farmor och Farfar har en skiva med barnsånger, när vi var i USA förra året började Vilmer lyssna på den. Så, ja, han kan ALLA sångerna och rörelserna till. En låt handlar om en liten Skutt som har bråttom till och från dagis. Låten går fort och vi brukar småjogga på stället till denna låten. (svårt att stå still när man hör den). Så när denna låten börjar så börjar Vilmer jogga och flaxa med armarna. Han ser ju att Tilde inte gör som han så han böjer sig ner så att deras huvuden är på samma höjd och säger:

 V. Snabba dig, vi har jättebråttom!

Av Lena - 4 oktober 2008 12:20

Vilket väder! Vi har ju en liten egen "Fotograf Fredrik"´i vår familj, och idag tog vi med honom till A3 för att ta lite fina höstbilder på Vilmer (som älskar att vara med på kort NOT!). Men några fin kort blev det! (kolla in dem på Vilmers sida under länkar)


Efter lite gråt och tandagnissla (vi valde ju fel tid att fota honom, just vid gamla sovtiden) stannade vi hos Farmor och Farfar och fikade innan vi åkte hem.

När Vilmer lagt sig hade Fredrik och jag Taconight och sen gjorde Fredde en supergod äppelefterrätt! (Han är grym på efterrätter!)


Av Lena - 3 oktober 2008 19:34

Batteriet i min kamera tog precis slut när jag skulle fota, men Camilla tog bilder som tur var. >Tack!

Idag var det mammafredag hemma hos Lisa, Ella och Alfons!

Jättemysigt, vi (Lisa) grillade korv till lunch och pannkakor till fika! Yummi!


Ja har det hänt förut? Felix och Emmalisa i likadana kläder.Jo det har det! Alexander och Vilmer hade jättesöta kläder som också var likadana och från KappAhl. Visst är de söta! Precis när vi skulle gå hem höll de i varandras händer! De låg i Ellas och Alfons Bamsegym och Emmalisa låg och skrattade åt lille Skutt i en kvart!


När en trött Vilmer skulle sova så låg Emmalisa och sov (det gör hon aldrig annars) så vi gick upp bara vi och la oss i Vilmers säng. (Har inte legat så sen jag var gravid, snacka om att få flashbacks om magen!) Man ligger då och låtsas sova, och nu kommer dagens Vilmer- mening:

Vilmer pussade mig på näsan och sen klappade han mig på kinden och sa:

V. Lilla mamma sova.


Jättekärt och med tanke på allt trots han har just nu och hur galen man kan bli på honom så är allt det värt det för en mening som denna!

Av Lena - 2 oktober 2008 19:36

Tyvärr är det svårt att inte jämföra Emmalisa med med hur Vilmer var när han var bebis. Och ja, matchen är ju lätt vunnen av Vilmer. En snällare och mer tillfreds och nöjd bebis får man leta efter. MEN! Emmalisa är ju mycket mer på "hugget"! Så idag vinner hon.

Hon låg i spjälsängen och tittade på mobilen som snurrar i fina färger i kanske 20 minuter. Sprallade och gurglade glatt! Så kul att hon är intresserad.


Idag fyller Farmor år, så hon och Farfar hämtade Vilmer på dagis och tog ut honom och Tilde på en myseftermiddag.


Ännu en jämförelse till Emmalisas fördel, hon är jättestark i nacken. Kolla in som hon tränar!


Kvällens Vilmer- mening: 

V. Nu sover alla löva.

Löva är löv och jag älskar när han åker vagn och säger:

Mamma kör i löva.

Av Lena - 1 oktober 2008 20:12

I morse kände jag direkt att idag ska Emmalisa ha ett par speciella byxor. Byxorna på bilden är de jag skriver om. Mormor har köpt bodyn. Tycker nog att hon börjar "hulla" på sig men långt långt ifrån Mr. Bobo.


Jo, det hela började den 10 juni när skolan var slut och jag var i Köpenhamn med jobbet (och gjorde utvärdering : ).

Under hela tiden man (i allafall för mig) är gravid vill folk veta om det ska bli en flicka eller pojke (och inte minst en själv!). I allafall så hittade jag ett par bara så söta flickbyxor i köpenhamn, vill inte köpa varken tjej- eller killkläder innan bebisen var ute. Så efter mycket lång beundran av dessa små byxor (hade då kommit ifrån babykläder) länge lät jag dem ligga.

Yes, i mitten av sommaren så hade en barnklädesbutik i stan jätterea, gissa vilkasom var där? Jo, Farmor Ingegerd och jag! Tro´t eller ej dessa söta byxor hänger i butiken och dessutom 40 % rea. Åh, svårt val för mig, jag stod nog och höll byxorna hela tiden vi var där men nej jag hängde tillbaka dem. Jag köpte bara vita och bruna kläder. Då tog Ingegerd (som säger att hon hela tiden trodde att det skulle bli en tjej) utan tvekade byxorna och bara klart du ska ha dem, jag köper dem om du vill ha dem. Klart jag vill ha dem men ni vet omen...

Kan ni se er oss säkert inte tysta (tur ingen vi kände väl var där!) stå och prata om detta? (Sen höll vi på om vem som skulle betala Vilmers tröja ...) Men tillslut blev byxorna köpta av Farmor och ingen blev gladare än jag när hon kom med dem till Emmalisa! : )

Visst är de fina????


Dagen idag har varit lugn. Vilmer är jätteförkyld och var supertrött när jag hämtade honom från dagis. Många tårar har han fällt när små, nästan inga saker går emot honom. Men så söt han är när han står i fönstret och letar ABK-bilar (Farfars jobbebil. Det händer ganska ofta att vi ser Farfars bil eftersom han jobbar nära där vi bor) och traktorer.


Tyvärr slutade dagen inte så kul för en redan jättetrött Vilmer. Vid kvällsmaten (han äter som en häst!) var han så trött att han ramlade av stolen och slog i läppen och tänderna så det började blöda. Ingen fara dock, bara blod men tycker så synd om honom!

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards