bobos

Alla inlägg under maj 2009

Av Lena - 21 maj 2009 21:21

Idag träffade vi kusin Tilde i Tivoliparken för lite lek och bus! Det blev glasse (som Tilde så sött kallar glass) mer lek och sedan scones hemma hos oss! Mys!

I nästan två timmar medans Emmalisa sov tittade jag och Vilmer på Pippi, för att Vilmer var trött och jag tyckte det var jätteskönt att bara slappa en stund!


På kvällen blev det grillning i Åsum! Jättegott!

Vilmer och Emmalisa satt på trappan och väntade på Pappa när han var och handlade innan vi skulle åka ut till Åsum! Jätteskönt väder! : )

Henke, Jennie och Tilde var också där så Vilmer och Tilde har lek hela dagen! Mysigt!


Efter grillning hade Fredde köpt ostkaka, grädde och jordgubbssylt! Så himla gott! : )


Av Lena - 20 maj 2009 21:44

Efter att ha lämnat Vilmer handlade jag på Maxi, toppen att kunna handla en förmiddag när det är ganska så folktomt! Ikväll ska jag göra en paj, och jag bad Fredde messa (han var hemma) recepetet på pajdegen vilket han gjorde! Toppen! Det enda var att när jag väl kommit in på Maxi och var inne så kom jag på att jag la mobilen i bilen! Oh no! Så mitt minne fick försöka komma ihåg vad jag själv läst när jag hittade receptet på nätet igår! Och tänk... att allt kom med som behövdes!


Väl hemma så städade jag ovanvåningen och bytade lakan i alla 5 sängarna! (emmalisa har ju 2!)

Idag blev det inte Barbacka med mammagruppen, utan Lööw hade studiedag (hon är också lärare) och efter att hon vaccinerat Ingo (deras hund) kom hon hit på scones! Det bästa var att Lööw hade med sig hemmagjord rabarbermarmelad (som ni förstår är Lööw mycket mer huslig är jag i köket! hi hi) som var så god till min scones! Mums!!!


Farmor hämtade Vilmer och de hade en liten mystur på stan! Det var härligt att mellan tvättningarna bara sitta i soffan och läsa tidningen ostört! : )

Sen kom Vilmer och Farmor och de hade gjort en massa roliga saker!

Vilmer fick en ambulans till briotågbanan och Emmalisa fick en söt lite docka! Tack snälla!


Jag gjorde en broccoli, potatis och kycklingpaj med dinkelmjöl och linfrö! Det blev bra, gott att äta riktigt kvällmat idag! : )


Nu vill jag ju filma Emmalisa när hon gör en massa saker! Ikväll började hon gå längs bordet! : )

Så jag börjde kolla igen vad vi hade på vår inspelingsbaraDVD och gamla band till filmkameran. ÅH.. så söt Vilmer var, och så tjock och så tyst jämfört med Emmalisa! Så kul att se! DÅ kände jag att nu vill jag trycka på pausknappen! Går det så fort vill jag verkligen pausa! Just nu händer det så mycket med Emmalisa och vips är hon 3½ hon med! : )


Idag ville inte Vilmer vara med på något kort, då sa han Dagens Vilmer-mening:

V. Nej, mamma jag ville inte! Nu får vi försöka vara lite lugna!


Ha ha ..

Av Lena - 19 maj 2009 20:47

Ja, vilken härligt morgon! Som vanligt på tisdagar så sov vi länge och när vi vaknade sken solen varm på vår baksida! Satt ute och läste tidningen i shorts och linne! Det kändes och jag tänkte att detta är en del av det bästa i livet!


Efter lunch gick vi och mötte Daniela, Adde och Rosita som varit på 6 månaders kontroll!

På Barbacka träffade vi Thersese och Karolina med Bella och Elin!


Adde och Vilmer hade high life i lekrummet! De åt glass i stora lass också!

När vi gick hem fick de en korv och dricka!

Jag hade mycket svårt att bestämma kvällsmat idag, men tänkte att jag bestämmer mig på Williy´s hemma där Daniela skulle ha mjölk till sina pannkakor! Jag var sugen på spaghetti och köttfärssås, men färsen var slut, tänkte, ja då tar vi pannkakor vi med och äggen var också slut...så kasst! Så ikväll blev det i och för sig gott bröd och fil! Vilmer tycker mycket om det, men jag ville ha riktigt middag! Imorgon! : )


När vi handlat hittade pojkarna en lektplats och de lekte och gungade och det var skönt att bara vara där... tjejerna sov! Precis innan vi skulle gå så åkte Vilmer ruschtbanan med huvudet före och vad hände? Jo, han damp ner i gruset med näsan före och fick sig en smäll...och massor av grus i hela ansiktet! Näsblod och tårar kom!
Vilmers första rikgtig stora näsblod! Vi gick hemmåt sen!


Efter kvällsmaten så lekte vi lite och då testade jag om Emmalisa kunde gå själv med gåvagnen och det kunde hon! Hon blev så glad själv när hon kände att hon kunde ta sig fram ganska så fort! Vilmer blev jätteglad och ville att hon skulle springa... jag blev glad så det gjorde vi tills det var dax att gå och lägga sig! : )


Av Lena - 18 maj 2009 20:48

Ja, idag regnade det när vi skulle gå till dagis, så ingen cykling och jag gick i gummistövlar dit!

När jag kom hem så röjde jag lite efter igår och tvättade lite!

Busade mycket med Emmalisa! Så skönt att bara ta det lugnt! Skulle ju kunna göra tusen saker...men valde att bara gosa med Flisan!

Hon har absolut samma humor som Vilmer. Hon satt och fixade lite med sina saker, jag skrev i hennes första åretbok, så försvann Emmalisa bakom väggen (den mellan vardagsrummet och mitt sk. realxrum!) När hon kom tillbaka hade hon grodans svans i munnen, så grodan hängde och slängde när kom kom med ett jätteleende mot mig! Skrattade högt åt hennes lilla bus!


Hämtade Vilmer och var nere hos Farmor och pratade lite! Farmor och Farfar har varit i Stockholm i helgen och vi fick massor av fina saker från storstaden! Tack! : )

Vilmer fick b la. ett dataspel där man tränar att kontrollerar musen och samtidigt lär sig saker! Han ville aldrig sluta spela... det tar jag som ett bra tecken!


Vilmer gick upp till stan brevid vagnen, jag köpte ett par skor, hittade fina till Vilmer, men fanns inte i hans storlek! Handlade frukt och grönsaker på torget och fisk på domus!


På kvällen gjorde jag fiskgryta till middag och den gick hem hos både Vilmer och Emmalisa! Yeah!

Av Lena - 17 maj 2009 21:28

Idag blev det en tur till stugan! Jag skulle ha dansat, men blev inget idag..tar igen det nästa söndag! : )


Ja,härligt väder och då kommer ju sommarstugan till sitt rätta! Vilmer har ju fullt upp från det vi kommer till det vi sätter oss i bilen och ska åka hem! Han får åka dit på summercamp till sommaren!

Idag tog Morfar ut Vilmer i båten, på med flytvästen och hopp i båten!

Vilmer var jättedukig och satt fint i båten, han fick testa och ro lite också! Till sommaren får vi åka båten med motorn så Vilmer får åka båten på det stora vattnet som han själv säger!


Vi gick "den vanliga" rundan som vi alltid går när vi är i stugan, längs vattnet runt udden!


Vi satt ute och åt en jättegod middag innan vi åkte hem!



Av Lena - 16 maj 2009 22:53

Så snällt av Vilmer att sova till tio i nio! Tack! : ) 

Hela förmiddagen tog vi det jättelugnt och det var så skön att bara spela spel med Vilmer och titta lite på tv, läsa tidningen (vet inte när jag läste tidningen på morgonen sist, burkar bli i sängen, det sista jag göra innan jag somnar!) och bara va!

Solen lyste en liten stund och jag blev så sugen på att ta Emmalisa en av hennes sommarklänningar!

Emmalisa älskar verkligen att klappa,hon tittar så på sina händer precis som hon är förvånad att hon verkligen kan klappa! Vilmer tycker det är jättekul att hon kan klappa så han klappar mycket med henne!

Efter lunch körde vi och fixade lite saker, gardintyg till köket, kollade plantjord och lite utomhusgrejer, handlade mat och sen godis och film på hemmakväll!


Vi grillade en hel fläskfilé nej nu ska jag skriva som de hade gjort i tvprogrammet halv åtta hos mig (det som gick på tv4 hela våren just halv åtta, okända människor bjöd på mat och så skrev de en exklusiv meny och här kommer min:)

Helgrillad fläskfilé á la Freddestyle med olivsmaksatt potatis i ugnen. Foliégrillad grönsakskompott med fetaost. Serverades med tzatsiki och sommarmixsallad!

Det var verkligen riktigt gott!  : )


Dagens Vilmer-mening:

Vilmer och Emmalisa lekte med deras plasttallrikar från IKEA på golvet i köket. Vilmer tar två stycken och säger:

V. Jag har ju inte åkt skridskor idag så det får jag göra nu!


Han ställde sig på tallrikarna och låtsades åka!


Hi  hi Fredde och jag kunde knappt hålla oss, eftersom skridsko måste man ju åka varje dag! : )

Av Lena - 15 maj 2009 20:23

Idag var vi hemma hos Camilla, Alexander och Felix! En jättemysig dag!  Efter en god lunch som vi åte ute tog Camilla och jag Felix och Emmalisa i vagnarna och Vilmer och Alexander cyklade! Det är så bra nu med den nya vagnen för både den och Vilmers cykel i bagaget!

Pojakrna var så duktiga och cyklade fram och tillbaka från Camillas till Hembyggsparken och tillbaka!

Vi stannade i parken, fikade och lekte!

Här hemma i Kristianstad är det väldig platt och vi har ju bara cyklat runt här på Egna Hem så det har inte behövt panikbromsas eller uppförsbacketrampa!

Hässleholm däremot är upp och ner lite iallafall den vägen vi gick! Uppför var ju inga problem, men att hårdbromsa i nerförbackarna var ju nytt för Vilmer! Påvägen hem så cyklade Vilmer utan att tvärbromsa vi en korsning, men det gick bra! MEN vi ska träna panikbromsa känner jag!


Vi skulle ha beställt resan till Barcelona idag, men Camillas internet stula och vi skulle hemmåt så det får bli en annan gång, men snart! Är sugen redan att åka nu... bara 6 månader kvar! He he


Emmalisa har börjat klapp mer och mer på beställning! : )

Av Lena - 14 maj 2009 21:11

Dagen började lugnt och fint, Vilmer cyklade till dagis och sen gick jag till tandläkare Bengt! Han är superbra tycker jag! Jag hade för ettag sedan bit och tappat en fyllning och ja vad jag nu gjort med tanden. Bengt tittade och skulle ta bort den biten som var lite av, men det visade sig att tanden var sprucken rakt igenom roten! Maximal otur! Så hela tanden fick åka ut! Det gick så lätt och det var inga problem för mig som hade massor av bedövning och Emmalisa sov gott i sin vagn! Tack snälla för hjälpen Bengt!(han fick bloggadressen för han ville se tanden som jag fotade he he!)


När jag gick ut från tandläkaren så krockade jag vagnen så att den blev helt skavd och gick till cykelaffären för att köpa svart lack! Perfekt!

Sen gick vi till Bella och Therese där tjejerna åt lunch! Jag fick ju inte äta på några timmar!

Babycafé halv 2! Vi sjöng och lekte! Emmalisa var trots sina 2½timmars förmiddagssömn nog trött!

 Det öste ner regn när jag skulle hämta Vilmer så snälla Karolina skjutsade oss till dagis, sen slutade det regn så jag bestämde mig för att gå hem därifrån! Tack snälla Karolina jätte gulligt! : )


Ja, vanligtvis får jag hela tiden påminna Vilmer om att vi ska cykla hemåt istället för att stanna och titta stenar och tuggummi! Nej, idag fick jag springa med vagnen för att hinna med honom ! Han kan bli farligt snabb kände jag när jag flåsade efter honom, jag menar i korningar och annat!


Ja, snabba ryck hemma, ge Emmalisa mellis, klä mig, sminka mig, packa grillsaker, packa mat till Emmalisa, packa mina saker....ja och så då Vilmer som samtidigt vill göra 1000 saker.... men jag sprang till dagis med barnen och Caroline hämtade mig där precis i tid! Vilmer har grillkväll med sitt dagis och Fredde är i stan halv 6 så Farmor var snäll och tog barnen tiden emellan så jag kunde dansa på Gallerian i hässleholm! Det var kvällöppet på Gallerian och vi blev tillfrågade om vi ville dansa! Klart vi vill!

Det gick hur bra som helst, synd bara att hela gallerian var ganska så folktom! Men alltid kul att dansa!


Jag stressade ju så innan och nu ser huset ut som ett bombnedslag (igen, för er som läste i tisdags!) så nu ska jag ta och städa innan jag ska och duscha innanm jag lägger mig!


Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21
22
23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards