bobos

Alla inlägg under maj 2009

Av Lena - 13 maj 2009 21:33

Idag efter lämning på dagis och handling på Maxi träffade jag Therese och stan! Idag har Emmalisa namnsdag (Linnéa, efter mormor och gammelmormor) så det var klart att hon skulle få något... såklart kläder!

Hittade en skön 70-tals dress, där linné och byxor är ihopasytt! Så härligt och så praktiskt när hon nu ska krypa!

Idag var vi nästan alla i mammagruppen på Barbacka! Jättekul! Emma som varit i Perú och gift sig Grattis! och varit hos sin mans familj i 2 månder kom idag för första gången sen de kom  hem! Jättekul att träffad dem och se Kristina!


Gick sen och hämtade Emmalisas undervattenkort på badet. Tycker att bildkvalién är så mycket bättre än på Vilmers som nu är tre år gamla! Men såklart att killen köpt ny kamera sen dess!

Vilmer ser lite mer uppblåst ut och det ser ut som om han ska springa iväg, medans Emmalisa gör en liten pussmun och en vacker danspose! Men jag tycker att de är lite lika här faktiskt, vet inte om det är badbyxorna som gör det! : )


Farmor kom hit och passade barnen vid 3 och jag åkte och dansade! Farmor hade med sig namnsdagspresent till Emmalisa och ja en onsdagspresent till Vilmer! Tack snälla! Vilmer har lekt med sin "propeller-leksak" hela kvällen, så den var mycket uppskattad!

Farfar kom och han och Vilmer fick ta en lite tur till affären på cykel medans jag fixade resten! Tacopizza stod på meny ikväll!


Emmalisa tog en bad och sen Vilmer! Vilmer hade värsta Elvislooken och försökte få han att sjunga lite "One for the money" men nja... det får nog vänta lite!

 Dagens- Vilmer mening:

Vilmer älskar Pippi och tittar på det varje morgon när han dricker sin välling! Nu har det gått så långt att han säger repliker precis innan de säger dem på filmen! Ibland blir det rätt och ibland blir det tokigt idag lät det såhär:

Pippi säger: Nej, Pippi nu får du gå och lägga dig och gör jag inte det då, då vankas det smörj.

Vilmer säger: Nej, Pippi nu får du gå och lägga dig, .........., då får du smörja!


Ha ha ha ha...


Av Lena - 12 maj 2009 20:29

Ja, nästan i allafall! Brukar städa och tvätta, och tvättat blev det idag! Vilmer drog fram alla spel och pussel och alla Emmalisas leksaker så det såg ut som ett bombnedslag! Dock efter kvällsmaten hjäptes vi åt att städa fint här igen!


På förmiddagen tvättade jag ja och Vilmer lekte med Emmalisa eller jag ska skriva de lekte med varandra! Vilmer körde Emmalisa i sin dockvagn efter att han tröttnat på att hon inte går så fort med sin gåvagn! Emmalisa var lika förtjust att gå efter vagnen som att bli runtkörd av Vilmer i sin vagn!


Rödmyran (dagis) ringde och sa att det blir utflykt imorgon!(de var bussplatser kvar och så fick Rödmyrorna följa med!) De ville bara säga detta så vi skulle försöka vara där 9 när bussen gick, inte för att du inte burkar komma i tid men bara så att Vilmer kommer med, sa fröken som ringde! Hi hi... fattar vinken! : ) Bra att de ringer tycker jag!


Till lunch idag lagade jag pasta, kyckling och grönsaker så Emmalisa fick något annat än burkmat, men tack gode gud att de finns! : )


Vi gick till stan för att köpa frukt, påvägen dit träffade vi en tjej som bor här vid oss som snart ska ha sitt andra barn! Så många frågor och snack kring det blev det! Blir avis när jag tänker på själva förlossningen, men inte på tiden där efter. För mig tog det nästa kanske 1 månand eller 2 att komma i takt och rutiner och bli trygg i rollen som tvåbarnsmamma! Men det är ju olika för alla!


Påvägen hem träffade vi Therese och Bella och frågade dem om de ville följa med hem en stund och det ville de! Nice!


Så vi satt här på baksidan och njöt lite av solen och barnen lekte i sandlådan och gungade lite!


Vi var ute länge ända tills vi skulle äta kvällsmat!

Av Lena - 11 maj 2009 22:00

Idag tänkte jag att jag kunde gjort en massa saker, men när Vilmer var lämnad på dagis gick jag hem och funderade på att sova, men så blev det inte! Nej, pratade en massa i telefon istället! : )


Fick för första gången säga till Emmalisa, Nej, du får inte rör DVD-spelaren! Hi hi det är ju roligt nu i börja, sen blir man ju bara tjatig!


På dagis hade Farmor en överraskning till Vilmer! Ett piratskepp! Detta gjorde att Vilmer kunde slita sig från sina kompisar på dagis och följa med mig in till Farmor och hämta skeppet!Tack Farmor och Farfar!!

Efter att ha hämtat Vilmer gick vi till Bibblan, där Daniela, Adde och Rosita mötte upp oss! En liten fika och sen in på bibblan och mysa lite! Vilmer var busig och sprang iväg och tog Adde med sig, Damen bakom disken bara pekade och sa: Ditåt sprang de för att se på tomten! Hrm...ja, hittade de sittandes längst bort från barnavdelningen i varsin stol!

De fick prova på lite dataspel. Jättekul, träna att hantera musen och spelen var både roliga och anpassade för just tre-fyra åringar!


Efter kvällsmaten var det läggdax för båda barnen. Jag åkte och tränade halv 8! Kändes inte hundra i halsen (känns som jag svalt en boll med ludd!) men låter bli att känna efter i danssalen! He he!


Fick en förfrågan om att lägga upp bilder på hur kök och badrum såg ut innan! Köksbilden är ju riktigt au jour med verkligeheten, men nästan! : )
Med gläjde lägger jag upp och vi är så supernöjda med hur det ser ut idag!

Av Lena - 10 maj 2009 19:26

Idag börjde jag med att träna dans! Skönt att röra på sig och roligt!

Sen var det direkt i duschen och sen på kalas hos Alexander!

Helt galet att de fyller 4 i år! Jättefint väder och barnen och vi föräldrar hade en mysig eftermiddag!


Påvägen hem stannde vi en snabbis hos Farmor och Farfar för att hämta kameran som vi glömde igår!
En lite tur till Maxi, jag var så sugen på köttfärs och Fredde ville ha varma mackor så vår kvällsmat blir idag varma mackor med köttfärs! Bra och gott!


Emmalisa har hittat ett bra ställe att leka på, under matsalsbordet! : )

Av Lena - 9 maj 2009 21:55

Ja, idag var det kalas hos Farfar, men först hade jag och Fredde värsta tjejer är från venus killar är från mars-missförståndet! Jag skulle snabbt av i stan och köpa en sak och Fredde släppte av mig och körde sedan och parkerade en bit bort! Jag var snabb tillbaka och ställde mig och väntade där jag blev avsläppt! Jag tog inte mobilen med mig för jag skulle ju bara snabbt fixa en sak! Efter en tio minuter blev jag irriterade, sen mer irriterad och när det gått en halvtimme börjde jag bli orolig istället och efter 50 minuter gick jag och lånade en telefon och då visade sig att Fredde stod parkerad en bit bort ja... vi som skulle köpa tyg till köket men gjorde annat denna timme!

Men roligare blev det hos Farfar som blev glad för sina presenter, en skjorta, strumpor och After Shave!

Vi hade en härlig eftermiddag med god mat och tårta (kolla in den på bilden där Vilmer sjunger)!


När vi kom hem skulle Fredde iväg med storbandet på spelning. Henke och Jennie kom förbi och lånade film!


Jag satt uppe med Vilmer och Emmalisa och vi lekte eftersom de somnade ju i bilen när de väntade på mig och var därför nu mycket pigga och leksugna!


Ännu senare kom Therese och henns dotter Amanda (Bellas syster, Bella sov!) med bakelser! De kom och lämnade en beställning!


Men det allra sötaste gjorde Vilmer innan han somande! Han gav mig vällingflaska, la sig tillrätta och sen klappade han mig på kinden med sin lilla hand och sen la han den under sitt ansikte och somnade! Så sött!

Av Lena - 8 maj 2009 20:22

Idag fick vi sova ut och sen ta det lugnt! Skönt!

På förmiddagen gick vi till stan för att köpa present till Farfar! Vilmers förslag var: Bajskorv och Katt! Nja, inget av det tror jag Farfar önskar sig men han skulle nog bli förvånad för båda! Hi Hi¨


Påvägen till stan träffade jag en gammal granne från lägenheten! Han hade blivit morfar och flyttat från hyretshuset! Så vi hade ju mycket att prata om! Det är nog det enda som jag saknar med att bo i lägenhet, alla grannar! Vilmer gungade lite medans gamlegrannen drog hela historien om hans flytt och så vidare... han precis som jag älskar att kolla hus och sånt! Ett hus på Utanverkan (finaste området i stan!) blir ledigt... 5-7 miljoner bara , som hittat!


Vi hittade det vi skulle i stan (misstänker att Farmor läser bloggen så imorgon skriver jag vad vi Farfar fick av oss, kan lova att det inte är något av det Vilmer hade på förslag!).


Klockan 15 var jag och tränade med mitt lilla Kaoz! Om ni är närheten av Hässleholm den 14 maj på kvällen så kom till Gallerian så ska ni få se på dans!


Jo, idag har Emmalisaskruttan ål-hasat-krypt framåt! Både jag och Vilmer blev jättepaffa och glada! Hon själv blev nog också lite paff att det gick framåt! Hon kämpar som en fisk som kommit på land ha ha ha, hon är ju inte snabb eller smidig men på helt rätt väg!

Av Lena - 7 maj 2009 20:47

Det var dax för utflykt för Vilmer och vi fick vara på dagis 9 idag också! En liten ryggsäck med lite fika i (mest för att barnen tycker det är kul att äta ute sa en av fröknarna!).

Hemskt tråkigt väder och när jag kom hem orkade jag inte gå till stan så jag messade alla och sa att jag blir hemma! Thesese var påväg hit men hennes bil var upptagen av hennes sambo...vem orkar gå i detta vädret!

Emmalisa älskar vagnar! Gå-vagnen kan hon ju hålla och gå efter, men Vilmers dockvagn är hon för lite för, så hon håller i det lilla sätet där dockorna sitter så får jag hålla i handtaget och skjuta på! : ) Igår satt hon i en timme och lekte med dockvagnen! Spännande!

Så lugna timmar hemma innan jag hämtade Vilmer! Camilla ringde (hon har varit i spanien hos Therese Hjorth) och vi bestämde att vi skulle åka ner till Barcelona på novemberlovet och möta upp Therese Hjorth! Det är ju vi tre som går tillbaka sen vi var små! Kul!


När jag hämtade Vilmer så sa fröken att han inte ätit något alls av sin fika, så den åt han upp i vagnen hem från dagis! Så rolig! Hela vägen hem sa Vilmer, Nu äter JAG min fika  mamma! Hi hi hi


Av Lena - 6 maj 2009 21:16

Idag ringde jag dagis klockan fem i nio och sa att vi blev lite sena för Vilmer ville cykla! Och det gick som alltid bra!

Det var regningt och kallt, men fyrtio minuter senare så Vilmer på plats! Jag väckte en trött Vilmer och sen cykla i regn och motvind gjorde att Vilmer för första gången blev ledsen när jag lämnade honom! Tror verkligen inte att det var för att jag gick utan för att han var trött och visste inte varken ut eller in! Tur att de på dagis är som de är! : )


Jag gick till domus och köpte frimärke och tackade jag ja till dagisplatsen till Emmalisa!

Träffade Therese och gick till Toddler och fick bromasarna på vagnen silikonade så nu går de hur lätt som helst! : )


Sen barbacka med Ann, Emma, Annie, Therese och jag och våra barn såklart!

Det var en vernissage där för någon konstskola så det kryllade av folk ettag där, men i lekrummet var det bara vi!


Sen gick vi och kollade på hus (jag tröttnar aldig på att kolla, leta och luska på hus!)

Hämtade Vilmer och tog oss hem i stormen!

Klockan tre kom Farmor och passade barnen när jag gick och tränade!

På kvällen kom Farfar och Morfar (Mormor skulle på galaj här i stan så Morfar hängde hos oss såklart!) och vi åt Tacos! Fredde kom tidigt idag och gjorde en superduper god mintchockladtårta! Ja, har verkligen hittat rätt man för mig! He he

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21
22
23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards