bobos

Alla inlägg under juli 2009

Av Lena - 14 juli 2009 21:05

Idag så var det ju jättefint väder på morgonen! Therese , Karolina och  jag skulle träffas i Tivoliparken med våra barn! Vilmer var duktig som cyklade men hade mycket spring i benen! Vi tog ju koftor och långärmade tröjor när vi gick till stan, det var ju alldelse för varmt! Vi vuxna tog en chicken wrap på House of bagel och Vilmer fick ett Happy Meal! Där emellan dessa två ställen tog Vilmer av sin långärmade tröja..  forts. följer.


Vi gick och till Tivoliparken, Amanda var också med, men hade inte alls så mycket spring  som Vilmer hade i sina ben! Tur att det finns så mycket gräs i Tivoliparken! : ) Vi satt på filtar nära lekplatsen så Vilmer kunde leka där! Det funkade jättebra! : )


Efter en god lunch så gick vi uppåt stan och åt en glass! Då kom jag på... vart la jag Vilmers tröja??

Ah, pust, meck! ... ja, vi gick tillbaka till House of Bagels för att se om vi tappat den där, men det hade vi inte!

Vi gick ner samma väg vi gått innan till Tivoliparken och där precis vid parkeringen längs parken låg den! Yeah... !

Det blev jättevarmt och Vilmer lekte lite till i parken innan vi gick hem för att bada i poolen! Men vi först stannade vi på en bro och kastad lite sten i vattnet, sen på affären för att köpa det sista till kvällsmaten och sen träffade vi några vi kände så vi pratade en stund!

SEN börjde det åska, knalla och sen kom regnet! Ja, jag sprang och Vilmer cyklade så fort vi båda kunde! Hela långa långa långa Prästallén och tillslut var vi hemma! Inget bad i poolen behövdes! : )

Vi åt mellanmål och Emmalisa fick smaka nektarin och hon ÄLSKADE det! Vilmer var tokig i vattenmelon (och fortfarande är!) och Nektarin är nog vad Emmalisa är tokig i!


Vi åt god wok med Terriaki och då kom Vilmers första dagens Vilmer-mening:

Jag tog mer mat och undrade om Vilmer ville ha mer, han svarade:

V. Ja, tack snälla mamma det var jättegott!


Efter maten så lekte Emmalisa och Vilmer i nästa en timme! Jag har svaret nu varför Emmalisa har blivit smalare.... Vilmer åkte runt på sin moppen och Emmalisa kryper superfort efter runt runt i huset!


Emmalisa tror ju hon kan gå emellanåt och råkade trilla på Vilmers pall, slog sig på munnen. Då kom andra Dagens Vilmer-mening:

Jag satt med Emmalisa i knät i soffan och Vilmer kom fram och sa:


V. Så ja, Emmalisa det blir bättre sen! (han klappade henne på huvudet när han sa det!)


Ja den sista gulliga Vilmer sa var vi låg i hans säng och han skulle sova då kom trejde Dagens Vilmer-mening:

V. Mamma, jag somnar nu, jag vill det, jag vill sova nu!

Av Lena - 13 juli 2009 21:57

Idag har vi bara tagit det lugnt och då känns det som semester i allra högsta grad! : )


Vi pantade en massa flaskor och handlade! När vi kom hem ville Vilmer sitta i Fredde knä och köra bilen. Vilmer låtsades svänga med ratten, växla och fixa lite med cd-spelaren och sen kom Dagens Vilmer-mening:

Han höjde sitt lilla pekfinger och sa:

V. Nu måste jag faktiskt tuta pappa!

ha ha.. han älskar att tuta, våra grannar vet ju att vi är hemma då iallafall! : )


Mormor och Morfar kom och fikade på eftermiddagen!


Efter kvällsmaten var vi ute och fixade i trädgården och drömde om hur vi vill ha det! : )


Av Lena - 12 juli 2009 21:30

Idag har det varit en seg dag och hjärnfunktioner har avikt! hehe... nej men kanske lite mer förvirrad än vanligt! : )


Jag och barnen har varit hos Farmor i Åsum medans Farfar och Fredde har gjort klart trappan till altanen! Åh...så fint det blev! Kunde inte bli mer perfekt! Tusen Tack! : )


Jag la inte två bilder från förra helgen när vi var hos Macke i Helsingborg!


Ska nu fortsätta sega i soffan framför tv:n...



Av Lena - 11 juli 2009 11:28

Ja, idag var det alltså dax att gå på Tivolirock! Något vi inte gjort på många år! Men A Camp, Maia Hirasawa och Bob Hund var några av de som vi vill se!


Under dagen var det lugnt, vid 4 lämnade jag barnen i Åsum och körde vidare till Köpinge och hämtade Lisa och Tobbe!

Fredde var och fotade Dimmz (en barndomsvän till Fredde spelar i bandet) som spelade på eftermiddagen!


Vi åt god kycklingsallad och drack vin medans vi lyssnade på Maia! Så himla bra och mysigt! Just då sprang jag på Caroline som jag gick i gymnasiet med! Så kul! Vi var ju här då för en 10 år sedan! : )

Hade faktiskt trott att vi skulle var mycket äldre än många där inne, men faktiskt så var det inte så! Det var mycket folk i vår ålder och över! : )


A Camp är ju bara så bra! Kul att de kom till Kristianstad! (skulle gärna precis som Nina ha en nice lägenhet i NY!)


Vi var en sväng på Harry´s och lyssnade på ett superbra band där med ( som inte finns utan bara träffas en gång om året och spelar på Harry´s!


Kvällen avslutades med mat och jag och Fredde satt och kollade på ungdomar som vinglade omkring och fasade för när våra barn ska vara här!

Fredde skjutasde hem mig på sin cykel (thanks god att vi är helskinade!) runt 3 halv 4!

Så i skrivande stund (söndag 12/7, klockan halv 12) känns det som det inte blir vin på ettag nu! : )

Av Lena - 10 juli 2009 23:43

Idag var vi uppe i tid vid halv 9! Vi var precis på väg att cykla en runda (vi är Vilmer, Jag och Emmalisa. Fredde var ute i går så han sov) då himlen öppnade sig! Så vi tog bilen och så åkte vi till Daniela, Adde och Ella. Lite lek ute och lite inne! Emmalisa sov lite också (hon blev ju väckt när jag gick upp så hon behövde sova lite till!)


På eftermiddagen skulle vi gjort något kul tänkte jag, men regnet gjorde att vi städade och fixade lite här hemma! Och tur var det för helt plötsligt så stod Emmalisa och sen tog hon sin allra första steg! Så sött!!!! Ofta har hon så bråttom framåt att hon inte hittar balansen, men flera gånger under eftermiddagen kunde hon ta några steg! : ) Så duktig du är Emmalisa!


Farfar och Farmor kom och sen åkte Farfar och Fredde och fixade med brädorna!

Jag ville äta på stan, tycker det är lite kul att det händer någo i stan och så var klockan för mycket för att handla och laga mat! Farfar och Farmor följde med och gjorde oss sällskap! Inget vidare väder och maten var ok, hade väntat mig superduper gott, men kvällen fick ett superduper slut ändå! Vi gick ner på nöjdefältet (haha som det kallas!) och så spelade vi på chockladhjulet och Farmor vann ett stort chocklad! Grattis och tack för de som vi fick! : )


När vi kom hem stack jag och Emmalisa en snabbtur till Maxi och där gjorde Emmalisa det stora i blöjan! Oh my... vad det luktade! Några på Maxi vände sig om när vi gick förbi... förlåt för lukten!


Therese (en vän i spanien) ringde och vi pratade i nästan 2 timmar! Så himla kul! Nu ska ni få höra hur bra vi har det här... (när vi klagar som mest kan vi tänka på detta!)

Therese dotter Alba går på ett dagis, hon betalar oftas runt 3500kr i månaden för platsen. 1200 kr i bara material (av de 3500) som består av pennor och en cd-skiva! I augusti är det en stressig månad då kostar det 7000kr. Många har inte råd att lämna sina barn då, så då får släktingar och andra ta hand om barnen. Varje dag ska barnet ha med sig en väska packade med kam, borste, våtservetter, torra servetter, små handukar, parfym, vanlig handuk, badkläder, ombyte, blöjor, termometer och det var mer saker som jag inte kommer på just nu! Men Therese sa i runda slängar att de betalade 2000kr för något form av startkit när Alba började!

Det är helt sjukt galet att det är så dyrt! I spanien kallar de det utbilning och föräldrarna kan inte hämta barnen när de vill, de får heller inte vara i korridoren utan måste vara utanför ända tills det verkligen är dax att hämta!

Många i spainen jobbar på helgen med då är dagiset stängt! Då får man lösa det själv!


Visst har vi det bra!!! Jag tycker det iallafall! : )


Av Lena - 9 juli 2009 22:31

På förmiddagen (ja den lilla vi har!) så målade fixade Fredde med Kiviksbacken som han målade igår! Den blev superduperfin! (precis som jag sa förra året när vi köpte den! hi hi) Vilmer lekte med lera och jag kollade min jobbmail!

Vilmer älskar att leka med lera och han skulle kunna sitta länge med den  men vi fick snabba på för vi skulle äta lunch innan halv 1 då vi skulle möta Ella och Lisa!

Jag ändrade cykelsadeln från den minsta (Emmalisa har ju provåkt den!) till den största så att den skulle passa Vilmer! Han tyckte det var jättekul att åka fort bakom mig! : ) Måste säga det igen... så härligt att cykla, du är ju framme på ingen tid alls!

På barbacka var vi på en jätteroliga Allsång! De som höll i det var verkligen duktiga! Både barn och vuxna skrattade! Då har man lyckats! : )

Jag kände igen några i bandet från några dansjobb jag gjort och eftersom de är duktiga där så är det ju klart att de är duktiga här!


Vilmer iakttog allt som hände och kunde sjunga med i några låtar! Några hade han aldrig hört som Pochahontas (om det nu stavs så) det hade varken han eller Ella en aning om! Men jag tror att både Ella och Vilmer fastnade mycket för Pippi!!


Sen var det ansiktsmålning. Ella fick en fin fjäril, gul, blå och rosa. Fint målat och Ella som redan är jättesöt blev ännu sötare!

Vilmer valde mellan "sjöfabbe" (pippis sjörövarfabbe) och Spiderman och ja, det blev Spiderman som ni ser! Han var så duktig och satt och blev målad ganska länge, den tar ju lite tid!!!


Lisa, Tobbe, Jag och Fredde bestämde att vi skulle gå på Tivolirock ( flera riktigt bra ska spela!) idag så jag och Vilmer köpte förköp innan vi susade hem på cykeln! ha ha.. jag och lille spiderman var på stan och jag fick nog en liten chock varje gång jag vände mig till honom och detta lilla röda face tittade upp på mig!


Vi (Fredde, jag och barnen) körde och kollade på lite saker idag också ! Vilmer är ju hur kul som helst när han går i en affär och tar bara något och säger:

V. Denna är ju cool! Den gillar vi!

Eller:

V. Denna var snygg!


Måste nu bara skriva lite mer om vad lilla lilla Emmalisa gör! Måste först bara säga att jag tror att jag är så förvånad eller förundrad att det går så fort för att jag inte väntar mig det. Med Vilmer så ville jag inget hellre än att han skulle gå, prata och allt annat så jag hann kanske aldrig stanna upp och verkligen bli så glad och stolt som jag nu blir över Emmalisas framsteg.


Nu står hon ganska stadigt själv, men hon vill framåt, hon går såfort man sätter henne på fötterna! Bråttom!! Knepet är att hon får hålla något i handen som gör att hon vill undersöka det medans hon står still! : ) Kortet är klockrent, då hon inte ens kan vara stilla i 1 sekund! : )


Vi brukar köra "baka baka kaka-ramsan" och den har ju små rörelser med händerna, hon har ju klappat på "baka baka kaka" och hon har rullat på "rulla liten bulle" och hon har sträckt armar upp på slutet på "skjuts upp till fåglarna". Idag har hon även pekat med pekfingret i den andra handen på "mjöla den, pricka den" !!!

Så Farmor... vilken tar vi nu?? : )

Av Lena - 8 juli 2009 22:52

Idag så var jag ju ganska så tröstig och mådde lite halvknas, men de är ju värt, när man vet hur kul det var igår!

Vilmer är ju så söt när han kommer med sin flippflopp ( som han först trodde hette flicketofflor ha ha ha ) på fel fot och då sitter de ju helfel, men så söt!


Fredde, jag och barnen fixade lite saker! Vi var runt och handlade lite till trädgården och så kollade vi utemöbler....bara tittade! : )


Fredde målade om mina kivikslådor som vi ska ha på altanen! : ) När han var klar så drack vi Freddes hemgjorda flädersaft! Så gott!


När vi kom hem så började det regna och sen öste det ner! Vilmer ville ut och springa i regnet och det fick han....och blöt blev han! : )

Farfar och Farmor kom och det var tur för Vilmer var lite uttråkad då!

Farfar forsatte på trappan som är lite klurig eftersom vi vill ha breda trappsteg och inte så höga, men Farfar är duktig!


Efter regn kommer solsken (Torsk på Tallin) och kvällen blev underbar! Vi grillade och Fredde gjorde sin salsa och det smakade mycket bra i kvällssolen!

Av Lena - 7 juli 2009 15:08

Vi är jättenöjda med vår altan! Vi känner att inte vill lägga pengar på nya utemöbler nu, men vi tittar och tittar och ja vem vet!? : ) 


Ja, idag det varit verklingen fram och tillbaka från stan för mig!

Jag cyklade till stan och träffade Lööw och lunchade med henne! Vi åt lunch och gick på månglarmarknad på stan!

Cyklade hem!

Hämtade barnen och tog bussen till stan för att möta Daniela, Adde och Ella. Vi gick först till Barbacka sen Tivoliparken och sen stan!

Vi tog bussen hem!

Barnen och jag satte oss på atlanen och åt vindruvor....så mysigt!


Halv sju messade en kollega och undrade om jag skulle med på middagen (varje år så går några från jobbet ut och äter på Kristianstadsdagarna). Jag messade tillbaka och undrade när vi bestämt (trodde i mitt huvud 19) till svar fick jag NU...vi sitter på Banken!

Fredde skulle åka och handla (Farfar och Farmor var här så barnen var hemma) så jag åkte med honom in till stan!


En jättetrevlig kväll i glada vänners sällskap! : )


Sen åkte jag buss hem klockan 2!  : )

Hann och köpa en kycklingwraps på House of Bagel.... så fint att äta sent och så gott!


Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards