bobos

Alla inlägg under juli 2009

Av Lena - 6 juli 2009 21:36

Idag var både jag och Fredde trötta, fast vi sovit många timmar! Vi körde till Inreda och kollade innan vi körde till Tyringe och hämtade barnen!

Vi åt en god lunch hos Mormor och Morfar! Vilmer var jättetrött så vi gick en sväng till lekplatsen, där Emmalisa och Vilmer lekte för fullt!

Så sött att Emmalisa handlade lite i Vilmer affär! : )


Det händer så himla mycket med Emmalisa just nu! Hon tränar sig för fullt med att gå och stå själv! : )  Bara på detta dygnet som hon varit borta känns det som hon blivit större (även om det inte går så fort, känns det så!).


Vi körde hem och börjde sätta upp ett litet segelinnertak på vår altan som Mormor sytt till oss! Men får fixa lite med så det inte blåser bort innan vi kan sätta upp det!

Farmor och Farfar kom och hjälpte oss och sedan pratade om trappan som Farfar ska bygga till altanen!


Vi åt mat från Rosegarden på kvällen, mycket gott! : )


Helt plöstligt stod en hund på vår tomt! Vilmer hade jättekul med hunden och sprang runt på trädgården med den! Vi kollde på gata för att se om var någon som letade efter den, men vi såg ingen!


Den lille söte hunden gick genom häcken till grannen och sen såg vi den inte mer...

Av Lena - 5 juli 2009 00:03

Idag kom Mormor och Morfar och hämtade barnen halv 11! De ska åka med dem till Tyringe och sova där!

Jag och Freddes ska ta tåget till Helsingborg och träffa Macke och Lina!

Vi gick till stationen och åkte det långsammaste Pågatåget någonsin! Men när vi väl kom fram stod Macke och mötte oss! Lina hade blivit magdålig när hon jobbat under natten! Lina är också polis som Macke!


Men vi tre började med att åka till Väla! I Love! Ja, så gut! Vi delade upp oss pojkarna och jag! I tre timmar gick jag själv och provade och kollade runt och gick tillbaka (ja, ni vet ju nu att jag är lite velig av mig!) utan att känna att Fredde stod och väntade på mig! Så härligt! Jag shoppade massor! Skor, klänning, tröjor och linnén! Bara till mig! Inget till barnen faktiskt! Kände att de har ju samma affärer i stan till barnen!

Nu så är det ju kul att shoppa till mig själv igen när jag kan ha min vanliga storlek, så jag fyllde på (eller startade upp) min garderob!

Fredde shoppade också bra grejer och Macke vann nog med sin lampa på slutet! : )

Det kändes precis som förr när vi tre gjorde en massa roliga saker ihop! Det var ju innan barnen och när Macke bodde här!


Vi körde sen in till stan och satte oss i Norra Hamnen och drack lite vin och öl och planerade en greklandsresa! : )


Måste ju säga att det finns ett stråk längs vattnet efter hamnen som påminner om Mimi beach! Helt underbart!

Vi hittade ett mysigt ställe där vi åt, vädret var ju så perfekt för att sitta ute och äta och titta på folk!

Ja, mitt kamerabatteri tog slut när jag och Fredde fotade oss själva (he he) och mitt mobilbatteri var lågt, men Macke fotade lite bilder med sin mobil som han skickar, så förhoppningsvis får ni se hur mysigt vi hade det sen!


När vi ätit gick vi längs detta mysiga stråk, vi åt en Frozen Yoghurt (så himla gott) och satt i solsängar som stod uppställda på ett soldäck längs med havet! Här kom utomlandskänslan till fullo! : )


Kvällen avslutades med en Vanila Coffe (och en varm choklad för mig) innan jag och Fredde tog tåget hem!


Vi var ju hemma sent i stan och såg att det regnat här! Det var skönt att promenera i mörket hem, även om luften var lite kall...


Fredrik har tagit bilderna på:

Emmalisa:   I lördags när barnen badade.

Vilmer:       I fredags när det regnade.

Av Lena - 4 juli 2009 22:32

Ännu en morgon då man känner sig lite "seg i kolan" (som min musiklärare från mellastadiet alltid sa)! Men det var det helt klart värt och det gick snart över!

Lisa, Ella och Alfons kom och lekte med oss! Det är så kul att de stora (Ella och Vilmer) de kan leka en lek och att de har så kul! Idag klädde de ut sig och lekt i de rollerna! : )

När vi var ute i trädgården så trampade jag på ett tagg och det var vekligen så jag kände när jag tryckte ner att den segad sig in i hälen! Men man är ju i ett steg så det var försent! Jag fick lite panik så jag bara drog, ganska så hårt ut taggen och då sprutade blodet ut. Vilmers ögon har nog aldrig varit så stora! Ella pratade mycket om taggen och att jag trampat på en osv...

Har även nu i skrivande stund lite ont!


Vilmer och Emmalisa badade i över 2 timmar! Så härligt! Sen var Emmalisa helt slut! : )


Henke firade sin 27:de födelsedag idag! ( Glömde dock min kamera så inga bilder) Vilmer cyklade på sin cykel och Emmalisa åkte cykelsadel för första gången! Så härligt igen att cykla! : )

Vi hade ju inte köpt hjälm till Emmalisa än så det fick bli det som var öppet : Maxi! (He he Jönsson jag kan ju bli spronsrad så många gånger jag nämner Maxi på min blogg! : )

Men... visst  hjälmen är billigare där än hos en cykelhandlare...men också är den inte superbra bra, en liten knapp trillade av direkt när vi skulle använda den! Men den funkar ju ändå, men ska köpa en nya hjälmar till både Vilmer och Emmalisa!


Nu ska jag och Fredde kolla på Wallander och äta godis! : )

Av Lena - 3 juli 2009 22:22

Idag var det helt tokigt varmt redan när vi gick upp! Jag bestämde mig dock för att åka til stadium och byta bikinin så de gjode jag! Just nu finns det ju inga supersnygga men den jag valde nu är jättesnygg i modellen och sådär i tyget men helt ok! Är dock nöjd att jag fick byta ner en storlek! : )


När jag varit på Maxi och handlat vindruvor i massor.. (så goda!) kom Lina och Elton! Vi badade, fikade och gick en runda i denna värme! Alltid lika kul att träffa dem... många oerhört roliga skratt! : )


På kvällen var det dax att mammorna i mammagruppen träffades utan barn på middag och lite drinkar! : )

Precis när jag skulle cykla iväg så öppnade himlen sig (till Vilmers stora glädje. Tidigare i veckan så duggade det ju lite och då gick jag och Vilmer ut och dansade i regnet! Ni kan ju tänka er nu... när det öste ner! Vilmer var ute i sina kalsonger och hoppade och helt överlycklig i regnet! Fredde tog någon bra bild med sin kamera, lovar att lägga ut dem så fort han fixat dem!)

Men efter ettag så la ju regnet sig! Det är ju en helt underbar känsla att cykla till stan när man gått med vagn i ett år nu snart! Det kände som jag flög fram hur fort som helst!


Vi fick (ja Therese och Karolina tog) ett jättebra bord på Taste där vi åt grillbuffé och tog några drinkar! Jättegott och trevligt! Det timmarna sprang förbi (eller iallafall 1 hi hi) så vi när vi var klara där så gick vi en sväng på stan och det lilla nöjesfältet! Där var vi tuvnga att spela på chockladhjulet... dock vann ingen!


Oh...ja just det Min Lilla Lööw är gravid och henns lilla ärta (ja, jag tror det är en lilla...) är nu ungefär 17 veckor gammal! : ) Ett supergrattis till er båda och lycka till!



Av Lena - 2 juli 2009 22:50

Idag så var vi på stan lite, Fredde klippte sig och jag köpte bikin! (som jag nog ska byta, hade tagit en först, sen bytade jag till den jag har nu och nu tror jag att jag vill ha den jag tog först! Ja, jag är jättevelig!  Får se imorgon hur det känns då!)


På eftermiddagen så åkte vi till stranden i Åhus! Vi åkte till Revhaken där det blåste och var mycket alger, sen åkte vi till en ny för oss, där vi stannade även om det inte gick att bada! Vilmer lekte vid strandkanten och älskade det! Emmalisa var ju helt förälskad i sanden! Hon kunde inte få nog av den varken med händer eller fötter! Precis innan vi åkte la hon sig i armhävningsposition och öppnade munnen och ut med tungan och sen ner med hela ansiktet i sanden! Ha ha ha... jag skrattade och hon spottade och var inte så nöjd men inte ledsen heller! Måste ju testa....


Sen bar det av till Ottos glassbar! Där vi träffade en från Vilmers mammagrupp som var höggravid! Så fint så fint! Kul att ses! Barnen har ju blivit så stora!

Stora ja... glassarna är ju stora och Vilmers 1 kula-glass varade nästan en timme! Han åt och åt och tittade på alla andra som åt glass!


Vi gick ner till bryggan i Åhus och där kunde man ju bada... så dit åker vi nästa gång! : )

Vilmer och jag badade fötterna och det var så skönt! Hade vi orkat gå och hämta badkläderna i bilen så kanske vi hade tagit ett kvällsdopp...


Dagens klockrena Vilmer-mening:

I Åhus finns det vägbulor (farthinder) och när vi åkte över med lite fart så guppade hela bilen och Vilmer säger med rätt betoning:


V. Oh, Herregud vad gjorde vi nu?


Det gick absolut inte att hålla sig...


När vi kom hem var Vilmer så trött att han inte hann duscha innan det var dax för sängen!


Emmalisa testade att äta lite själv och ja... det lilla som kom i munnen var ju bra! Sen duschade jag hela kittet, stolen med Emmalisa i!

Emmalisa är jätteduktig på att stå själv... hon släpper nu själv och vill stå lite! Dock så böjer hon gärna på knäna för att få balans... : )

Av Lena - 1 juli 2009 22:09

Idag var det dax att åka till Barbacka och träffa Therese och Bella! Innan det var jag i hissgardinsaffären och sen var jag och hämtade de nyladdade babyvakterna!


Det var kul att träffa Bella och Therese som vanligt! : ) Det är jättekul att de ska gå på samma avdelning på dagis! : )


Det var kvat i luften och när väl regnet kom så gick jag och Vilmer ut och dansade lite... så härligt med regn!


När Farfar och Fredde körde skräp till tippen åkte barnen och jag till Åsum där Vilmer hoppade lite studsmatta! Det blev även en glass.. Vilmer älskar ju glass och det gör även lilla Emmlisa!


Påvägen hem blev det hämtmat, jag ville åka till Åhus, men klockan var mycket, ingen vagn och ingen mat till Emmalisa, men imorgon blir det kanske kvällsmat där om vädret är bra!


Efter maten blev de ett mycket välbehövligt bad för båda barnen!

Ja, en bra grej:

Vilmer tvättade håret idag helt utan protester! Yeah!

En dålig grej:

Emmalisa kröp ner från vara sängar och "donkade" i golvet rejält! Så hemskt! Hon grät i massor men fann sig ändå snabbt...härdad som hon är!


Men... kommer ihåg när Vilmer gjorde det vid 5 månder och grejen är den att jag tänkte på det för inte så länge sedan och då tänkte jag att det kommer ju inte at hända Emmalisa för hon kan ju kypa och så, men ja det gjorde det!


Dagens Vilmer- mening:

Fredde och jag och pratade om något jag sa:

J. Oh my God! Precis efter hör man ett litet eko...


V. Oh my Goj!




Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards