bobos

Alla inlägg under februari 2009

Av Lena - 20 februari 2009 18:17

Idag var både jag och Vilmer trötta men var tvunga att gå upp halv 8 för Vilmer ska till tandläkaren!

I ett härligt snölandskap (dock inte plogat på min genväg till tandläkaren så vagnen blev dubbelts så tung!) såg vi naturligtvis Farfar påvägen! : )


Hos tandläkaren kom även Lööw innan för dörrarna til väntrummet! Kul och oväntat! Vilmer började genast leka med Lööw!


Inne hos tandläkaren var Vilmer jätteduktig! Inga hål! (tur och skönt!) !
Sen hade vi följe med Lööw en bit och Vilmer busade med Lööw i snön!

(Lööw heter Ulrika Lööw, men så länge jag känt henne har jag kallat henne Lööw och de gör Vilmer med: )


Vi var ute i trädgården och skottade snö en bra stund! Vilmer älskar ju snöns!

Efter lunch så bakade vi skorpor medans Emmalisan sov! Hon var ju så duktig hon med hos tandläkaren för hon sov he he!


En sväng till stan blev det men tyvärr hade inte Nova Starbyxorna kommit, kanske var det snövädret som försenat leveransen! Emmalisa fick en kjol som jag ska byta, jag tog stl. 74 och Emmalisa är ju en stadig flicka så ja 80 får hon ha! : ) (ah...lilla Emmalisa)


Vilmer fick godis av mig (hoppas inte tandläkaren läser detta!) för att han var så duktig hos tandläkaren!

Sen mös vi i soffan till Pippi! Kvar satt Emmalisa ensam och såg så söt ut!

Det fina med Fredde är att han gillar matlagning! Så efter han jobbat klart åkte han och handlade och nu har har lagt en finfin middag som vi ska ha som fredagsmys!


Av Lena - 19 februari 2009 21:15

Idag halkade jag mig fram till dagis med Vilmer och Emmalisa! Vi kom fram! He he!

När jag kom hem sov ju Emmalisa som vanligt och då passade jag på att måla klart i garderoben som jag påbörjade för exakt två veckor sedan!

Jag gjorde klassikerna att när jag tagit ny färg på rollern donkade jag huvudet i snetacket där jag nyss målat så ja, mitt hår blev vitt! Smartas!


En sväng till Toddler och beställde byxor till Vilmer och hittade en massa fina kläder till Emmalisa! Dessa känningar och jeanskjolar! Jag vill ha dem alla! : )

Dax för Babycafé med sång och fika! Idag hämatade Fredde Vilmer så jag kunde stanna länge på cafét!

Väl hemma så körde jag direkt med barnen och hämtade Farmor och vi for till Åsum! Farfar och Fredde ska fixa golvet och måla taket i badrummet!


Efter bad för både Emmalisa och Vilmer så fick vi god kvällsmat hos Farmor!

Frede åkte med till Åsum och åt lite mat. Vi åkte alla sedan hem tillsammans!

Påvägen hem somnade båda barnen så fort bilen startade!

Av Lena - 18 februari 2009 18:10

Idag klockan 9 var det dax för utvecklingssamtal på Rödmyran!

Det gick jättebra, man blir väldigt stolt som förälder när man hör hur duktigt ens barn är! : )

Som vanligt var det Barbacka -träff idag med mammorna. Therese och Bella kom och mötte oss! Det är ju sprotlov nu och därför var där mer folk än vanligt! Men Katarina och Viggo, Weronica och Milo, Therese och Isabella, Emma och Saga-Li och Jag och Emmalisa var där!

Ha ha ha så kul när vi ska fota de söta små liven!


Sen var vi en snabb runda på stan och sen hämtade jag Vilmer!

Vi gick upp på stan igen, byxjakt igen! Idag blev det två byxor och två tröjor!

Dagens Vilmer- mening:

Vi var inne på Polarn´och Vilmer gick till dörren för att titta ut och då skriker han:

V. DÄR KOMMER MORMOR OCH FARFAR, MAMMA, MORMOR, FARFAR KOMMER!

Ja, vet inte varför han säger Mormor, Farfar, men det roliga är, att alla i butiken inklusive de som jobbar där trodde ju det bran någonstans... men ja, jo just i denna sekund kom Farmor och Farfar utanför!


Är så glad för Farmor och Farfar som idag fått lite upprättelse för alla saker som blev stulna i deras inbrott! Man får se det positiva i det hela att de fick nya saker! Även om allt inte kan mätas i pengar!


Av Lena - 17 februari 2009 22:13

Idag var det dax att åka ut till Lööw! Vi hoppade på bussen (ja, faktiskt 10.29, hade tänkt åka 10.14 men som sagt är jag mycket nöjd att vi satt på bussen 10.29!) och hoppade av i Öllsjö! Så smidigt att hoppa på utanför vårt hus och hoppa av utan för Lööws hus! : )

Vilmer pratade och de andra pratade med Vilmer, så när alla sedan skulle gå av så sa de Hej Då lille pojken eller Hej Då Vilmer! Ja, denna lille Vilmer!


Hos Lööw var Vilmer lite reserverade för hundarna! Ingo är ju ganska så ivrrig och Ajax är stor! Men efter ettag så släppte rädslan! (Men Vilmer stod länge upp bakom mig i soffan!)

Lööw hade även roliga mössor som Vilmer tyckte var roliga! Emmalisa var så nöjd hela tiden!

Lööw hade bakat jättegoda frukostbullar! Så gott!

Sen gick vi ute en sväng i Vä och Öllsjö, ja Lööw bor precis på gränsen så vi var i båda småorterna! : ) Stannade till på lekplatser där Vilmer lekte lite.

När vi kom in fikade vi på rabarber/jordgubbspaj med vaniljsås till som Vilmer hjälpte Lööw att vispa ihop!

Sen efter 5 timmar blev Vilmer trött på mitt och Lööws prat, så då åkte vi hem, eller ja till stan! Letade byxor till Vilmer men efter att ha jagat en busig Vilmer runt på Lindex med en bamsemössa i handen ( ha ha låter ju kul nu när man återberättar, men när jag var där och verkligen ville kolla och prova var det inte så kul! ) tog jakten på byxor snabbt slut!


Farfar är hemma hos oss och fixar i badrummet, idag skulle han såga och greja med tjära så vi gick till Gullvivan (Farmors dagis) där Vilmer gick loss på alla sakerna! Emmalisa tittade med stora ögon på allting! Hon gillade dockorna på soffkanten, men släppte knappt blicken från Vilmer när han hoppade studsmatta!

På kvällen köpte vi mat från Ko-San! Mmmm so nice!


Dagens Vilmer-mening:

Naturligvis blev jag sugen på godis och när jag var i stan gick jag inom Hemmakväll för att köpa lite. När Vilmer hoppat ur vagnen gick han fram till godiset och sa:

V. Detta här är göttigt mamma!

Jag kan ju bara hålla med! : )


Måste bara skriva en lite åsikt! Har precis tittat klart på en program som handlade om mammor eller blivande mammor som ville föda hemma i hemmet utan barnmorskor.

Jag kan visst förstå att man vill föda naturlig osv. men varför inte ha kunning hjälp om något skulle gå fel? 
Kan inte förstå att känslan att föda utan läkare är starkare än säkerheten för sitt barn.


Jag är precis tvärtom, kände mig så trygg i deras händer och litade helt och hållet på deras beslut! Ha ha kan inte se mig och Fredrik föda själva i hemmet : )

Av Lena - 16 februari 2009 18:33

Igår kände jag på Vilmer att han var lite varm och beslutade att han inte skulle till dagis idag. Iställlet åkte vi till Tyringe och lekte där hela dagen!

Tidigt kom vi dit och jag tänkte köpte med lite frallor från koditoriet i byn. Jag har nästan aldrig kontanter på mig och i lilla lilla Tyringe på Lövet (kondiset) tog de inte kort! Ok, tänkte jag, jag kör ner till bankomaten vid torget, tror ni inte den är urfunktion! Ah... lilla Tyringe! Så jag fick köra hem till Mormor och Morfar och hämta kontater för att sedan igen köra till Lövet... men så gott med frallor!


Vilmer var lite hängig när vi kom fram, dels kanske för att han var uppe mycket mycket sent igår (han somnade ju vid 3 igår och sov någon timme därav var han uppe länge!) och blev uppdragen tidigt idag och dels att han är jätteförkyld!

Men efter en stund var han på gång och vi spelade och puzzlade!

Efter lunchen gick vi ut! Ner till Lilla Svenssons (min bror hans familj) för att hämta min gamla snowracer som jag hade när jag var liten!

Tyvärr så var snöret borta och det gjorde att ratten och skidan som är där famme var jättevingligt! Vilmer vurpade också i en lite backe nere vid fotbollsplanen! Så....ja han gick och vi bar snowracern! Men det var en skön tur i det kalla vädret!

Lilla Emmalisa har blivit förkyld, lite feber men mest snorig näsa! Ja, det är ju inte konstigt när alla vi andra har varit och fortfarande är förkylda!


Här kommer lite roliga saker Vilmer har sagt:

Vilmer och Emmalisa är vardagsrummet och jag har varit på ovanvåningen och då säger Vilmer:

V. Vi är inte riktigt glada.

Kul bara för att Emmalisa är ju som en solsken!


På Äppelgudstjänsten så sa prästen att bibelorden talade så för sig själva när hon skulle börja sin predikan och då säger Vilmer ett bestämt:

V. MMMM

Damen framför i kyrkbänken vände sig om... hi hi



Av Lena - 15 februari 2009 18:11

Alla hjärtans dag! Tina och Fredrik gifter sig i Finja kyrka kl. 15, men innan dess kom Farmor och Farfar med fina hjärtepaket! Tack! : )


Det är första gången Emmalisa ska sova borta och jag är inte alls nervös, bara orolig för hur spända mina brösta ska bli!


Ett fint bröllop, Tina hade en utav de finaste brudklänningarna jag sett! Fest och middag i Finja byggdegård!

Jag hamnade brevid toastmastern (bror till brudgummen) som var välbekant med min bror! (Våra familjer är båda från lilla Tyringe!).

När middagen var slut vad det dax att pumpa ut bröstmjölk! Jag är helt övertygad om att det känns så ont när man sätter in silikon, kan inte fatta att man vill ha denna smärta frivilligt! Men när man lättat på trycket så känns det bättre i några timmar iallafall!

Vid halv 1 kände jag att det var dax att åka hem, behövde då igen lätta på trycket!


Söndag!

Så synd när man har en barnfrimorgon att man måste åka till Åsum redan vid halv 9 för då hade jag sjukt ont i brösten! Jag var ändå uppe flera gånger och pumpade ut mjölk, men man kan ju bara pumpa en viss del!

Så, in till Maxi och köpte frallor och juice, det blev en hejdundras frukost, Emmalisa fick sig en hejdundransfrukost hon med : )=

kKockan 11 vad det äppelhämtargudstjänst i Åsum Kyrka, alla som blivit döpta 2008 ska får ett äpple som hänger i ett träd i kyrkan hela året ut, och sen får man hämta det på just denna gudstjänsten.

Mysigt!
Efter en fika i Åsum gick vi ut i det underbara vädret! Vilmer är ju inte helt 100, men ute i snön springer han och leker som vanligt!

Han åkte snowracer helt själv! : )


Emmalisa lilla skruttan sov ju sin första natt borta! Så duktig! Hon sovar ju alltid hemma, men ja man vet ju inte hur det är borta! Fast nu vet vi hi hi!



Av Lena - 13 februari 2009 23:07

Idag skulle jag haft en mammaträff och grillat korv! Men lille Felix har fått öroninflamation stackars lille dej! Hoppas du blir frisk snart!


Själv är jag genomförkyld!

Men tog tag i mig själv och gick med Vilmer och Emmalisa till stan, posta en paket med kläder som jag sålt på blocket, köpte nya inneskor (tonårstjejerna i kassa var mycket mer intresserade av hur sminket satt än att sälja skor!) och köpte lunch med till Åsum! Nu när vi gör om badrummet så kan vi ju duscha i källaren. Jag tycker dock att det är lite för kallt för Emmalisa att bada där nere så då åker vi till Åsum och gör det! : )

Vi tog bussen ut, det var kontrollant på bussen just idag. Jag köpte min biljett och sen kollade kontrollanten på den och bara  stirrade och sa: mmmmmm,

Eh... hallå? Tror han att jag betalade för barn under 16 år när jag står med två barn? Eller ja, efter mycket studernade på biljetten fick jag tillbaka den.

Väl i Åsum åt vi lunch först. Emmalisa åt kött för första gången idag! Kycking (burk) oj vad hon åt och så slottspuré till efterrätt! Vilmer är ju också sjuk så han åt dessvärre ingen lunch.

Sen tog jag en snabbdusch och barnen lekt i badrummet. Farmor och Farfar har ju stor badrum och det är helt perfekt!

Sen badade barnen! Emmalisa är inte alls rädd för vattnet, från sittande slänger hon sig fram som om hon skulle öva att simma! Flera gånger kom hon helt under vattnet med huvudet för att hon jag inte hann med när hon slände sig (hon var ju hal med all olja på med!). Hon var dock lika glad ändå! Helt röda ögon fick hon efter badet!

Farfar kom hem mitt när jag höll på att bada barnen och ni som känner mig väl vet att jag är jättelättskrämd! Så, såklart blev jag jätterädd och hoppade till när Farfar bara sa; Hej!


När vi kom hem gjorde jag chokladbollar..love them! Så goda! Min sjuke Vilmer älskar dem också så fast han knappt ätit något åt han dem!


På kvällen så var jag smygpremiären av RENT! Jag, Jönsson (Jennie) och Caroline! The Kaozladies! Så himla himla bra! Hade du inte tänkt se den så tänk om! Så bra!




Av Lena - 12 februari 2009 19:23

Idag kom en rörläggare och fixade till vårt rör! Bra!

Oj, vad halt det var att gå till dagis, verkligen tur att man har vagnen att stödja sig mot!

Emmalisa äter som aldrig förr! Så duktig, imorgon ska hon börja med kött!

Efter lunch gick jag till stan och grejade lite, var uppe med paketet eller Roger (Therese sambo) var nere i dörren och hämtade det till Therese. Var sedan på Babycafé med Karolina och Emma. Emmalisa sov hela tiden så jag pysslade till en haklapp medans de andra sjöng!


Hela vägen hem från dagis lektre Vilmer i snön, så kul att det kom någon snö alls!

Dagens Vilmer-mening:

Vi går hem från dagis och Vilmer hoppar,ligger och springer i snön! Då kommer detta:

V. Mamma snön är vit och blöt. Mamma det är inget, den är borta. (detta säger han när han kramat den till is/vatten och den smält!)


Förövrig är Vilmer inne i en period nu då han svara att han inte vet eller inte kan och i nästa sekund kan han allt själv! Hrm...


Vilmer har en härlig fantasi, idag var han ute och gick med tre skölpaddor som till hör ett spel, då lekte han att de var ute och gick! Vet inte om det är min förkylning men jag tyckte det var så sött, han radade upp dem och pratade med dem som vi vuxna pratar med små barn!

Emmalisa äter ju både mat och gröt vilket är superbra! Men idag måste vi testa flaskan eftersom jag ska vara borta två gånger i helgen!

Hon drack ur flaska som om hon alltid gjort det! Jätteskönt! Vilken miss det var att hålla uppe med det över jul, men nu är hon back on track!


Ah, känner att en förkylning är på intåg! Är helt tung i huvdet och näsan känns täppt! Jag som inte har tid att med nu..

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards