bobos

Alla inlägg under december 2008

Av Lena - 21 december 2008 20:09

Ja, igår eller i natt så kräkte jag ett par gånger! Usch, ja det var inte skoj alls och jag kände att jag nog inte kunde åka till Väla idag som vi bestämt! Men när klockan ringde vid halv 8 drog jag mig lite och en gick jag upp och var hungrig! Jag kan ju inte säga att jag var som jag brukar, magen kändes lite tom och så men Väla blev det ändå!


Vi körde till Tyringe och lämnade Vilmer där hos Mormor och Morfar. Vilmer har ju så mycket roligare där än i vagen på Väla!

Både jag och Fredrik hittade bra kläder! Det är ju alltid kul! : ) Emmalisa var så duktigt, hon har bara legat i vagen och lekt med sina saker eller sovit! Hon är precis som Vilmer var i den åldern (jämförandet igen ja!).


Lite julklappar fixade vi både på Väla och Vilmer fick sin på Babyland... ni som har treåringar kan ju lista ut vad vi köpte he he. Men han ska få lite kläder och några leksaker också, så det inte är praktiska saker! (jag lovar att avslöja efter jul vad det var vi köpte om ni inte kan lista ut det!)


Sen var vi en lite sväng på Famlija och gissa vem som uppträdde där? Jo, Matrin Stenmark! Så snygg (tycker jag!!) och det tycker jag för Martin liknar Fredde lite tycker jag på någotvis... jaja Martin sjöng och det var lite synd om honom för det var taskigt ljud så det skorrade lite.

När vi körde hemåt Tyringe så hade det hänt en olycka och vi fick köra värsta omvägen i regn och mörker, tur att vi följde efter någon annan bil för varken jag eller Fredrik hittade i skogarna!

Tillslut kom vi hem till Mormor och Morfar, vi åt kvällmat där. Fick ett klockrent kort på Morfar och Emmalisa där vi tydligt kan se att de har samma frisyr!

En mycket mycket trött Vilmer hade haft jätteskoj, lika så Mormor och Morfar, många glada skratt ihop! Vilmer hade varit ute och gått flera kilometer i skogen så jag förstår att han är trött! Vi kom inte långt i bilen förrän hans huvud hängde ner!



Av Lena - 20 december 2008 21:42

Ja, tack snälla Carolina som snällt tog kort igår på badhuset och som vi får låna till vår blogg!!!


Idag var det dax för Vilmer att klippa sig, som alla andra gånger ringer jag och hoppas att vi kan klippa honom direkt! (det funkar ju inte riktigt så!) Idag hade vi tur, ett återbud klockan 11 så då hade vi 45 minuter på oss att göra oss klara! En tur inom Candyplock, en påse godis hos frissan har varit bra avledning de sista gångerna! Frisören var lite sen så vi fick vänta lite på salongen. Vilmer kände att han kanske inte ville bli klippt länge, men när det var dax att hoppa upp i bilen så gick det hur bra som helst! Vilmer har alltid klippt sig på denna salongen och vissa gånger har han varit jätteduktigt och andra gånger har han skrikit sig till sömns och blivit klippt i mitt knä (det sist nämnda var han inte gammal, han hade ju en rejäl kaluffs när han föddes så han har ju gått till frisör sedan han var 8 månader). Idag satt Vilmer som ett ljus och pratade fint med tjejen som klippte honom, han frågade inte ens efter godiset och det var till och med så att  det andra frisörerna kommenterade hur duktigt Vilmer var idag! : )

Det blev jättebra och min vision av att Vilmer ska ha långt hår finns kvar men får vänta lite till...


Sen var vi på stan och fixade lite julklappar! Inte så farligt med folk ändå, bara innen på systemet, där var det smockat!


En lugnt eftermiddag, jag kollade på Mamma Mia och Fredde läste ut sin bok!

På kvällen åkte vi och handlade, vi ringde Farmor och Farfar och frågde om de kunde ha Vilmer medans vi storhandlade. Vi ska ju ha lite Lillejulafton hemma hos oss så vi tyckte det hade varit skönt att ha handlat allt idag!

Farmor och Farfar kom och hämtade Vilmer och for till Maxi. Där var inte heller så mycket folk som vi tänkte... men väl där kunde vi inte komma på vad vi skulle bjuda på och när vi kom på vad vi ville bjuda på så var vi ju tvungna att ha receptet så ja, det blir handling en gång till ändå!!!


Vi åkte till Åsum och skulle hämta Vilmer, men det slutade med att vi åt kvällsmat där och Vilmer lekt av sig med Farfar! Tack Farfar! : )


Av Lena - 19 december 2008 19:23

Dagen idag började med regn, jag hade ju tänkt att gå till stan och fixa lite julklappar! Vet ju att det finns noll parkeringsplatser och när jag nu bor så nära stan så är det fint att gå... när det inte regnar! Så när Emmalisa sovit trände vi henne att sitta lite och jo, en fem till tio sekunders sittning klara hon! Sen klädde vi på oss och åkte i bilen! Ja, ni vet.. fast jag vet att där inte är någon parkeingsplats så tänker man att jo kanske någon...

Helt tokigt nog fick vi plats på fem minutersparkeringen! Yeay! Tog Emmalisa i Babybjörn och Vilmer gick fint brevid! Fixade julklapp till Vilmer, han var så upp i alla männsikor att han inte tänkte på vad jag handlade! (Tänker inte avslöja här vad det är... ifall någon skulle skvallra för Vilmis he he). Vi gick till Domus och där delade de ut godis. En man frågade Vilmer om han gillade godis och ja det gör han ju, så han fick en påse godis! : )


En snabb tur på Village där jag handlade lite och sen åkte vi hem!

Efter lunch kom Mormor och Morfar för att passa Vilmer medans jag skulle bada med Emmalisa för första gången!


Det är mycket mer "meck" än vad jag kommer ihåg när jag badade med Vilmer i varmvattenspoolen. Men Emmalisa gillade att bada! Hon flöt runt på ryggen och snackade och sög på fingrarna! Ett dyk gjorde vi också! Det gillade hon sådär, inga tårar med hon blev nog lite chockad!

Det roliga är ju att hon har Vilmers gamla badbrallor och hon ser ut som honom i kroppen så det kändes lite som det var Vilmer som badade!


Efter badet satt jag och Therese och snackade lite medans Emmalisa åt och kräkte! : ) (hon somnade och sen när hon vacknade och jag tog upp henne så kräkte hon). Man blir ju ganska så trött och slö av badandet!


En lite fika hann vi med innan Mormor och Morfar skulle gå på stan en sväng!


Två små söta barn i pyjamas!

Dagens Vilmer-mening:

Vi ligger i hans säng och han har druckit upp vällingen och råkar dra upp en knapp på pyjamasen, han är nästan sovande och säger:


V. Mamma kan du knäppa knappen på skjortan!

Det lät så gulligt att han var så trött...


Vill förtydliga att Camilla och Therese är min ädlsta kompisar, alltså att vi känt varandra sen vi varit små och växt upp tillsammans. Inte att de är äldst till åldern, de är lika gamla som vad jag är!  He he eftersom någon undrade! :) 

Av Lena - 18 december 2008 21:40

Vilken härlig dag, så mycket gjort!


När Vilmer var lämnade på dagis (i tid yeay!) så åkte Emmalisa och jag och handlade på Maxi! Sen åkte vi och skulle tvätta bilen, funderade lite på om jag skulle ta sådan egentvättning på Näsby men hade ju tid att passa på jobbet så det blev på en mack. Ja, såklart var det ju kö till biltvätten, men jag pillade av antenn och fällde in backspeglarna och kände mig redo att få bilen tvättatd. Då blir lilla fröken hungrig och ja, skönt att kunna ge mat i bilen! MEN efter maten kom inte en rap utan en KRÄKFLOD på hela hennes overall! Jag höll på ren tur henne lite framför mig annars hade min jacka blivit helt nerkräkt! Eh.... just det ja, jag skulle ju lägga ut näsdukar och servetter i bilen men eh.... just det ja,  jag har ju inte gjort det! Hittade en gammalt maxikvitto på golvet i baksätet och det fick bli en servett!


Bilen blev nästan helt ren (så skitig var den) och jag hann hem och äta lite lunch innan jag skulle till jobbet och ha medarbetar samtal med min rektor. Det kändes bra men just nu vill jag inte prata om när jag ska börja jobba,  jag älskar ju att gå hemma!!!

Fick en fin julklapp, fast jag inte jobbar he he...men tack tack!


Gick sedan en kort stund på stan och köpte fina kläder till Emmalisa i julklapp, sen var tiden ute och det var dax att hämta Vilmer på dagis! Jag mötte där en pappa och hans dotter, (ja ni som känner och träffar Vilmer ofta vet ju att han som alla andra tre och fyraåringar hoppar och bara landar på knäna, det verkar ju inte alls gör ont men ser helt galet ut) hon hade spräckt knäskålen när hon hoppat så och landat på en kundvagn. Ja, usch det känns verkligen när någon säger spräckt knäskålen!


Vi såg även lilla kusin Tilde i Vilmer lilla overall! Så söt, hon såg precis som Vilmer mycket mindre ut när de har overall!

Sista biten hem från dagis var kritisk, Vilmer var trött och ville gå och ha godis (såklart) Emmalisa var vrålhungrig, hon hade ju inte ätit på nästa fyra timmar och jag var kissinödig! Ha ha kan ni se mig halvspringa  på Parkvägen med en som skriker wäää wäää wäää och en som skriker jag vill ha godis mamma! Ha ha  ha ha

Men vi kom hem, jag sprang på toa, Emmalisa blev mätt och Vilmer fick en pepparkaka! Som min mormor alltid säger: Det ordnar sig alltid!


På kvällen kom Lööw! Så kul att ha henne här! Vi åt tacos, mest för att jag lovat Vilmer det! Han älskar ju Tacos för att det är mycket att ta upp med små skedar på sin tallrik!

Lite efter sju la sig Vilmer och somnade snabbt och då (låter helt taskigt) tog vi fram godis och läsk och hade det mysigt i soffan! Som alltid med Lööw!

Av Lena - 17 december 2008 20:16

Idag när jag lämnat Vilmer på dagis så åkte jag till Camilla i Hässleholm. Sen så åkte vi och lämnade Alexander hos sin mormor och morfar innan vi åkte till Therese och Alba i Helsingborg. Therese och Alba bor annars i Spanien så vi får passa på när hon är i Sverige.


Vi hade jättemysigt tillsammans, vi åt gott och gick en promenad i mysiga Rydebäck där Therese föräldrar bor. Så mysigt vid vatten.


Vilmer följde med Farmor efter dagis idag. Efter julfesten på dagis hade Vilmer fått en fingertomtevante som Farmor hade ramse-stund med Vilmer och Farfar!

När jag hämtade Vilmer var han glad ochtoppad! Han somnade innan jag ens startade bilen!

Av Lena - 16 december 2008 23:01

Det är ju inte sant att vi sov till 09.41 Men jag ska skriva lite om igår kväll först! Då pratade jag med Fredrik vid 5 när det är full fart här hemma! Och sen pratade vi vid halv 10 när båda barnen sov och jag satt med julkorten, allt var hur lugnt som helst! Tills Vilmer vaknade (är hostig) och Emmalisa är lite snuvig så hon sov inte heller så hårt! Ja, halv 12 var alla uppe, bara för att jag var tvungen att få klart korten! Så en sådan fin sovmorgon var skönt men tokigt!

Det lilla jordskalvet kände jag och trodde det var en jättetung lastbil eller mer ångvält som körde förbi. Hann tänka att vårt hus håller inte, men det ju gjort av tegel tänkt jag sen och innan jag somnade om tänkte jag att jag får nog prata med Farfar om detta, vi kan ju inte bo i ett hus som håller på att rasa.


Hela förmiddagen sov en liten förkyld Emmalisa medans jag fixade alla adresser till julkorten och Vilmer klippte i tidningar!


Efter lunchen så åkte vi och fixade lite saker, till alla treårs föräldrar, jag har kommit på det!

Jag hade Emmalisa i Baby Björn och Vilmer gick själv. Tänkte det får bära eller ja, bli jättejobbigt! Men Vilmer höll i pappkassen som vi hade haft alla julkorten och i den la han ner det vi handlade! Han var sopm ett ljus och gick precis efter mig! Så duktig! There.... you have it! : *)


På eftermiddagen var Weronica (som nu har nytt jobb) och Susanne från jobbet och fikade med oss! Vilmer underhöll oss och Weronica (som har två barn själv var ett tre år) fick sitta på golvet och bygga bana med honom! :)


Dagens Vilmer -mening:

V. Susant! (Vilmers Susanne).


När de åkt var klockan jättemycket och jag som är känd för att inte laga mat bjöd in Farmor och Farfar på pizza och de kom gärna!

Farmor hade liten sångstund med Vilmer som satt fint på stolen och sjöng med!

Emmalisa mös hos Farmor när Farfar och Vilmer byggde på lekrummet!


Innan de åkte hem körde Farfar resning i rören, Tack!! Så nu kan vi diska obehindrat igen : )

Av Lena - 15 december 2008 19:52

Ja, vad ska jag säga! Vi försov oss idag igen! Tio i nio vaknade vi! Nästan pinsamt att ringa dagis och säga att vi blev sena! Nu måste klocka ställas! Vi var alla trötta efter en helg med bröllop och jukgodismakeri!


Efter att Vilmer var lämnad på dagis gick jag en sväng på stan och köpte tre julklappar! Yeah! Äntligen igång! Jag köpte även julfrimärken, tänk att man glömmer att varje år är det alltid en jättekö!


När vi kommit hem från dagis så kom Birgitta (Fredriks moster) med en doppresent till Emmalisa och en julklapp till Vilmer! Jättefint, Tack!

Birgitta hann med en snabb fika och lite lek med Vilmer sen var vi tvungna att åka till gympan. Sista gången och barnen fick fika!


Ikväll skulle vi gått ut och ätit med Kaoz, men det blev ändrat till fika här hemma som blev ändrat till efter jul! : )


Dagens Vilmer- mening:

Vilmer leker med sitt brio mekano och använder tången och säger:

V. Ska jag hjälpa dig Mari (dagis fröken) och klippa? Går bättre, jag hjälper dig eller?



 

Av Lena - 14 december 2008 22:33

Idag var det en lugn förmiddag. Jag körde till Maxi och handlade frallor och lite annat så vi hade en mysfrukost! Idag ska Fredrik åka till Stockholm men jobbet och vara borta en vecka! Så vi passade på att äta frukost tillsammans!

Dagens Vilmer- mening kom imorse:

Jag och Vilmer satt i köket vid bordet, Vilmer ritade och vi hörde steg i trappan. Vilmer sa:

V. Nu kommer pappa. Hej pappa, hur är läget?

Vi skrattade alla tre!


Packa och fixa lite och så sen var klockan ett då vi skulle köra! Vi andra i familjen ska göra julgodis i Tyringe!

På stationen i Hässleholm där Fredde skulle ta X2000 stod lille Vilmer i sin overall och bara: Pappa resa med tåg. Vilmer med åka tåg! Men det gick bra att säga hej då! Vilmer förstod nog inte att Fredrik skulle åka iväg och vara borta länge så vi får se hur veckan går! Jag tycker redan i skrivade stund att det känns tomt!


Vi hoppade i bilen och for till Tyringe och där var det full fart! Lilla Svenssons ( min brors familj) kom och det hela var igång! Sakke la på kristyr och Vilmer satte dit godiset på pepparkakshuset.

Maria och jag fixade knäcken, mamma och pappa hade fixa med aprikoserna! Det gick jättebra!


Sen åt vi god middag och drack god julmust!!! Jag älskar julmust! Så gott!

Jag hade köpt torkad frukt som jag doppat i chocklad som vi åt till efterrätt... mums!


Emmalisa var jätteduktig som satt i stolen och lekte och bet i sina leksaker! Vilmer var duktigt han med! Mycket bus med Sakke! Ha ha vi ett tillfälle satt Vilmer på Sakkes rygg och pusslade... hur de nu lyckades, men skoj hade de!


En slagen hjälte somnade fort i bilen hem! Emmalisa var däremot vaken och pratglad!

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards