bobos

Alla inlägg under december 2008

Av Lena - 6 december 2008 20:46

I dag var det dax för lussbak!

Tilde är hos Farmor och Farfar hela helgen, så det blev två småbagare med i lussebaket! Tilde åt mer deg än bakade men var jätteduktig och penslade och satte russin så fint.

Vilmer har ett jättetålamod faktiskt att baka! En blivade bagare kanske?

Men när det kom till russinen så kom nog fler i magen än på bullarna! Mycket goda bullar blev det iallafall!


Fredde gjorde en supergod varm cider med alla mustiga julkryddor i. Glöggen har helt klart får konkurrens! 


Efter lunchen åkte vi till Barbacka och Vilmer lyssnade till en julsaga. Kanske är Vilmer inte så intresserad eller för liten eller ja, vad vet jag, efter 2 minuter in sagan viskade Vilmer till mig att han vill gå ut. Men vi satt kvar de hela 15 minuterna och Vilmer lyssnade men är osäker på hur mycket han uppfattade. Daniela och Adde var också där så efter sagan så pysslade vi  smällkarameller (Vilmer har lekt sönder sin redan) både till Vilmer och Emmalisa. En Änlgel gjorde jag och så ritade Vilmer ögon, näsa och mun på den. Det var ganska så svårt pyssel, men jag tycker ju sånt är jättekul : )


En kort runda på stan, allt stängd ju när vi var klara på Barbacka så vi (Farmor, Tilde, Vilmer, Emmalisa och jag) gick hemåt istället.


På kvällen hade jag lite i mitt huvud tänka att vi skulle grilla (vi har ju en weberklotgrill som man kan grilla i året om, sägs det. Vi har prata om det vid flera tillfällen att vi vill prova om det funkar på vintern) men ack nej inte ikväll heller. Pizza oxfílé blev det och det var gott det med!


Av Lena - 5 december 2008 17:32

Idag börjde dagen med att Lisa skickade ett mess till mig:

Ta med kavel till Vilmer om ni har. Jag har ju inte varit med de två senaste fredagarna med mammagruppen för jag har dansat. Ikväll ska vi också dansa med inte förrän på kvällen!

Detta messet kom vid 9 och Fredde börjar jobba 11 så jag gick upp och väckte honom och började stimma med att han får skjutas oss ut till Lisa innan jobbet och sen tar vi bussen hem!

Ja, det blev inte jättestressig och Fredde kom i tid till jobbet : )


Hos Lisa, Ella och Alfons så blev det pepparkaksbak! Jätteskoj och barnen var duktiga till att baka länge!

Glasyr, strössel och godis sattes sedan på pepparkakorna och för ett tränat öga så kan man se b la. Bamse, Katten Jansson, en Elefant och två stjärnor!

Alla pepparkakorna blev så fina!

Tillslut satt Ella och Vilmer och åt med sked ur glasyren!


Bussresan gick bra (man blir så trött av att åka buss!) och vi gjorde några snabba ärenden på stan innan vi gick hem.

Mormor och Morfar kom vid fyra och sen vid kvart över fem åkte jag till festen.

Ja den stora festen och det hemliga dansjobbet vi tränta så mycket till.

Vilken fest! Önskar ju att man var bjuden som gäst! Helt i Maffiastilen hela vägen ut! Serveringspersonalen blev smikande med lösögonfransar och alla var snyggt 20-tals klädda. Skyltar och spotlights utanför entré  var raget från Chicagos gamla gator! HELT GALET COOLT! (hittar inte något bättre ord!)

Många av gästerna var så häftigt utklädda till maffia! Vi stod och spelade fattiga utan för tunnor med eld och ja, en rik fransman gav oss 100 euro för han tyckte vi var roliga! Så är det när man har mer pengar än man behöver he  he!

Mannen ifråga som fyllde år är en mycket känd man inom affärsvärlden. Gäster från hela världen var bjudna!


Våra dansnummer gick så bra! Första nummret knöts ihop med att vi var fattiga och sedan smög in på festen, av misstag skjuter vår vän och sedan dansar vi en hejdundrans dans med lugn början och sen fartfyllt i mitten för att sedan avsluta med att bli fattiga igen.


Den andra dansen spelar vi poker och sen dansar vi till the maintheme of The Sopranos och sen avslutar dansen med att spela poker igen!

Vi rockade den scenen, det vill jag lova! 

Så.. nu ska jag inte överös mer skryt om hur bra vi var, men ni skulle varit där!


Av Lena - 4 december 2008 22:38

Idag har vi ju lill-sovmorgonen på dagis. Idag när vi kom kklockan tio i tid faktiskt : ) så väntade alla barnen på Vilmer för de skulle ha julsamling!(Tur vi var i tid!)


När vi (Emmalisa och jag) kom hem så kom Daniela och Rosita hit en stund. Vi gick en liten sväng först (handla fika, mums!) och sen hem här och hade det mysigt med våra flickor. Känns roligt att vi träffats i tre år med Adde och Vilmer och nu är det lillsyrrorna!


Emmalisa sov så gott i sin säng här nere när Daniela och Rosita gått hem att jag hoppade över mammagruppen idag, slappade i soffan istället!


Fredde slutade tidigt så vi hämtade Vilmer på dagis alla tre. Idag hade Vilmer ritat dagens tavla! Jättefin!


Sen var vi och handlade och då träffade jag en kompis som jag läste tillsammans med och han hade sin en vecka gamla dotter med sig! Så liten!


Farmor och Farfar kom sedan och åt lite Tacos med oss. Fredde spelar ikväll och jag ska på genrep till det hemliga dansjobbet!

Det var superfint med röda mattor och kristallkronor i taket, vilken fest det kommer att bli!


När jag kom hem hade Vilmer fått göra en pepparkakslyckta! Så fin!

Av Lena - 3 december 2008 19:27

Vem hade kunnat tro att det skulle snöa idag? (Jag är ju inte insatt i prognoser och sånt utan tar vädret som det kommer)


En lugn morgon, lämnade Vilmis på dagis och sen satt vi och tog det lugnt. Det var så tyst och lugnt, Emmalisa sov och då sa jag till Fredde:

Det är så här det kommer att vara när vi är pensionärer!

Fredde skrattade och sa:

Jag längtar!


Idag var det mammträff på barbacka. När vi skulle gå dit så stod jag och valde mellan (alla) Emmalisas kläder och kände (denna stund och då jag  väljer Vilmers kläder är det bästa på hela morgonen!) att idag skulle hon ha Tildes (kusinen som är nästan på dagen är ett år äldre) lilla blus i strl.68 Stackars Emmalisa, den gick inte att knäppa i halsen : (

Kanske blir det trots allt så att Tilde kommer ärva Emmalisas kläder en dag :) ha ha


Vi hade en jättemysig träff som vanligt och mycket eller bara barnprat!

Emmaflisan premiärsatt i ikeastolen! Hon satt som en kung (eller drottning?)!

Halv 2 gick jag därifrån, inom Hemmakväll och köpte godis(det är ju det där förlossningsprogrammet ikväll som jag är helt fast i) innan jag hämtade Vilmer. 

Har ju missat programmet en del onsdagar nu då vi dansat.

Förresten är min rygg mycket bättre, tro nu snarare att det kan ha varit någon träningsvärk hö hö!


När jag fixade kvällsmat så satte jag Emmalisa i stolen med lite leksaker och då kom söte storebroren och lekte med sakerna åt henne! :)

Vilmer är ju extra söt när jag får sätta en klämma på honom!


Idag var det duschdax och bad! När Vilmer duschat fyllde jag badbaljan med vatten, vårt duschhandtag är liksom kupolformat och i aluminium. När jag höll i handtaget så såg Vilmer sig själv där och effekten blev exakt den samma som på Puff i julgranskulan! Vilmer skrattade och skrattade!

När Flisan badade så hostade hon och då kom dagens första Vilmer -mening:

V. Håll för munnen EmmaLÄÄJSA! (dessa bokstäver var han tydlig med att uttala!)

Och så visade Vilmer med sion hand för sin mun. Hi hi något har han lärt sig ;)


Emmalisa var pigg efter badet så hon fick ligga i gymmet här nere medans jag la Vilmer där uppe. (En chansning att hon kan roa sig i 10 mins, det är vad det tar för Vilmer att somna.)


Jag satt mig på kanten av sängen när Vilmer drack välling, de senaste gångerna har man inte fått ligga brevid honom. Då kommer dagens andra Vilmer- mening:

V. Lägga dig här hos mig mamma (jag lägger mig ner).

V. Får du plats mamma, ska jag fytta mig?


Log i mörkret när jag hörde de orden, en halv minut senare sov han.


Och när jag kom ner hittade jag en superglad liten Emmalisa!


Av Lena - 2 december 2008 22:30

Idag har det varit en skön soft dag.

Vilmer och jag gick upp vid 9 och läste tidningen.

Jag var uppe  först en runda vid halv åtta och väckte Emmalisa. Hon brukar ju äta vid elva på kvällen och sen kanske 6 på morgonen. Men igår så åt hon kl. 9 när jag kom hem från dansen och sen sov hon tills jag väckte henne! Var tvungen, vill ju inte ha mjölkstockning!

Det bästa av allt var att krypa ner under täcket igen! : )


På förmiddagen städad vi lite och tvättade. Efter lunchen så bakade vi. Var så sugen på att baka lussekatter men regnet gjorde att jag inte orkade klä på barnen och ge mig ut i regnet så det blev min och Vilmers favoritkaka Kärleksmums.

Vilmer älskar att klippa, idag klippte han ut fina sker i tidningar och reklamblad.

Faktiskt kunde Vilmer sen slappa i soffan med mig efter att vi spelat spel och pusslat. Härligt!

Mormor och Morfar kom vid fyra, dansträning ikväll!

Men först var Caroline och jag i Bromölla hos en känd man från Wisex (vet inte ens om det stavas så?) och klippte ihop musiken till fredag! Han var jätteduktig på att klippa ihop och fada och fixa! Tack!


En kort dansträning, jag har antagligrn sträckt en muskel i ryggen (så passande nu till fredag!) är inte säker men hoppas vad det nu än är att det snart går över!

Av Lena - 1 december 2008 21:42

Helt tokigt att det är december!!

Vilmer var i eld och lågor när jag väckte honom och sa att vi skulle gå ner och öppna paket! Han for upp snabbare än kvickt! Det är faktiskt jätteroligt att han är riktigt med på noterna denna julen, med tomten och allt!

Vilmer fick ett par inneskor idag och Emmalisa en fin body. Ha ha, det roliga är att Emmalisa är jätteglad och precis när jag tar kortet så gör hon denna minen och sen när jag tittar på henne så skrattar hon! Men kortet är ju redan kandiat till studentbild! 


Iväg till dagis med Vilmer. Måste skriva detta och jag skäms lite men sen gick jag hem och betalde räkningarna! Mmm jag vet det är sent och det är kasst att jag glömt! Men nu är det i allafall betalda! : )


Sen slappade Emmalisa och jag, hon sov och jag läste tidningen (det är detta som är så härligt! Till alla er som jobbar he he.. nej jag bara skoja men det är så skönt!)



Innan det var dax att hämta Vilmer så var jag på stan på systemet, har inte varit där detta året!!! Men hittade bra i hyllorna ändå he he!!

Jag köpte öl till Mats och Farfar och rödvin till Farmor. Sen gick jag till Olossons ost och fick lite goda tilltugg och i fina pressentpaket! Som tack för att de alltid ställer upp!

Ja, Mats var har hela dagen igår och har precis nu kört hem så det tar ju mycket längre tid än man kan tro!


Jag har idag börjat använda dreggelskydd på Emmalisa eller salivuppsamlaren som man fint kan säga. Hon gnuggar och suger med munnen på allt hon kan så därför tyckte jag det var bra med en haklapp. Ni som träffade Vilmer när han var i denna åldern kommer nog ihåg att han hade stora salivutsläpp! Hi  hi!



Efter dagis var det gympa och det gick bra som vanligt!

Hem snabbt och äta kvällmat och sen var det dans! Ni får en smygtitt på vår scenkantedans, Caroline, Malin och jag ha ha ha... tog fler kort men vi var inte lika på dem : )

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards