bobos

Alla inlägg under december 2008

Av Lena - 13 december 2008 11:30

Idag är det Lucia och inte ens ett luciatåg på tv:n hann med att se idag!

Fredde ska ju fota på Lisa och Tobbes bröllop så vi skulle försöka hinna ner till frissan och sminket på förmiddagen och fota Lisa när hon skulle bli finast av alla på sin stora dag!


Helt galet fullt i stan, i 25 minuter körde vi (alla i vår lilla familj) runt i Kristianstad och letade parkeringsplats, när klockan närmade sig halv 1 fick Fredde springa bort och fota medans jag och barnen väntade i bilen som vi bara fick panikparkeras!

Snabb lunch på Mc och sen ut hem till Lisa och Tobbe där Fredde skulle fota lite mer!

Snabbt bort till kyrkan i Gärds Köpinge där giftemålet skulle vara klockan 2!

De var jättefina och de hade valt bra och fina låtar! Ella och Alfons var så fina, Ella som enprinsessa och Alfons var så stilig i sin lilla lilla kavaj och fina byxor!

Vilmer var jättedukig! (lilla dukiga jag hade ju tänkt på att ta med godis, för Fredde var ju framme och fotade så jag hade ju två barn själv. Tänkte då att godis är ju super om det blir förmycket spring i Vilmers ben.) Vilmer var inget problem. Men Alfons var lite ledsen och en tablettask kanske hade gjort han glad! Gissa om jag glömt godiset i bilen!!! AHHHHHH bomull i huvudet när man ammar eller???


Men som sagt var det jättefint i kyrka och lika fint dukat i Folkets Hus i Köpinge! Riktigt vinterdukning! Det mysiga med att ha ett litet bröllop var att vi alla satt runt samma bord! Mycket god mat och dryck!


Lisa hade tänkt på barnen! De fick ficklampor och massor av godis! De flesta barnen åt lite och sen lekte de igen men det satt en pojke kvar i soffan och åt upp hela sin påse + någon annans (sorry för det!)! Ha ha Vilmer satt kanske i 35 minuter i soffan, lite för att han var trött också kan jag tänka mig!

Som ni ser på bilden hade Vilmer radiga kläder och Emmalisa som inte kom med på någon bild har en fin klänning i samma radig tyg, de var så fina!

Vi var alla ganska så trötta på kvällen men Vilmer var nog tröttast!

Av Lena - 12 december 2008 23:00

Det är så härligt att ens närmsta vänner känner en så bra!


Jag hade pratat med Daniela tidigare på kvällen och sa ju då att Fredde jobbade  ikväll och eftersom det var trist väder så orkade jag inte klä på barnen och gå och köpa godis. Ja, godis så klart.. he he men som jag sa til Daniela får väl länsa här hemma och göra chokladbollar i värsta fall! (Precis som när man var liten).


Ja, sen gick jag ner till datorn när barnen lagt sig och pratade med mamma en timme.

Sen ringde Daniela och frågade om jag ville ha godis, hon skulle köra och köpa och undrade om hon skulle komma inom med godis! GODIS HOMEDELIVERY!!! yeah!!!


Det hela slutade med att Daniela kom in och stannade här mer lilla Rosita till över 12! Det var jätteskoj! Som ni ser på bilden så är där två stora godispåsar på bordet och en liten Emmalisa var jättepigg och pratglad!

Av Lena - 12 december 2008 19:26

Ännu en sovmorgon, så skönt!

Fredde skulle klippa sig halv 10, så vi skjutsade honom dit och sen körde vi till Camilla, Alexander och Felix!

Hur kul som helst i snön!

Emmalisa provade Felixs hoppgunga och det var kul! Hon var så söt för när hon snurrade var det som hon inte förstod vart vi tog vägen och när hon kom runt igen blev hon så glad, precis som om hon hittat oss igen!


När vi kom hem vid 2 så var Fredde och Vilmer ute i snö-blaket och lekte lite. En riktig julfika hafde vi sen och Vilmer fick öppna dagens paket (som vi inte hann imorse).


Första gången på länge så gick jag upp och vilade med Emmalisa en liten stund, så skönt!


Ikväll jobbar Fredde och jag hade tänkt göra klart tackkorten från dopet (nu är klockan redan 8!) och Lisas och Tobbes bröllopskort!


Dagens Vilmer- mening:

Precis innan han somar klappar han mig på axeln och säger så här:

V. Lilla mamma, inte stor kille, liten tjej.


Han funderar mycket på varför han är en stor kille och inte Emmalisa, och då säger vi att hon är en liten tjej.


Jag räknade sekunderna från att jag fått vällingflaskan till att Vilmer sov och det blev 18 sekunder! Slå det ni!

Av Lena - 11 december 2008 19:56

Helt galet att Vilmer och jag vaknade till Emmalisas gurglande 09.02 imorse. Får kanske ta och börja ställa klockan om torsdagarna i allafall! : )


När Vilmer var lämnad på dagis gick jag och Therese en lång promenad, lite i affärer och sen blev det som "vanligt" lunch på Bunna! Jättegott! Söta Isabella hade en härligt mössfrissa när hon vaknade!


Vi gick hem till Thersese och Isabella en stund och sen gick vi en liten  sväng till.


Tre hämtade jag Vilmis och han har ju alltid så himla mycket att pyssla med precis när vi ska gå hem. Emmalisa sov i peronalrummet medans Vilmer pusslade Nicke Nyfiken. Men tillslut gick vi hem och svirade om Vilmer till julfesten hos "gamlafarmor" Solveig. Så stilig!


Emmalisa sov så jag började pilla och fixa med julkorten...


Ja, idag blir lillasyster fyra månader, helt tokigt! Det går nästan för fort tycker jag! Men jag delar med mig av ett tjockiskort när jag var på Emmas (en kär danskompis som just nu bor i Göteborg) och Johans bröllopsfest uppe i festvåningen på hotell Sirius. Kortet är taget 40 timmar innan lilla snäckan kom ut til oss! Vi älskar dig så Emmalisa!

Av Lena - 10 december 2008 19:51

Idag lämnade jag Vilmer på dagis vid nio och halv 10 var jag hos Tandläkaren.

Därefter åkte (hade bil idag) jag till Rosenkvists bokbindri och köpte en färg till mina julkort.

Hem en kort stund och fixa ihop några julkort för att klockan halv 10 vara på Barbacka med mammagruppen. En snabbträff idag och det var trevligt som vanligt. Emmalisa låg på mage på en bänk och läste lite...


Vid ett var vi hos Solveig (Freddes mormor, Vilmers och Emmalisas gamlafarmor). Hon har ju inte ens träffat Emmalisa (helt galet att vi inte gått upp där tidigare, men bättre sen än aldrig). Hon blev jätteglad, hon var den första som fick årets julkort och tackkort från dopet och en lite blomma som tack för allt som hon köpt!


Måste bara skriva att jag kunde se i Solveigs ögon när hon pratade och kramade om Vilmer att de verkligen glimmade till, lyste upp och det kändes att hon verkligen uppskattar att han pratar och kramar henne.

Solveig tyckte att Emmalisa var jättelik Vilmer!


Där efter åkte vi hem och hämtade Tomtekläder till Vilmer, han ska lussa på dagis. Men vi hann bort till Växthuset en snabbvisit innan jag och Vilmer hade lite fika och pyssel på Rödmyran.

Farmor var med klockan 4 för då kom Rödmyrans luciatåg. Precis som förra året kunde Vilmer sångerna hur bra som helst och han dansade lite och gjorde rörelser. Precis som igår fick man en känsla av stolthet och man blir bara så glad av att se en glad Vilmer som verkar trivas "på scen"! Det är alltid kul att få se Vilmer på dagis och se att han verkligen trivs. Alla barnen har ju hela hösten fått lära sig mycket om äpplen och provsmakat en massa sorter. De hade även torkat äpplen som de hängt i fönstret.


Vi har lite stopp i våra rör, d v s. att vi inte kan diska ordentligt så ja vad gör man? Jo man bjuder in sig på kvällmat hos Farmor och Farfar där jag sitter just nu och skriver! Vi har precis äten en jättegod fisksoppa med gott bröd till. Emmalisa är just nu trött och Vilmer hjälper Farfar i köket och limma ihop ett pepparkaks hus.

Av Lena - 9 december 2008 21:18

Idag var det mammaträff på BVC. Vilmer skulle följa med för första gången och han var jätteduktig!

Det var matprat och massage, Vilmer roade sig själv med leksakerna i nästan en timme! Toppen!

Emmalisa blev vägd och mätt, 6,5 kg och 62,5 cm. Helt perfekt och söt sa BVCsköterskan. Kan ju bara hålla med!


Efter några ärenden på stan så bakade Vilmer och jag lussebullar! Det gick super, men fler russin hamnade i Bobos mage än på bullarna :)


På kvällena var det uppvisning med C4gymnasterna! Vilmer var så duktig, gjorde allt så bra och han var så glad, precis som man ska vara på scenen! Emmalisa satt lungt, fint och tyst och vaken under hela uppvisningen, bra jobbat båda två!

Av Lena - 8 december 2008 09:56

Idag när Vilmer var på dagis körde vi (Fredde är ledig idag) runt och kollade lite julklappar och saker till huset! Lilla Flisan satt fint i bilstolen och hängde med!


Efter dagis var det gympa som vanligt för Vilmer och det var sista gången innan uppvisningen idag!


På kvällen tog Linda och jag ut Lisa på en minimöhippa! Lisa ville ju inte ha någon men fick en jättemysig middag på Bar-b-ko av oss!

Inga barn var det tänkt, men Efter två timmar ringde Fredde (det gör han aldrig om det inte är något allvarligt) att Emmalisa kunde inte alls komma till ro varken med mat eller annat. Som tur är då så bor vi ju så nära stan... hi hi så det tog ju bara två minuter så var jag hemma. Lilla skruttan hade ju jagat upp sig själv och Fredde sa att hon hade rapat en massa så något hade satt sig i kläm i magen. Men lite amning och sen fick hon följa med i finkläder till Bar-b-ko. Vi åt jättegott och Lisa drack vin och drink, Linda är ju gravid och jag ammar så Cola för oss : ) Men toppen på hela middagen var Mississippi Mud Cake till efterrätt! Hoppas du Lisa är nöjd!!! : )


När jag kom hem satt en söt lite pojke upp hos pappa vid tv!! Fredde hade glömt stänga grinden när han lagt honom så när Vilmer skulle gå in och lägga sig i vår säng så traskade han ner istället... vad kan jag säga...

När mamman inte är hemma he he he... nej jag bara skojar!!! Fredde är helt underbar med barnen!

Av Lena - 7 december 2008 19:18

Förmiddagen idag gick åt att till att ta eventuellt julkort på barnen och att spela in en ljudfil till Lisas och Tobbes bröllop! Ha ha först kom jag på en bra sång som lät helt hysteriskt dåligt när vi lyssnade. Jag sjöng och Fredde spelade trumpet.


Vid halv ett tog vi tag i oss själva och gick till julmarknaden i stan. Vilmer fick träffa Tomten, han hade inget på önskelistan (vi får hoppas att han får några ändå). Men Vilmer trivdes som fisken i vattnet i Tomtens knä, han ville inte gå ner.

Det var en mysig och liten julmarknad, vi hittade en fin julkrans att förgylla vår ytterdörr med. Inga julklappar blev köpta : (  och ingen bröllopspresent :( men vi har ju lite tid kvar!


När vi kom hem spelade vi in final cut av den här ljudfilen till bröllopet och ja, det får duga.

Sorterade sopor och handlade saffran och pepparkaks deg! Ikväll ska det bakas!

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards