bobos

Alla inlägg under mars 2009

Av Lena - 14 mars 2009 20:04

Idag ställde jag klockan och gick upp i ottan! Hade inte behövt det, men Vilmer fick en klipptid 8.30 Jag vet, men Fred jobbade natt och skulle ju sova långförmiddag så ja, det var bara att pallra sig upp!


Vilmer är ju nu hur duktigt som helst hos frissan, vi har gått hos samma hela tiden! Första gången var han bara 10 månader! Vilmer hade ju rejäl kaluffs på huvdet när han föddes! : )

Lite kul för de kan ju också se att han nu de senaste året lugnt sig! En gång runt 1½ år sprang hon runt efter Vilmer i salongen och klippte lite när hon fick chansen och någon gång då med när han bara var liten så gräta han tills han somnade i min famn! Ja, jag glömmer då aldrig det! : )


Efter att frissan åkte vi till Maxi! Härligt att handla när det är så lite folk! Sprang på Emma från mammagruppen! Kul!

Ikväll tänkte jag laga indiskmat med naanbröd! : )


Vi var hemma och åt lunch och sen la jag Emmalisa som är bättre men inte 100, och så åkte Vilmer och jag till stan! (Fred var ju hemma!)

Vi köpte fler handdukar till badrummet och sen gick vi till Barbacka där vi träffade Ella, Alfons, Lisa, Tobbe och Majsan (Tobbes mamma). En fika och lek!

Alfons har verkligen blivit stor och han är jätteduktig på att prata och härma!

Emmalisa behövde verkligen ett bad efter att ha varit sjuk, så idag blev det bad i diskhon! Hon älskade det! Vilmer kunde inte bli mer avundsjuk att tårarna nästan kom! Men han hade fick bada/dusch i duschen istället! Han blev nöjd efter det!

Jag lagade kvällsmaten och det blev jättegott! :)


Dagens Vilmer -mening:

När jag badar Emmalisa går Vilmer till Frdrik och berättar att Emmalisa badar i köket. Sen kommer han tillbaka till mig och säger:

V. Mamma, Pappa sa att jag måste bada i den baljan också!


Hi hi kunde inte låta bli att skratta högt, Vilmer vill verkligen så gärna bada i den!

Av Lena - 13 mars 2009 18:46

Vad ska man säga om denna dag? Ja, den bringade mig inte så mycket tur iallafall så jag ingår i skrockskaran som drabbas av otur just denna dag!


På förmiddagen var jag och Vilmer på dagis och lämnade Farmors telefon som hon glömt hos oss, Vilmers semser lapp (ha ha låter något det va?) och så Emmalisas ansökan om att få börja på dagis!


Luften i hjulen tog lite slut när vi cyklat två på den så jag tänkte att jag fixar och grejer med det i gagarget. Vet inte hur det hela gick till men helt plötsligt var det hundbajs på cykelpumpen??? Jag fixade bakhjulet och det blev bra och sen fick jag liksom inte till det med ventilen på framhjulet och sen tittar jag i handen och känner denna otroliga doft av hundbajs??? Ett mysterium! Fick dock inte heller klur på ventilen så just nu är däcket helt tomt på luft! Ingen cykling mer idag!


Farmor slutade tidigt idag och vi skulle gå en sväng och leta handdukar! (Till vårt badrum!) Jag var irriterad på Fred och ja bad Vilmer knacka på rutan ner till datarummet (Fred satt där) och Vilmer knackade som han brukar (detta gör Vilmer och jag otfta när vi vill ha hjälp att bära in saker ifrån bilen) men rutan gick sönder! Ah... ja jo ah!

Måste ha varit någon spänning i glaset! Ja, jag var ju redan sen att hämta Farmor så vi körde och Fred plockade glas. Men när Farmor satte sig i bilen kom jag på att jag glömt min plånbok så ja bara tillbaka hem igen!


På stan hittade vi jättefina handukar och matta som blir superfint i vårt badrum! Tack snälla Farmor och Farfar! Ja verkligen TACK för allt! På alla sätt och vis! Natruligtvis så lagades glasrutan också, tackvare Farfars kontakter blev det gjort idag och hemkört! Vad kan man säga mer än Tack! Vad hade vi gjort annars??

När vi ändå är igång med tackandet så vill vi rikta ett stort TACK till Mormor och Morfar också! Tack!


När vi var klara i stan bjöd Farmor på värsta fikabuffén! Så nice!

Emmalisa är bättre idag, hon har ätit lite gröt och lite fisk! Hon är med lite mer och leker lite... så skönt!


Av Lena - 12 mars 2009 22:10

Idag var det dax för Vilmer att gå till dagis. En lite kortare stund än vanliga torsdagar. Han är ju lite hostigt än!

Undertiden han var på dagis gick jag på stan och shoppade lite till en sjuk Emmalisa! (Vilmer har fått så mycket på senaste tiden så idag var det Emmalisas tur!) Emmalisa sov gott i vagen medans vi turade på stan!

Jag gick in till Jennie och Tilde (kusinen) tyvärrr så gallskrek stackars Emmalisa för hon hade så ont i halsen. Varje gång hon hostade hörd man att hon fick ont! Tillslut somnade hon till så jag och Jennie kunde prata lite iallafall! Tilde sov som en stock under Emmalisas hostattacker!


När Vilmer kom hem från dagis somnade han på soffan! Stackarn, dagis tog knäcken på han!

Vid halv 5 kom Farmor och Farar hit! De ska passa barnen ikväll för Fredde spelar trumpet (i Kristianstad Storband!) och jag ska gå på bio med Lööw!


Tro det eller ej, jag cyklade till stan! Det är väl snart ett år sedan jag cyklade sist! Helt sjukt dålig kondis och jag orkade knappt cykla i trean! Skärpning nu Lena!

Jag och Lööw började med godis... lite chips och dricka! Måste bara säga att vi var nog yngst i salongen! Vi satt med våra stora påsar och drickor och mannen brevid tog fram ett lite kexchoklad på kanske 55g! He he man kände sig som värsta kränge... och det var vi ju också! : )

Filmen MÄN SOM HATAR KVINNOR var kanske den bästa svenska film jag sett! Så himla bra, jag har ju läst böckerna och tyckte de gjort en prefekt film av den! Men även om man inte läst boken tror jag att man skulle gilla filmen! SE DEN!

När jag sedan skulle cykla hem så hade det snöat och var jättehalt... så jag tvingade mig själv att flåsa hem i trean bara för att...(gammal spinninginstruktör som man är... alltid puscha sig till gränsen he he) och jag klarde det! : )

Av Lena - 11 mars 2009 19:20

Idag vaknade vi alla halv 9 och jag kollade av om Vilmer skulle gå till dagis eller inte! Han hade igen feber, lite hosta men jag tänkte att det är lika bra han är hemma idag också!

Han kom själv på att han inte åt korven igår. Tur att jag sparade de korvarna som blev över. Vilmer tog en och kollade på Nyhetsmorgon på tv.

Emmalisa är dessvärre mycket sämre och har inte sovit så mycket i natt. Så jag rinde till vårdcentralen och bertättade om henne och då tyckte sjuksköterskan att vi skulle få henne undersökt!


Men innan vi gick till vårdcentralen (vi tid klockan 3) gick vi till Barbacka och täffade lite mammor! Ja, jag kände att jag var tvungen att se lite folk! Vilmer är ju frisk och Emmalisa brukar sova igenom dessa träffarna.

Saga-Li, Bella och Elin och deras mammor träffade vi! Mys mys!

Vilmer fick ännu en korv på stan, som blev halväten men glassen han fick på Barbacka gick ner! : )

När det var dax att gå till vårdcentralen så ringde min rektor och vi pratade jobb, ah... känns som det kommer smygande på! Just nu är man inte så sugen men vet att när man väl börjar så är det jättekul!


På vårdcentralen var det vänta såklart! Hade det gått kvickt skulle jag följt med Carolina och tittat på hus (kan inte släppa det hur kul det är att kolla hus!) men som sagt, vi blev klar på vårdcentralen i 2½ timme!


Det blev blodprov som visade att det var virus och doktorn lyssnade och hörde att lungorna lät inte bra. Han ville inte släppa iväg oss så Emmalisa fick andas in något (har glömt vad det var, något luftvägsvidgande!) i två minuter och faktiskt hördes hon inte lika rosslig efteråt! Vi fick även hostmedicin på recpet som Emmalisa ska ta.

Ja, Vilmer, han är ju så himla duktig när han är med! : ) Han charmade in sig hos sjuksköterskorna och fick en studsboll och ett äpple! En av dem kom in till oss innan hon slutade för dagen och sa adjö till Vilmer, att det var kul att få träffa honom! : )

Doktorn ville rådfråg någon så han ringde upp och fick vänta, undertiden studsad han och Vilmer bollen i hans mottagningsrum och ja bollen var nog precis överallt! : )


När besöket väl var över var det ju nästan kväll, men snabbt upp till apoteket och köpte hostmedicin och en termometer.

Sen gick vi hem, i underbart väder!

Just nu sover båda barnen, hoppas verkligen att Emmalisa får sova i natt!

Av Lena - 10 mars 2009 18:17

Idag är Vilmer mycket bättre, han tog en dusch direkt på morgonen och klädde på sig kläder! Ja, efter att ha sovit i närmre 36 timmar i sträck så var han pigg! Emmalisa däremot är mycket sämre, så hostig och febrig! Ja, så det blev en lugn förmiddag. Vilmer lekt mycket själv (vilket vi är så glada för att han kan och vill göra!).

Jag städade i skafferiet! Så pinsamt att man fyller en hel papperspåse med torrvaror som är förgamla! Kakor som jag kommer ihåg Fredde köpte i somras när Emmalisa föddes! Usch ja, det är crazy att man bara ställer (eller ja, att just jag gör så menar jag ju!) och kollar aldrig riktigt högst upp och längst in! 

Ha ha ha hittade en oöppnad Hollandaise sås som gick ut för ett år sedan! Tjohoo...

Men nu är där städat och fint! : )


När Vilmer var runt halv år fick han en leksak där man staplar ringar på en pinne. Dessa ringar "vallade" Vilmer i vår lägenhet tills han var närmre ett år. Han älskade verkligen dessa ringarna! Han kröp och så slängde han 3 tre, fyra stycken framför sig.

Idag tog jag upp dessa ringarna till Emmalisa. Gissa vem som dirket började leka med dem! Han vallade inte dem som tur var utan visade Emmalisa hur man skulle göra med ringarna! Tyvärr fick hon aldrig chansen att låna dem, så är det när man är lillasyster! (Som Vilmer brukar säga! : )


Efter lunch gick vi till en lekplats så Vilmer fick leka lite! Sen gick vi till affären och köpte korv och bröd! Vilmer var sugen på det och så vet jag att Farfar också gillar det! : ) Han kommer ikväll och ska sätta listerna i badrummet!


Fredde kom hem vid 5 och då började jag fixa lite med korven! Vilmer har ju ätit bra med lunch och mellanmål så jag tänkte att det var ett snilldrag att ha korv till kvällsmat!

När allt är klart och Vilmer har sin korv i handen och jag skulle bara ta en sak i skafferiet så råkar jag trampa Vilmer på foten! Klart att det gjorde jätteont! Men Vilmer är då så trött och blir så ledsen att han inte vill ha korven!

Han lägger sig i soffan och somnar till Pippi! 

Eh... så är det när man verkligen tycker att man tänker till... kanske bäst att låta bli... och bara göra som man brukar! : )


Av Lena - 9 mars 2009 21:13

Ja, Vilmer har hög feber  och Emmalisa har fått lite feber men hosta och låter rosslig i halsen! Mmmm det går nog någon form av förkylning nu, på dagis var det fler barn som var hemma!


Jag tog en kort på Vilmer när han ligger i soffan och sover, ja la Emmalisa brevid (hon var vaken) men det såg ut som Vilmer är död på bilden! Usch nej jag la in ett kort på Emmalisa när hon lekte på lekrummet istället! Det är inte varje gång hon får leka färdigt med sina saker eller själv välja vad hon ska leka med! Hon såg dock lite ensam ut där hon satt... man saknar en Vilmer som springer överallt och fixar och grejar i rummet!


Som sagt har jag varit hemma och inne nästan hela dagen!

Inget Babysim och ingen gympa för Vilmer!


Fredde och Farfar har varit och köpt tvättställsblandare och duschblandare, jättefina! Dyra men det får det vara värt i vårt fin badrum! : )

Men ännu en lite pusselbit i vårt badrumspussel är på plats!


På kvällen åt Farmor och Farfar kycklingfajitas med oss (Vilmer älskar detta så det kändes lite trist att han låg och sov i soffan!).

Vi satt så lungt och åt och pratade, ändå saknade man Vilmers prat och att han skulle sitta på sin kant! : (

Jag måste erkänna att jag längtar tills man blir lite halvtokig på Vilmer som man oftas blir när han busar och gör sina små upptåg! Då är man inte så förtjust i det men just nu längtar jag tills han skrattar sitt lilla busiga skratt!



Av Lena - 8 mars 2009 18:50

Idag har det varit för mig en lite slappedag! Ha ha läget hos oss är lite krassligt! Vilmer är mycket bättre än igår men har nog lite feber än. Emmalisa har börjat hosta och har nog börjat få feber och Fredde har lite ont i ryggen!


Anyway.... : ) Farfar var här och satte upp duschdörrarna! Så fint! Det är ju riktiga klinker får man ju säga, vet inte hur länge Farfar stod och borrade för att göra hål till att sätta upp duschdörrarna! Vi tog jättefina kort som jag inte la upp på sidan för man ser ju hela badrummet! : ) Snart! ; )


Tack Farfar för att det blev så himla bra!

Jag och Vilmer bakade bullar och sen gjorde jag skorpor! Mums!


Nu när Vilmer är lite halvbra så tittar på Pippi- boxen (vet inte hur många gånger han kan se samma avsitt, tur att där är 13 stycken!)


Men måste säga att min favorit är när Pippi ska på Kafferep ha ha! Tommy och Annikas mamma har den bästa dialekten av alla!!!

Jag älskar Pippi och Vilmer säger ju redan:

Min Pippi! Så jo, ganska förtjust är han också!


Lilla Emmalisa är för rolig, kunde inte låta bli att småskratta när jag skulle ta upp henne från sängen när hon sovit på förmiddagen. Då har hon legat och pratat för sig själv en bra stund och ligger helt stilla och bara tittar på gosedjuret hon har i sina händer. Men när hon får syn på mig , släpper hon det lilla lammet och börjar flaxa och spralla med benen så att det ser ut som hon ska flyga! Det stora pluset är ju leendet som hon ger under flygövningen! : )

Av Lena - 7 mars 2009 18:42

Idag har Vilmer lite feber. Men med lite Alvedon i kroppen ville han följa med och hämta toastolen och handfatet! Det var ju Farfars bil som hade släppet och då var han ju tvungen att åka i Farfars bil!


När vi väl skulle hämta toan så var vi inte så förtjusta i den när vi väl såg den "live". Vi hade bara sett den på bild. Så ja sagt och gjort fick vi lite smidigt undra om vi kunde byta fast de beställt den åt oss! Det var inga problem! Så vi fick hem en mycket fin toa och ett mycket fint handfat! : )


Sen var vi runt och kollade blandare, men det känns som vi får kolla på nätet och hitta en fin och sedan kolla upp återförsäljare! Vi vill ju ha ett känt märke så, så svårt borde det inte vara eller?


När vi kom hem så fick jag ett paket från Freddan! Så glad jag blev! Det var en mixer (vet inte vad det heter, har bara det amerikanska BLENDER)! Yeah allt från smoothis till margarits ska blandas i den!

Tusen tack darling! : )



Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards