bobos

Alla inlägg under september 2009

Av Lena - 15 september 2009 09:23

(Vill börja med att skriva att internet inte funkade igår kväll (måndag)).


Ja, måndagen böjrade med full fart! Jag skulle ta emot en ny elev så jag var ju tvungen att vara på skolan lite tidigare än vanligt! Vilket innebar att vi var tvungna att cykla lite tidigare (fem minuter), men det är viktiga minuter och man blir lite stressad! Men jag hann som tur var och allt gick hur bra som helst!

Dagen flöt på fort som bara den, och efter jobbet så var det till dagis och hämta Vilmer och Emmalisa!

Vi cyklade direkt till Vilmers gympa! Medans han gympade så gick vi över till en nyöppnad affär som heter Prästbostället! Superfina saker! : ) När vi var i affären kom Farfar, Farmor och Tilde förbi! Jag hittade en jättefin

griffeltavla som Farmor köpte till mig! Tusen tack! : )


När gympan var klar kom Fredde och hämtade Vilmer, jag och Emmalisa cyklade hem! Vi cyklade inom Bestguldi och beställde pizza! Jag böjd dit Farmor och Farfar för efter det skulle jag titta på ett hus! Nej vi ska inte flytta men detta var verkligen ett sådant hus som var så fint bara! Jag ville mest titta på inredningen och blev nöjd när jag varit där! Fick lite tips!


Har inte tagit några kort idag, men lägger in ett gammalt! : )

båda  



Av Lena - 13 september 2009 20:49

Lördag:


På förmiddagen så var Fredde ute och fixade lite i trädgården. Medans Emmalisa sov så böjrade jag röja i källaren! Toppen att ha en källare, men man (i allafall vi) samlar på sig massa saker! Vi har målat och byggt lite grejer och sen så blir det stående! Jag blev ju långt ifrån klar, men förhoppningsvis blir jag klar till nästa helg!

Fredde, Farfar,Farmor och Vilmer åkte till tippen och sen köpte de kantsten.

Emmalisa och jag åkte en tur till stan och sen till Ekohallen för att byta en ytterbelysningslampa! Den nya blir perfekt! Tack Arne! : )


  

Så gulligt när Emmalisa sitter såhär när hon leker!





  

Emmalisa gillade verkligen att vara själv i lekrummet!


Emmalisa hade ju hela lekrummet för sig själv och de gillade hon! Stolar, pallar, vagnar ligger ner. Annars klättar fröken! : )


När jag och Emmalisa kom hem satt Vilmer på trappan och åt ett äpple. Det var så sött, Emmalisa hade så bråttom bort till Vilmer och Dagens Vilmer-mening:

V: Jag undrade ju vart du var Emmalisa!


  

Sykonkärlek!


På eftermiddagen kom Farmor och Farfar tillbaka på en fika!

  


Tur att Farfar har två knän! : )


Jag åkte med till Åsum när Farfar och Farmor åkte hem! Jönsson plockade upp mig där och vi åkte till Yngsjö till Ottos glassfabrik! Det var ju välgörenhetsgalan som vi skulle dansa på! Det gick bra och vi fick en stor glass innan vi åkte hem! MUMS! : )


På kvällen beställde jag och Fredde kinamat! Gott! Och det blev en riktig soffkväll med chips och läsk! : )



Söndag:

Ja, efter gårdagens fett och socker intag kände jag att jag behövde röra på mig! Så en morgonpromenad blev det! Jag tog Emmalisa i vagnen eftersom hon mer sovande än vaken när jag gick upp! Hon sov som en stock hela rundan!  Jag gick bort till Maxi och köpta frallor och när jag skulle gå hem så bara öppnade himlen sig och jag blev blöt! Men när man vant sig vid det så var det riktigt härligt att vara ute i regnet! Som tur var tog jag med mig regnskyddet till vagnen så Lisan var torr hela tiden! : )


När jag kom hem så åt vi frallor och då kommer Dagens Vilmer-mening:

J. Vad vill du ha på din fralla Vilmer?

V.Jag vill ha inget mamma!

J.Inte ens smör?

V.Nej

J. Det var ju inte längesedan du frågade om du bara fick äta smör.

V. Men nu är jag stor och då bestämmer jag att jag vill ha inget.


Sådär ja, då var det utrett! : )


Vi ritade lite på förmiddagen. Vilmer är nu jätteduktigt på att rita och måla inför linjerna! Han är noga och det är viktigt vilken färg som ska vara vart! : )

Emmalisa tycket också det var kul att måla tills hon kom på att hon kunde äta på pennan, då fick hon leka med något annat!


  

Vilmer är ritar!


Medans vi ritade så la Farfar och Fredde kantsten.

  

Så fint!


På eftermiddagen åkte Vilmer med Farmor och Farfar till Gamlafarmor Edit (Fredriks farmor) så Emmalisa hade lekrummet ännu en stund för sig själv! : )

Kan ju berätta att Emmalisa är en nu en riktig "härmapa" till Vilmer. När man säger NEJ till Emmalisa kniper hon ihop läpparna och sätter näsa i vädret!

I fredags så "bubblade" Vilmer med sitt vatten. I lördags när Farmor och Farfar var här fick Emmalisa dricka vatten ur mitt glas och gissa vad hon gjorde, ja bubblade. I morse åt Vilmer frallan med handen. Han tog en liten bit i taget och när Emmalisa såg detta slutade hon genast att äta sin falla vanligt och åt också sin likadant som Vilmer.


Vilmer kom hem, trött! Han gillar att vara hos Edit, problemt är nog mer att hålla sig vaken på dit och hemvägen!


Fredde kansatte även altankanten såhär fint blev det!

    

Bara singelsten som ska i! : )



Av Lena - 11 september 2009 20:17

Idag har ju vår härliga sovmorgon! Så fint! Vi tog det lugnt, lekte och tvättade! Vi var ute och lekte en sväng på förmiddagen och redan då sken solen så härligt! Vi rensade upp en massa äpplen som fallit till marken!


Vi cyklade till dagis, i en hejdundrans fart! Nu när Vilmer kom upp mer från trampan får han rätta trycket och bara susar fram! : ) Kollade in när han cyklade och såg att faktiskt inte hela tiden stödjer sig på stödhjulen!

Emmalisa somnade på den lilla biten och fick därför jättetidigt sov. Hon var ju så trött att hon fick ju sova sitt sov när de andra åt! Skönt att de är så flexibla på dagiset!


  

Alla på Vilmers Rödmyra har gjort en grönsak, Vilmer gjorde en gurka! (längst till hö)


Hann springa upp på stan och lämna in korten som vi tog på lägerskolan med sexorna!

Ja, en kort dag i skolan! Känns lite konstigt att börjar efter lunch! Men härligt, för jag är ju pigg då när kanske eleverna börjar bli trötta, så förhoppningsvis kan jag ge dem lite extra energi! : )


Fredde hämtade på dagis så jag cyklade hem! Dock tog jag Vilmer på min cykel och så hämtade vi hans cykel på dagis! Tur att vi bor så nära!


Jag och Emmalisa åkte till Maxi där vi träffade Lööw och Pi! Emmalisa som sovigt tidigt var trött, Pi ville leka med henne men Emmalisa blev bara rädd och ledsen!

Precis när vi skulle åka hem så kom Farmor och Farfar och då blev Lisan glad igen! : )

Tyvärr somnade hon i bilen hem från Maxi! Men det kan ju inte lilla Emmalisa hjälpa! Det blev ju inte så länge!


Så jag fick busa liv i Emmalisa, medans Vilmer och Fredde slappade i soffan, båda trötta!

     

Vi gjorde en god sallad med grillad kyckling och gott bröd till!


Emmalisa fick en knäckemacka medans jag fixade iordning salladen! Tokigt att hon utan tänder tuggar i sig det lätt som en plätt!

  


Idag är Emmalisa 13 månader! Grattis! : )

Av Lena - 10 september 2009 21:47

Idag var det jag som lämnade barnen på dagis! Vilmer är ju en klippa att cykla på morgonen! Upptäckte idag att vi måste höja sadlen! Ha ha det ser ganska kul ut när man cyklar men höga knän! : )

Det går ju som en dans att lämna barnen på dagis! : ) Vilmer hade ritat en fin teckning i höstens färger!

  


Så kul att under bilden står: En uggla som säger Kuckelu!  Vilmer

De är så duktiga på Vilmers dagis att hitta på roliga saker och ställa ut de som barnen gör!


Idag så hämtade Mormor och Morfar barnen tidigt, för att  det inte ska bli så långa dagar för Emmalisa!

Glömd då ge Mormor Vilmers cykelnyckel, så de hade fått gå hem! Som tur är, så är det inte alls långt! : )


Själv jobbade jag till lite efter tre!


Så  mysigt att komma hem och barnen är i full fart! : )

  

Emmalisa och Mormor leker med sångpåsen!


  

Både Vilmer och Morfar tycker om att titta på Emil i Lönneberga!


Vi åt kvällsmat och sen blev Emmlisa helt pigg och hade lite "show" för oss andra! Lovar att hon har samma teateaperi som jag och Vilmer! : ) Vem vet, kanske har hon mest av oss! Det verkade så idag! Glad är hon nästa hela tiden! : )


Jag tränad dans på kvällen! Vi har ju vårt uppträde på lördag! Ja, det är en kvinna som ska åka till Indien till ett barnhem där och jobba. Hon ska ha en tillställing där hon samlar in pengar för att hjälpa barnen!

Det har stått mycket om det i Kristianstadsbladet och lokaltidningar! Ska bli kul! : )


Natten har gått finfint, och ikväll när Mormor och Morfar skulle lägga barnen hade det gått hur snabbt som helst!

So nice! Tack Mormor och Morfar för en heldag hos oss! : )


Av Lena - 9 september 2009 20:18

Vilken sommardag!!! Njuter i fulla drag! : )


En helt vanlig förmiddags onsdag! Eftermiddagen var lite annorlunda idag, vi har vi haft skoljoggen! Alla elever springer och sjänker pengar (frivilligt, men de flesta vill!) till Barncancerfonden! Var uppe på stan i ett snabb ärrende och var tillbaka till vi hade möte i arbetslaget och sen vår stora personalkonference!


Idag hämtade Farmor Vilmer, Emmmalisa och Tilde! Alla tre! : ) Tur att vi har en tvillingvagn! : ) De var en sväng i skogen och lekte! Vilmer älskar det!

När jag kom hem så var de ute i vår trädgård och lekte! Så härligt!

Tilde och Farmor var kvar en liten stund och lekte!
   Kolla in Vilmer! : P

Tilde och Emmalisa vill ha samma leksak! Vilmer undrar.....



Det kom en tjej hit och köpte lite var Vilmers gamla kläder! Bra, så kan jag ju handla nya till Vilmer! : )


Vi åt korvstroganoff till kvällsmat med mackaroner. Gillar ris bättre egentligen men barnen älskar ju pasta! (Och vad gör man inte för dem? hi hi

Vilmer åt en bra portion, men Emmalisa åt en enorm en! Trodde aldrig hon skulle sluta peka på skeden! Hon klämde en mellanmåls burk som Farmor hade med sig till efterrätt också!


Efter kvällsmaten testade vi en ny grej, att Vilmer och Emmalisa skulle duscha samtidigt! Det gick så himla bra och så tog det kanske 10 minuter! Ska de bada en och en så hinner nästa bara en bada per kväll, så detta var ju super!


Vi har försöker ju smått att låta Vilmer dricka vällningen här nere i soffan och inte förknippa det med att sova och förhoppningsvis vill han inte ha till slut! (He he..tror inte på ens när jag skriver det! )


Idag fick han dock dricka välling i sängen bara för att nu när Emmalisa skulle dricka sin i sängen och tanken var att få dem att somna samtidigt!


Jag låg brevid Vilmer och såg Emmalisa, hon var så trött och hängde ut armen mellan spjällorna och så vinkade hon två gånger innan hon somnade! Så gulligt! Vilmer njuter nog av varje centiliter välling att han tar ju lite längre tid på sig att dricka, men när flaskan var tom sov han!

PRECIS SÅ SKA DET VARA! Yeah!


Dagens Vilmer-mening:

När tjejen kom och hämtade kläderna sa Vilmer högt och tydligt:


V.Mamma är det mina kläder?

J. Ja, det är ju dina gamla kläder som är lite försmå för dig.

V. Jag gillar henne (han menade tjejen) hon får dom! Men de är nog lite försmå för henne!


ha ha ha ha bara älskar när Vilmer drar sina egna slutsatser eller kommer fram till söta saker som denna! Tjejen skrattade jättemycket och tyckte Vilmer var rolig!



Av Lena - 8 september 2009 22:31

En härlig dag på jobbet! Slutade ju tidigt! : ) Stressade upp till stan för att hinna handla lite kläder och upptäcker jag till min förvåning att jag glömt min plånbok hemma! Typiskt! Cyklade till dagis! Emmalisa sover så jag hämtar dem 2 när hon sovit klart!

Vilket väder det var på eftermiddagen!

Mormor och Morfar kom förbi med fika och glass till barnen!

   Vilmer älskar glass!  

Emmalisa är också tokig i glass!

Vi fikade och sen var Mormor och Morfar ute i trädgården med barnen, medans jag stack till stan och shoppade loss! Hittde en hel del till mig själv! Flera par byxor, basplagg och underkläder! Vilmer fick byxor och Emmalisa fick massor av jeans! Mest nöjd med ett par superfina flickiga haremjeans som lilla donnan var supersöt i!

Innan vi gick in för kvällen njöt av solen in i det sista! Vi har ju turen att ha sol hela dagen i vår trädgård! Vilmer och Emmalisa lekte med löv på trappan!

 Vilmer plockade och Emmlisa sorterade löv!

Efter bad och välling var det dax att sova! Idag satte vi in Emmalisas spjälsäng i "Vilmers" rum! Återstår att se om de kan sova utan att störa varandra! Emmalisa somnade inte där utan nere i soffan! : )

Vi ska sätta upp Emmalisas söta Lillasyster - tavla ovanför hennes säng nu när hon sover där hon ska sova! : )

  

Dagens Vilmer-mening:

Under kvällsmaten:

V. Mamma jag är lite vipsig!

J. Är du ? Vem har sagt det?

V. Farfar. Ja, mamma då får man göra såhär (han tog en hand på varsida om huvudet och vickade på det fram och tillbaka!)

Ja, var får han allt i från?

Emmalisa... allt händer så fort med henne! Hon pratar ju faktiskt en hel del här kommer lite exempel:

mamma = mamma

pappa = pappa

mo = Vilmer

ampa = lampa

bappe= napp

öja = blöja

tatt = tack

Hon pekar på allt som hon kan! : )


Av Lena - 7 september 2009 20:00

Idag var det måndag igen! Ja, jag måste säga att efter min helg med två utgångar så är jag pigg! Trodde jag skulle vara supertrött, men nej, det var jag inte! : )


I lördags var jag och Vilmer på stan för att köpa doppresent och så köpte jag ett par höstkänger istället för de specialbeställda skorna jag först tänkte att han skulle ha, men tror att de är för kalla i höst! Så vi var inne på Vincent och hittade ett par svart jättefina kängor! Emmalisa fick ett par röda vårskor! Är säker på att jag kommer att få köpa ett par till henne nu med i höst! Men väntar så länge jag kan! Hon har ju ett par som passar, men som kanske snart är för kalla!


Ja måndag är ju alltid måndag! : ) Allt ska hinnas med under kommande vecka och ambitionerna är höga! : ) (Oftas hinns det mest med...)

Idag har så mina nior skrivit atom och kärnfysikprov! Ska rätta när jag bloggat klart! (Se hur långt jag hinner!) Mina sexor har gjort Matteslingan som Lööw (jobbar på Sånnaskolan) skickat med internposten! Tack Lööw! Tyckte den verkade bra och eleverna gillade den!


Snabbt hem och fixa iordning Vilmer för gympan! Medan Vilmer gympade (jätteduktigt!)  hade jag med Emmalisa och Fredde handlade och fixade maten! So nice! : )

Super goda Enchiladas blev det! Vi åt alla tills vi höll på att spricka!


När vi kom hem så visade Vilmer en av ramsorna som den gjorde på gympan! Han har verkligen ett bra kom i håg! Emmalisa har börjat och dansa när hon hör musik!


Ja, mer saker lilla loppan gör just det att hon föstår mycket mer än jag tror! Hon hämtar saker jag frågar henne, hon letar efter saker som jag frågar om, hon tittar på det jag säger och ja... något hon inte lyder är att hon INTE får ta ut cdskivorn och dvdskivor och lägga på soffan! Det örat vill hon inte lyssna på! : )


_____________________________________________________________________


Svar på kommentar:


Therese:

Hej! Ja, det är så kul att det går bra för Bella på dagis! Emmalisa är mallig att hon kan vända tvärt och har blivit hyfsat snabb! Klart vi måste ses!

Ha det bra vännen! Kram


Av Lena - 6 september 2009 20:57

Fredagkväll:


Jo, det blev Timbuktu! Först och främst...hans musik är så så så bra! Damm (band som var med honom) är ju också superbra! Det är en grym känlsa att höra bra musik live! : )

Det tråkiga var att åldersgränsen var väldigt låg, och de släpper in så sjukt mycket folk! Man kommer varken i eller ut... MEN helt klart värt det för musiken!


Gick en kort sväng till Harry´s, där vi träffade en gamal kollega från Norretull och han var ute med sin granne som visade sig vara en kille som jag läste tillsammans med! : ) Det roliga är också att jag träffat hans flickvän och dotter massor av gånger på babycafé och Barbacka utan att veta det det var han som var pappan! : )

Dessa två bor på Sommarlust så det var ju superbra, vi hade följe nästa hela vägen hem! Kul att se dem! : )


Lördag:


Dansade på förmiddagen! På eftermiddagen så åkte vi till Åsum för att gatulera Macke som fyllt 30! Tjhoo! När vi gjort det gick vi inte till Farmor och Farfar och stannade där på kvällsmat! Tilde skulle sova där över natten så hon och Vilmer hade jättekul! : ) Glömde kameran hemma!


Senare på kvällen blev det att jag gick ut igen! Ha.. rena studenttiden!

Idag var det med några från jobbet!

Så... vart bar det? Jo 30+!  Nu ska ni få min version av 30+! OH MY GOD!!!!

Jag vet att jag snart kommer in där lagligt, men det känns för mig som det bara var desperat lite äldre människor där! Musiken är ju den som är viktigast tycker jag (eftersom jag är tok i att dansa!) DJ på stället hade ju "nog inte med sig" skivorna jag önskade! Okey okey...erkänn du har dem inte ens! HA!


Ja, det var ok i den lillabaren! : ) Men efter någon timme (max 1½) gick jag till Class där Matilda från Kaoz var! Ja, det var ju betyligt yngre folk där men så jäkla bra musik! Så jag var så glad att jag gick dit! Dansade och dansade och blev varmre och varmare! Vid halv 3 kände jag att mitt dansbehov var stillat! : ) Så jag tog min cykel och började min lilla resa hemåt. När jag kommit ner till Kanalgatan så kände jag att nej, jag måste ha mat! Så det vara bara att vända cykeln och styrad den mot kebabstället! : ) Pommes med sallad och starksås! Ha ha... like old times! : )


Söndag:

Även denna dag började jag med att dansa två timmar! Hem och fixa lunch och fixa oss alla klara! Klockan 14 satt vi i Fjälkinge kyrka på Isacs dop! (Mamma Petronella är kusin med Fredrik!).


God mat, och superbra ställe att ha dopfesten! På ovanvåningen var det någon from av barnveksamhet så där fanns ju allt för barn! Jättebra! : ) Tilde och Vilmer lekte och sprang! Där var även några andra barn i Vilmers ålder som han lekte med!


När vi kom hem så var Emmalisa så trött att hon somnade på gräsmattan!


Undertiden vi var på dop så var Farmor och Farfar här och satte rosor runt altanen! SÅ FINT! TACK SNÄLLA!

Inte nog med det, de satte upp våra gardiner i köket! TACK IGEN! : )

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14
15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards