bobos

Alla inlägg under november 2008

Av Lena - 14 november 2008 20:23

Måste börja med att skriva att igår var Mr. Bobo uppe till halv 12, jätteglad, rolig och lekte mycket själv. Ha ha vi har samma "tramshumor" Vilmer och jag och det märks när man är trött hi hi.


Imorse vaknade jag av att Emmalisa snackade i vaggan, jag rullade över till det lilla bordet vid sängen där min mobil låg, den visade 09.17 Jag och Fredde bara log mot varandra, så skönt med sovmorgon.

Vi skulle ha varit hos Camilla, Alexander och Felix 10 men vi var där närmre 11 istället. Mysig mammafredag, Lisa, Ella och Alfons var tvungna att åka tidigt, som jag nog glömt att skriva så ska Lisa och Tobbe gifta sig på Lucia så det är säkert en hel del att fixa.

Alexander och Vilmer lekte jättebra och mycket. Man kunde inte se golvet för alla leksaker på Alexanders rum.


På vägen hem somnade Vilmer i Önnestad, innan dess hade han sagt Åsum först (vi brukar säga så till Vilmer t ex. Först ska de städa, sen kan vi spela spelet)  kanske 100 gånger! Jag förklarde för honom att det inte var någon hemma i Åsum osv.


När vi kom hem blev jag så glad för det hade kommit ett paket med kläder jag betällt från Stockholm, från Molo och Plastisock (båda är två barnklädesmärken som jag tycker mycket om).

Efter att Vilmer vaknat när vi kom hem sa han till Fredde, Ingen i Åsum och Fredde fattade ju ingenting förrän jag förklarade.


Vi hade "fest" (Vilmer kallade kvällen så) med hemmabakade pizza på kvällen.


Lite kul ord Vilmer förvränger:

puzzla- pultsa

vispa- vipsa

kalsonger- kallongor

Alfons- Aflons


Finns nog fler som vi skrattat åt, men måste säga att Vilmer har blivit duktig på att prata.


Av Lena - 13 november 2008 20:41

Dagen började underbart!

Vi sov länge och tillslut vaknade Emmalisa och jag la över henne i våran säng mellan mig och Vilmer. Vi låg där på en rad på kuddar med täcke över oss, så mysigt. Då kommer dagens Vilmer- mening:

Vilmer lägger sin söta lilla hand på Emmalisas lilla axel och säger:

V. Jag älskar bebisen.

Då ville jag stanna tiden... det absolut bästa han sagt om henne, till henne.


Idag var det dagis klockan 10 och som vanligt kom vi iväg bara sådär lite lite försent, men idag hade vi en lite andledning och den var att Vilmer skulle ha glass med sig och bjuda dagisbarnen på. (Det får vara vår ursäkt idag!)


Sen gick Emmalisa och jag hem och på väldigt länge satt och läste tidningen och åt frukost och kollade på tv i lugn och ro.


Vid halv 2 var jag på babycafét, där vi bara var tre av tio, men så trevligt ändå! Fredrik hämtade Vilmer på dagis så jag hade inte någon tid att passa.


Innan jag gick hem gick jag bort till Kristianstad Bokhandel och bytade en bok Vilmer fick (som han redan har, Lilla Anna och trollerihatten) när han fyllde år.


När jag klev innanför dörren ligger Vilmer i soffan och sover. Direkt kände jag att något var fel.

Han hade ju kalasat lite på dagis och då hade de kollat på film och ätit glass. Vilmer som brukar ha lite myror i brallorna hade halkat av en liten bänk och landat rakt på pannan. Jag lovar att jag inte överdriver när jag säger att han har en rejäl bula som är grön i pannan. Usch min lilla Bobo...


Att han skulle sova i fyra timmar var inte ett bra tecken, är han lite sjuk? Men nej just nu står han här bredvid och ritar lite medans jag skriver. Eh... som sagt han är precis som han ska vara (bara väldigt pigg eftersom han sovit middag i fyra timmar!) så skönt, han får gärna vara uppe med mig, bara han är frisk!



Av Lena - 12 november 2008 21:14

Idag är det Vilmers födelsedag (man har ju kunnat tro att han fyllt år i en vecka med alla presenter han fått!).

En supermysig morgon med paketöppning och härlig frukost! Vilmer var så glad när Fredrik hämtade alla paketen och vi låg kvar i sängen och väntade under täcket (det roliga är att Vilmer nog inte hade en aning om att det var var paket som Fredde hämtade, han blev så jätteglad!)


Vi lunch var vi på Barbacka med Therese och Isabella (Emmalisas kompis) och de hade köpt en present till Vilmer! Så jättesnällt! Vilmer blev jätteglad och ville dirket leka med den, på bilden ser han inte glad ut, men det var han : )


När vi klockan var runt 2 gick vi till stan och Vilmer skulle få välja en sak i affären ( ja, jag vet han har fått sjukt många paket och saker, men ja han är det bästa jag vet!) först var vi på BR, för myckte, han kunde inte välja, sen träffade vi Farmor och så gick vi till Toddlers leksaksaffär och där fick han en lastbil med truck och en Bamsemålarbok av Farmor.


Sen bar det av till Mc Dolalds, han hade valt en glass på Barbacka så han fick välja på korv eller hamburgare (härligt va?).


En sväng in på Hemmakväll och lite godis på födelsedagen måste man ju ha och sen gick vi hem!


Farmor och Farfar som kom nästan precis när vi kommit hem var här för att passa barnen när jag dansar!


Idag dansade vi mycket och fick mycket gjort! Bra! Även Jönsson med den söta bebismagen var där och då kändes allt som det brukar!! : )


Vilmer har haft en jättebra dag och jag tror att han blev glad att Farmor och Farfar var här på kvällen och spelade spel och pusslade med honom! Ja, ha fick ju fler paket idag av Farmor och Farfar fast han i lördags fick hur många som helst! Hi Hi! Tack!


Av Lena - 11 november 2008 19:36

(Vill bara skriva att nu har min hjärna hämtat sig och förhoppningsvis kommer det förekomma mindre stavfel och särskrivningar he he)


Visst har jag det bra, barn som sover, idag vaknade Vilmer 9 och det var jätteskönt! Ända tills jag kom på att vi skulle vara på BVC kl. 10. Men vi hann, men det blev ju inte någon härligt mysig långfulle med läsning av tidning he he.


Emmalisa var så duktig, hon bara precis gnydde till när hon fick sprutan (Vilmer hade troligtvis så tjocka lår för han sa inte ett ljud när han fick sin tremånaders spruta :) hon var så duktig! Jag la henne på mage och då sa BVCsköterskan att hon vill ju framåt! Det kändes skönt att hon sa det, jag har tyckt det att det ser ut som det också men man vet ju inte om det är önsketänkande eller inte? Sen la vi henne på golvet och hon snackade (precis som sin mor) och snackade!


Vilmers tur, han skulle vägas och mätas. Han hade växt bra och låg prefekt på kurvan! Han skulle hoppa, sparka boll och berätta vad det var för saker i en låda. Han skulle rita en cikel, det klarade han galant med vänster hand. Matvanor och sovvanor togs upp och sen kommer dagens Vilmer- mening:

Sköterskan frågar:

S. Vilmer, vad heter dina kompisar.

V. Har inga.

S. Nej men vad synd, vad heter kompisarna på dagis.

V. Bara Vilmer.

Jag säger då: Vilmer, vem går du på gympan med?

V. Jag går inte gympa.


Eeeee ja, vad säger man. Mitt barn är ensamt, tyst och osocialt? Nej, det stämmer ju verkligen inte in på honom. Sköterskan bara skrattade med mig.


Det hela avlustades med att Vilmer sjöng Björnen sover, vilket var så gulligt att sköterskan ropade in den andra sköterskan som jobbar på BVC.

Som syns på bilden älskar Vilmer att cykla.


Sen var vi en snabbis på stan det regnade ju! Snabbt inom affären för att köpa mjölk, då kommer Vilmer lilla fråga:

V. Mamma, ha godis, bara lite väl?

Men nej nu får vi försöka vara duktiga några dagar. Frågan kom ju upp på BVC, hur mycket saft i veckan och godis...


Väl hemma så har Vilmer och jag städat och försökt fixa fint på lekrummet. Emmalisa har fått en korg med leksaker och Vilmers nya leksaker har fått plats.

Innan det var dax för sängen duschade jag Vilmer och sen gick vi upp och la oss. Det sista jag sa till honom innan han somnade var:

M. Imorgon fyller du år Bobo.

En mycket trött Vilmer svarar:

V. Och då får jag många paket!

Av Lena - 10 november 2008 20:58

Först!!! Vill bara tacka min underbare Fredde, han tog ALL disk och fixade iordning allt efter kalaset igår! Vad hade jag gjort utan honom??? Thank you!!


Nu till idag, vilken dag!

Det började med att mina favoritpojkar (Fredde och Vilmer, Flisa sov gott i vaggan!) kom och grattade mig på sängen! Fick en trådlös utomhus termometer av Vilmer och en ny superfin digitalkamera av Fredde. (Ni som läst bloggen ettag vet ju att han intresserad av fotografering och tyckte att min gamla kamera var kass... )

Fredriks bästevän Macke ringde halv 9 och sjöng: Med en enkel tulipan... så gulligt! Blev verkligen glad av det!


Sen bar det av till dagis med Vilmer och jag var på efterkontroll på MVC(mödravårdscentralen). Efter det så var jag och shoppade loss på stan. Faktiskt till mig själv också men mest till barnen!

Var en sväng på jobbet och fixade nytt lösenord, har helt glömt var jag lagt det gamla! Måste ju bergära föräldraledigt nästa termin också!

Fem timmar och sen var det dax att hämta Vilmer på dagis. Idag hade de gjort fina gäss och ätit Måtengåsmiddag.


Ett snabbt mellanmål sen var det dax för gympan. Väl på gympan fick jag en godispresent av Lisa, Ella, Alfons och Tobbe och en härlig julmustfika med chockladboll i det NOT så mysiga omklädningsrum! Men så gott!!


Vi åt en snabbkvällmat tillsammans och det var så mysigt och jag ville inte riktigt gå och dansa... det är inte ofta jag känner så men idag gjorde jag det. Väl på dansen var nog hjärnan hemma men efter ettag så hängde den med!

Nu ska jag upp och mysa någon timme med Fredde innan jag somnar! Tack alla som gratta mig på ett eller annat sätt!

Av Lena - 9 november 2008 19:35

Nu har jag precis lagt en utslagen hjälte!


Dagen började med att Fredde gick ner med Vilmer (jag vet, fast det var farsdag) och jag och Emmalisa fick sova ut, så skönt.

Far:en i huset blev sedan uppvaktad av sin barn. Så mysigt! : )


Sen gjorde jag marängtårtorna, nu andra gången jag gjorde dem så gick det hur lätt som helst! Känner ju sig lite varm i kläderna he he.


Klockan 12 var jag i danslokalen, min hjärna kanske har slutat att fungera... kände mig extra seg på inlärningsdelen idag. Hem sen snabbt, Fredde och Vilmer for iväg, har inte en aning om vart de åkte (det klarnar nog imorgon, har mina funderingar!)


Kl. 3 plimgade höll jag på att skriva (vår ringklocka fungerar inte) men då knackade gästerna på. Vi fick både jättefina paket!! Vilmer blev nog lite paff över alla presenterna! Men ett stort tack för alla paket!!! : )


Ja, min bror kanske har lite drag av sömnsjukan, han somnar nästan alla middagar och kalas. Lilla Flisan är ju ursäktad för hon ska ju sova hi hi!


Vilmer och kusin Tilde hade jätteskoj med godis och dans bakom fotöljen. 


Ja, smörgåstårtorna gjorde vi (Farmor och jag) ju igår men det var ju nu det stora testet kom hur de skulle smaka! Helt klart godkänt! Det jag gillar med dessa tårtorna är att det inte är majonäs eller leverpastej och sånt i utan bara "fräscha" saker som äpple, advocado och en annat massa gott!


Ja, tillslut var det dax att ta på pyjamasen (födelsedagapresent) på en trött Vilmer som en hel helg levt på godis, tårta och saft! Tur det är måndag och dagis igen imorgon.


Av Lena - 8 november 2008 22:27

Dagen började med att jag åkte och dansade. Det är tidigt att gå upp och konditionskrävande när man är där, men så kul!!!


När jag kom hem slängde jag mig i duschen, sen var det dax att göra tårtor! Fredde och Vilmis hjälpte till så det gick hur bra som helst!!


Sen åkte jag, Vilmer och Emmalisa några ärenden på stan så Fredde kunde röja och städa huset! Perfekt, två flugor i en smäll! : )


Klockan två kom kalasbarnen! Tilde, Henke och Jennie kom först! De hade med sig lego till Vilmer osm Henke satte ihop till Vilmers stora förtjusning.

Vilmer fick massor av paket!

Vi börjde kalaset ute med lite lekar och små stationer. Det var jätteuppskattat av alla barnen. Lilla kusin Tilde var inte med i lekarna men tyckte det var kul att bara vara ute!


När vi kom in öppnade Vilmer alla fina presenter! TACK!!!


Kalasfika betstod av bullar, chockladbollar, bokstavskex och marängtårta. Vi stod upp (barnen på stolarna) och sjöng för Vilmer (som också stod och sjöng på sin stol) sen fick han blåsa ut tre små ljus.

Ingen av barnen hade riktigt ro att fika idag ( jag känner ju alla barnen och vet att de kan äta hur mycket som helst av god fika) men alla pelade ut marängen i tårtan och åt upp den! hi hi.


Efter att barnen gått hem så kom Farmor och Farfar. Farfar lekte med Vilmer och Farmor hjälpte mig med smörgåstårtorna som jag ska ha imorogon på nästa kalas. Jag känner mig mycket nöjd med tårtornas utseende, smaken får jag avgöra imorogon!

 Sen fixade jag och Fredde lite inför kalaset imorgon och nu ska jag upp och koegrafera lite dans tills träningen imorgon!


Vilmer somnade när jag och Farmor var på Maxi och sen på Ko-San och hämtade mat. Han hade haft en lång dag och såklart var det extra med kalas! Kan inte fatta att lilla Bobo blir tre år på onsdag! Tiden springer iväg. Det blir ännu mer påtagligt när man har en liten at jämföra med!

Hon den lilla skruttan som brukar sova nu sitter med pappa uppe i soffan och kollar på tv. He he det är ju lördag : )

Av Lena - 7 november 2008 20:23

Som sagt vaknade vi till klockan imorse. Det ju skönt att vi får sova om nätterna så en och annan gång att man får gå upp till klockan är ok! : )


Vi skulle ta tåget till Hässleholm för att hämta bilen på Tekniskan och sen köra hem till Emma, Elsa och Gustav på mammaträff!

Lisa, Ella och Alfons kom inte för Alfons var sjuk. Trist!

Vilmer och Elsa målade med vattenfärger.

En mysig och trevlig stund med god lunch! Idag kunde vi inte stanna så länge för Fredde slutade tidigt och jag var tvungen att bestmma vilken jacka jag ska ha i vinter. Det blev en svart parkas liknade jacka som var både lite sportig och lite tjejig (vill inte skriva kvinnlig det låter så gammalt! hi hi) just nu är jag nöjd med köpet!  :  )


Sen var det handling på maxi till två kalas, ha ha vi körde verkligen hem med full last i bilen, vi hade ju syskonvagnen också.


Efter kvällsmaten fixade jag och bakade till Vilmers kalas.

Hör och häpna, Vilmer började ta ut färgpennor och sa, denna är vit. ja, tänkte jag den kan han men sen "gissade" han rätt på röd, blå, gul, rosa och orange.Så ja nu kan han några färger. Innan har det ju varit rena gissningsleken he he. Härligt!


Just nu är klockan halv nio och Freddebagare har ett bröd i ugnen och Vilmis ska gå och lägga sig. Han somnade ju i bilen från Hässleholm och hem så därför orkade han vara uppe längre än till 7 idag.

Lilla Emmalisa ligger och sover gott i spjälsängen här nere (det är superbra för vi har en vagga där uppe i vårt sovrum, så slipper vi springa upp och ner om homn skulle vakna) och nu ska det blåsas ballonger och fixas godispåsar!!



Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards