bobos

Alla inlägg under november 2008

Av Lena - 6 november 2008 19:20

Dagen började som många andra torsdagar att vi kommer lite sent till dagis. Jag har ju ändrat tiden till tio och det på någotvis svårare att hålla den än nio, men barnen brukar gå ut just då så det är perfekt att lämna honom lite efter tio.


Därefter gick jag på stan, MÅSTE ha vinterjacka och skor/stövlar. Jag lovar att jag har varit i varenda affär. (när jag väl fått för mig att det är just en speciell jacka vill jag ha, då ja tar det tid!) Jag var på stan halv 11 och klockan 13 träffade jag Carolina för att gå till babycafét.

Mmmm så just nu hänger plagg undanlagda i mitt namn så till imorgon måste jag ha bestämt mig!!


Jag var på lindex och hittade en söt bodysuit till Emmalisa och när jag skulle betala så frågade expiditen mig om jag hade lindexkort, visst vänta lite svarade jag. Ah, tänkte jag vart är det?? Ja sa jag, jag har nog glömt det hemma. Sen började jag leta efter presentkortet jag hade och mitt icakort (oh ja, jag är ju en maxianhängare!) och sen tänkte jag efter, visst hade jag några hundralappar? (jag har aldrig kontanter annars). Ja det var inte mycket att göra utan leta när jag kom hem.


På babycafét kräkte Emmalisa lite på sin klänning så jag bytade på henne och sen satte jag henne i soffan medans jag skulle lämna väska. Då kom vi på att vi skulle rada upp alla bebisarna och visst är de söta! Från vänster: Linnéa, Isabella, Emmalisa,Sagali och Elin. Många som inte kom idag.

Lite skoj att i Vlimers mammagrupp var det många pojkar och få flickor och i Emmalisas grupp är det många flickor och få pojkar.


Klockan tre hämtade jag en Vilmer som grät för att han inte ville gå hem. Väl hemma blev jag nervös vart mina kort och pengar var. Frågade Vilmer (han älskar att leka med alla plastkorten) om han lekt med min plånbok. Det hade han gjort och han berättade att han slängt korten i soporna. Vi gick till soporna och jag började leta och då säger Vilmer:

Nej mamma inte där, där och pekar på organiska soporna. Jag letar och letar, jag går ut till tunnorna och fy vad äckligt men letade igenom så gott jag kunde. Inga kort. Jag blir riktigt arg på Vilmer, han blir ledsn och gråter. Jag har varit så här arg på Vilmer en gång tidigare i sommras när han hällde ut 1000 spik.

Efter ettag så jag satte mig och läste posten för att tänka på något annat, då kommer söte Vilmer in med sitt lilla piano och säger:

Jag spela dig mamma, mamma glad igen. (Hur gulligt som helst låter det nu men då var jag så arg att jag bad honom gå in på sitt rum, vet att det låter hårt nu men var så arg på honom).

Tillsist tänkte jag att Vilmer har ganska bra koll på det mesta och bestämde mig för att hälla över de organiska soporna i en ny pappkasse. Och mycket riktigt trillade det ut hundralappar, presentkortet, icakortet och lindexkortet tillsammans med kaffesump och en massa matrester. I detta ögonblick säger Vilmer:

Nu mamma glad igen!

Och då genast får jag dåligt samvete. Jag får hålla bättre koll på min plånbok i fortsättningen!

Vi hade en jättemysig timme tillsammans efter maten (är tvungen att skriva det för mitt dåliga samvete!) innan Vilmer skulle sova!

Av Lena - 5 november 2008 19:27

Idag när jag lämnat Vilmer på dagis så kom Linda (kompis från Högskolan, ni som hört talas om Mallorcaresan, det var jag och Linda!) och hennes dotter Nova! De satt så fint i soffan ihop! Jätteroligt att vi fått barn så nära varandra, Nova är bara en månad äldre än Emmalisa. Det blev mycket snack om förlossning, barn och uppfostran!  Först var barnen vakna och sen sov de gott och vi fikade gott : )


Farmor hämtade Vilmer på dagis idag och de var uppe hos gamlafarmor Solveig. Vilmer fick en födelsedagspresent av Solveig, jättesnällt, tack!! Han fick en "motorcykel och gubbe" (som han själv säger det) som är det enda han har sagt att han önskar sig. Ja, där sprack min idé. Men får köpa något annat skoj, vi (Fredrik och jag) ska ge Vilmer saker till sitt rum där uppe (inredning) så någon leksak måste vi köpa till.

Ha ha, kommer ihåg ett sådant hemmavideo-klipp på en kille kanske i 5-års åldern som öppnar ett paket och får ett par stövlar, han blir inte glad, ha ha han blev sur och skrek att han inte ville ha ett par stölvar. (Det senariet vill vi inte ha och just nu mitt i trostet och allt).


Jag har koegraferat lite till min dans, den kommer att bli super! (skriver så för att dansarna ska kunna var lugna he he : ).


Just nu är veckan inrutad, är ju inte roligt att ha det så men för att få ihop tiden med barn, dans, förberedelser till två kalas i helgen så måste det bli så. Men allt är ju roligt så just därför får det bli så för att hinna med allt.


Ja, jo när Farmor och Vilmer kom hem så var Farmor kvar hos oss tills Farfar slutat jobba och så stannade de en liten stund. Under denna lilla stund hittade Vilmer godis (ööö vem kan tro att vi har sådant hemma?? : ) i skafferiet och han fick några bitar och hade fått en tablettask av Farmor innan och sen hittade han lite godis han fått innan där det bara var lite kvar. Hur som helst när kvällsmaten stod på bordet drack Vilmer två glas mjölk sen sa han att han var klar. Tur han äter välling innan han ska sova! Men kände där att nu får nog tyglarna dras åt med godisätandet (menar då Vilmers he he).

Av Lena - 4 november 2008 19:12

Idag var det dax för mammagruppen att träffas på BVC och ha babymassage. Emmalisa verkade gilla det, hon var så nöjd och glad. När vi ändå var där så frågade en mamma om hon fick väga sin dotter och det fick hon så  alla vi andra hängde på. 5.5kg och 60 cm lång är Emmalisa just nu.


Mormor och Morfar var här och passade Vilmis medans Emmalisa och jag var på BVC. Efter lunchen så åkte vi till en barnklädesaffär som har jätteroliga kläder, men den var stängd??? Så ja, vi åkte till stan istället. Vi köpt lite fodertyg (så mamma kan laga misstaget på Vilmers overall), hittade julgardiner till köket och så handlade vi god fika på Phenix.


Vad hade jag gjort utan min mamma? Hon har gjort ett fantastiskt jobb och har fixat Vilmers overall!!! Tack snälla mamma!! (Grämer mig dock fortfarande över hur trög jag var!)


Vilmer pratar jättemycket om tomten och att han slåss. Undrar så vart han fått det ifrån. Men känner att i år får vi lägga lite energi på tomten.

Dagens Vilmer - mening:

Vi sitter och äter kvällsmat, spaghetti och köttfärssås och Emmalisa satt i Babybjörn och småsnackade för sig själv. Då från ingen stans tittar Vilmer ner på Emmalisa och säger:

V. Emmalisa är gullig tycker jag.


Vilmer älaskar kall pasta. När vi ätit klar och jag skulle diska stod Vilmer och åt ja, hur mycket kalla spaghetti som helst, en spaghettiman!


Av Lena - 3 november 2008 21:06

Alltså jag blir så trött på mig själv! Det var länge sedan jag gjorde en sådan tabbe som jag gjorde imorse! Jag skulle stryka på namnlappar på Vilmers vinterkläder. Precis när jag ska stryka på täcktyget i overallen kommer jag på att man kanske inte ska stryka där och då dras detta täckttyg till det jättevarma strykjärn som jag håller i höger hand. Och vips smälter det och sitter på strykjärnet! Alltså jag kunde ha börjat gråta och jag har hela dagen gått och småsurat för att jag är så trög!!!!! Men min snälla mamma ska komma imorgon och försöka fixa det... men vem kommer att glömma det??? Inte jag!!!


Ja, annars har Vilmer varit på dagis och gjort ett jättefint armband som han själv har fotat för att jag skulle lägga ut det här på bloggen. Han har trätt hela armbandet sjäv och så har frökten hjälpt till med knuten. Bra jobbat Bobo!

Flisan har ju tjockat på sig, kolla in de småknubb benen!!! 


Idag var det dax för gympa igen. Vilmer och Ella är så duktiga!!!

Dans stod på mitt kvällsprogram! Idag kom jag till träningen och luktade rök, för vi eldade lite i vår öppna spis och det ryker ju inte som bara den, dax att ringa sotaren!!

Nu ska jag gå upp för Freddekock har lovat att göra American panncakes med sirap! Yum!


Av Lena - 2 november 2008 19:30

Dagen börjde med dans... ja... se det som en vana nu så ska här trimmas!!! he he

När jag kom hem var det dax för lunch. Mitt i lunchen blir Emmalisa lite ledsen och jag tar upp henne och känner att hon måste byta blöja. Ja, det var inte lite som hade kommit i böljan hela ryggen och ja det vara bara att tvätta bodyn. Undertiden jag gör detta så sitter ju tyvärr inte söte Vilmer själv och fortsätter äta utan han tar telefonen och jag hör han säga: Hej Farfar Hej Farfar. Det gör han alltid när han låtsas prata i telefon. När jag sedan ser att han står med luren och att den lyser att den är igång så tar jag luren och säger: Hallå??? Då svarar ja just det Farfar i andra ändan!!! Hrm... han måste på ren tur kommit åt återuppringning eller någoting!


Väl klara med lunchen och allt så var det dax att inviga vinterkläderna. Ny overlla, nya skor och ny mössa! Så söt Vilmer blev!!! Emmalisa fick också premiärbära sin overall och sin nya mössa!!!

Vi åkte till Åsum och Farmor och Farfar följde med oss ut en runda! Jättehärligt väder och Vilmer cyklade på trehjulingen Åsum runt!

Sen fikade vi en jättegod fika när vi kom in!! MUMS!!!


Ja, det är tur vi har lilla Åsum att åka till, det är så mysigt och skönt att vara där! Så, tiden sprang iväg och klockan blev över 6. Farmor och Farfar skulle också till Maxi (detta ständiga Maxi he he) så vi handlade lite där och nu ska jag gå upp och äta varma mackor med mozarellaost som Freddekock har fixat!

Ja just det, lilla Flisan kan rulla, ja hon är så nyfiken och så ville så gärna framåt men kan ju inte så då rullade hon från mage till rygg.


Av Lena - 1 november 2008 20:47

Morgonen började med dans! Ja, det behövs (jag orkar inte många armhävningar det kan jag erkänna!!!) men det ju såklart superkul också!!!

Nästan två timmar tränade vi och min mobil ringde 4 gånger (man e ju poppis he he).


Sen var det snabba ryck hem och duscha. Lööw kom hem till oss och sen bar det av till Ikea! vi var tvungna att tanka och jag har då aldrig sett en sådan lång kö på Jet, ha ha Lööw hann gå och köpa korv under tiden!


Väl på Ikea var vi förberedda på mycket folk, men nej det var inte mer än vad det brukar vara pen lördag. Skönt! Jag handlade lite smått och gott, fina rutiga korgar till Emmalisas kläder, korgar till skötbodet, nytt bord till Vilmers lekrum ja, vars en julklappar till barnen och en ljus och lite julgrejs och sånt med!


När jag kom hem var Vilmer jätteduktig och hjälpte till att packa upp. (Han var inte med. Emmalisa var med och var som en ängel! låg i sin vagn och tittade och snackade eller sov! LOVE YOU for that!)


Som syns på bilden så hittade jag Tretornstövlar på Ikea röda och fina! Nu när man har trädgård och allt så kommer de väl till pass!


Kortet på lilla Flisan är taget när Söte Storebror pratar med henne. Hon verkligen älskar Vilmer. Först satt hon och tittade på kameran och sen ställde sig Bobo vid sidan och sa sitt vanliga : Hej E-M-M-A-L-I-S-A (han bokstaverar hennes namn mycket tydligt och sakta som om hon var döv :)

Hon skiner upp som en sol!


Dagens Vilmer - mening:

När jag dansade och Flisan blev hungrig så började väl Fredde värma mjölken men det tar ju en liten stund. Vilmer hade gått fram till Fredde och sagt:

V. Ge bebisen mat pappa!


Det är så självklart men så kärt sagt. Jag älskar dig Vilmer!


Av Lena - 1 november 2008 09:18

Idag hade vi lyx och låg ocj drog oss till nästan 9! Härligt!

Klockan 10 kom alla barnen och mammorna! Skoj, bus och trevlig!


Lille söte Felix kände att han ville sitta i Vilmers stol och ta det lite lungt! : )


Vi var inne och barnen var ute (liten stund) innan vi alla gick ut och bort till lekplatsen som bara ligger en gata bort.
Lite kul, där träffade vi en mamma som nu bodde i ett av alla hus som jag har varit och tittat på här på som varit till salu! Det bästa av allt var att hon hade två söner en på 3½ och en som var 1 år.


När barnen och mammorna åkt hem så gick vi en runda till stan. Vilmer tröttis somnade en sväng i vagnen, klart han var trött efter all lek!


Vi var en snabbstund hos Henke och Tilde (Jennie jobbade). Farmor och Farfar var också där.


Ja, min och Fredriks vision om att grilla övervinns allid av en jättehunger och vi beställer mat. Ikväll blir det planka!!! MUMS!!!



Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards