bobos

Alla inlägg under juni 2009

Av Lena - 22 juni 2009 21:57

Idag var det en riktigt sommarmorgon! Precis som det ska vara på sommaren! : )


Karolina kom över från mammagruppen och lånade en bilstol till sin Elin. Elins stol är i deras bil som är på verkstaden!

Vi städade och fixade innan lunchen.

Sen bakade vi muffins! Vilmer är ju en perfekt hjälp med elvispen! Super! Han är också mycket duktig på att slicka smeten när vi bakat klart! : )

Idag blev det muffins med jordgubbe, rabarber och choklad! Det blev faktistk en god kombination! : )


Sen var vi ute och lekte i trädgården! När det kändes varmt tog vi fram poolen! När väl vatten var i en ren pool så var det bara på med badkläderna  och i! : ) Emmalisa har nog nytta av sitt babysim för hon fick vatten hällt över sitt huvud hela tiden (av Vilmer) och sa inte ett ord! : )


Sen kom Lööw och slappade med oss! Vi satt ute under och utanför vårt äppelträd! Jag älskar ju solen så jag satt ju utanför!


Farmor kom och gick en runda med Vilmer i skogen!


Det gick inte någon buss när det skulle så jag skjutasade hem Lööw! När jag körde hem från Lööw så blev Emmalisa vrålhungrig!


Farfar och Fredde målade och snickrade på vår fina atlan! : )


Nu ska jag ta itu med alla kläder som jag omorganiserade sent igår! : )

Av Lena - 21 juni 2009 00:00

Idag var det så att vår dörr till sovrummet var stäng (Vilmer sov ju borta, annars är den alltid öppen så han kan komma in till oss om han vill) den stänger sig själv eftersom den lutar lite... ja iallafall var det ju helt mörkt när jag vaknade och Emmalisa låg och småsnackade...jag tänkte klockan kan vara 6 på morgonen men det var den inte, den var 10! Ah.. skönt att sova tills man vaknar men jag hade planer på att åka och fixa lite saker nu när jag har bilen så jag fick bråttom!

Farfar kom hit, han och Fredde ska jobba med altanen!

Jag och Emmalisa åkte och handlade en massa olika saker och när vi var klara åkte vi till Åsum till Farmor och Vilmer!

Vilmer har gjort allt man kan tänka sig idag... men bäst av allt var att det blev sommarens första bad! Emmalisa var lika glad för att bada i babypoolen som att bada på Tivolibadet! Eftersom detta inte alls var planerat så tog vi den lilla poolen och barnen fick bad i sina kläder! MYS!


Farmor och Farfar har även tagit ner Freddes och Henkes gamla lego! Vilmer tycker det är jättekul! Det är verkligen massor massor av lego och gubbar och små små hjälmar och hårfrisyrer!


Emmalisa har även idag lär sig att gå upp i trappor och ner för Farfar och Farmors altantrappa (2 steg, inte så höga men tillräckligt höga för att hon kan drutta på huvudet ner!). Detta bevisar att Emmalisa inte alls är rädd!
Måste nu jämföra med Vilmer igen... när han kröp ville han aldrig krypa ner för saker, jag tänkte då att gud vad bra, han är försikig osv men han var ju liksom rädd! Emmalisa skulle utan tvekan kunna ge sig ner för en vanlig trappa!


Farmor gjorde sin fanstiskt goda söndagstek! SÅ GOD!!!

När vi kommit hem så gick jag upp och städade på ovanvåningen och då klättde Emmalisa upp för trappan flera steg! Måste nu sätta upp en grind!


Tack snälla Farfar för all tid du lägger hos oss och Tack Farmor för att vi får vara hos dig hela dagen när de jobbar här hemma!



Av Lena - 20 juni 2009 23:55

Idag fyller GammelFarmor (Freddes mormor) 85 år! Vi var där med blommor och en liten paket till henne! Vilmer ritade den minsta lilla gubben och jag då sa jag:

J. Åh, vilken fin liten gubbe du ritat Vilmer! (det var verklingen en liten huvudfoting med alla delar på rätt plats!)

V. Nej mamma, det är Solveig.

Det var så gulligt att han ritat Solveig! Han träffar Solveig ganska så ofta så därför kändes så kärt!


Vi åt god tårta innan vi var åkte till Åsum för att äta en god middag!


Vilmer stannade i Åsum! Han var såklart överlycklig för detta! : )


Fredde och jag tittade på en film som heter The Wrestler och jag måste säga att den var bra och gripande!

Av Lena - 19 juni 2009 23:44

Dagen börjde med att göra klart tåror och lite annat smått och gott!

Jag klädde barnen och insåg att detta var Emmalisas första midsommar och den första för barnen tillsammans!

Det blev som alltid hos oss stressigt i sista stund men vi blev hämtade av Tobbe och då var vi klara! : ) Tyvärr regnade i massor just när vi åkte i bilen och den där midsommarkänslan infann sig inte alls just då!


När vi kom fram till Lisa och Tobbe så var Lisas lillebror och hans sambo där och åt lunch med oss innan de skulle på bröllop! Så gott fast det blev inne!


Lite senare när maten smält åt vi jordgubbar! Det skulle jag kunna äta varje dag! Älskar jordgubbar! Jag har alltid en påse frysta i frysen! : )


Det regnade ju till och från men vi chansade och tog en vagn, en cykel och en skrinda att ha våra barn i och så gick /cyklade/åkte vi till en rad olika lekplatser och sen till midsommarstången där vi dansade i strålade sol! Fredde och jag fotade samtidigt så därför ser det lite glest ut!

Ebba och Prinsen (Ebba är Lisas hund och Prinsen är Lisas bror Linus hund) tog sig ett litet bad i ån och vilket guldkorn i Gärds Köpinge! Så himla mysigt!


Vi gick hem och grillade och gjorde all mat klar...då regnade ju såklart! Men som tur var hade Tobbe och Lisa ett stort parasoll så Fredde och Tobbe kunde stå där ute och grilla utan att bli blöta! : )


Barnen var jätteduktig och helt otroligt nog fick vi alla fyra att sitta samtidigt och se glada ut! Ja.. låter enkelt kanske med när väl de två stora ville sätta sig så ville tvååringen och tiomånadern inte sitta just där... så ja..ni fattar! Men visst blev det gulligt! Våra sötnosar!


Barnen var jätteduktiga och alla gick och la sig och sov vid 9!

Då var det vuxentid för oss! : )


Av Lena - 18 juni 2009 23:37

Idag har vi varit hemma hela dagen och fixat!

Ella kom och lekte en stund medans hennes mamma Lisa var och handlade till oss imorgon! Det är ju så härligt, Ella och Vilmer är så stora att de leker själva och det kändes knappt att jag hade en till!

Jag och Vilmer bakade på eftermiddagen! Vi gjorde midsommartårta och sen gjorde vi söta nyckelpigor att sätt på tårtan!

Tvättat har vi hunnit med och sen när solen kom fram så gick vi ut! Äntligen! Så härligt att bara gå ut och gunga och leka i sandlådan! Emmalisa är som en helt ny tjej ute! Inne är hon som en "kung", hon kan allt (tror hon ) tar sig fram snabbt och röjer hit och dit. Ute så tar hon det lugnt, kollar in allt. Ja inte i sandlådan, där far hon runt och leker som vanligt!


Så gulligt när Vilmer sitter här vi datorn så är Emmalisa där på två röd och ställer sig upp mot Vilmers ben och drar och drar i honom! Jag tog upp henne och var påväg ifrån datorn.... åh hon visade både ljudligt och koppsligt att hon ville titta på datorn, så jag satte henne i stolen och hon satt där en bra stund... det ska börjas i tid! : )


Ja, Emmalisa röjde alla skor i skohyllan (kanske bra så jag tar tag i att sortera lite och göra om byrå...) men det roliga är att Therese för ettag sedan tog en bild på Bella där hon röjt hela deras ställ (t o m. vält stället tror  jag : ) och när Therese ska ta kort så ser man bara Bellas fötter för hon är påväg därifrån! Så när jag tog detta tänkte jag på dig Thersese!


Fredde spelar inte i storbandet idag så han kan hjälpa Farfar med altanen, som verkligen är så fin! Vi är jättenöjda! : )

Vi åt Tacos och en mini mini sommartårta med lite misslyckade nyckelpigor på! Men god! : )

När Farmor läste Benny för Vilmer så var Emmalisa snabb att vilja upp i soffan och lyssna! Det är ju ingen som vill missa när Farmor läser saga... mys!

Dagens Vilmer- mening:

När vi bakade sa Vilmer från ingenstans:

V. Det var längesedan vi åt pepparkakor!


Ha ha.. undrar så vad han tänkte på innan han kom på det!


Av Lena - 17 juni 2009 22:32

Idag tog vi bussen till stan! Vi gick och köpte lite ödlor till Ellas kalas och sen gick vi till Barbacka för en träff med mammagruppen!

Sen blev det jättebråttom till bussen till Ella...vi sprang igenom stan..men vi hann! Vi satt flera minuter på bussen innan den körde! Hann messa till en hel massa personer! Puh..

Söta Ella fyller 4 år idag och vi var där och firade med henne! En supergod nyckelpigetårta och en bajstårta! Vilmer och Ella skrattade hysteriskt till detta och ja, det var verkligen likt en bajskorv! Det tog ettag innan Vilmer åt den men sen åt han massor av den! Jag tycker det roligaste var att Lisa lagt bajstårtan på löv... ha ha ha! (tyvärr blev inte kortet ljust nog)

Vi hade tur att Lisas bror skulle hämtas på stationen i Kristianstad så vi (jag och barnen) kunde åka bil hem! Sådan tur att Lisa och Tobbe har barn i samma ålder så bilstolarna passade! : )

Hemma gav jag Emmalisa kvällsmat sen åkte jag och Farmor och Emmalisa till Mcdonald´s där vi åt en burgare som var god men usch så mätt man blir...

Vilmer hade Farfar för sig själv hela kvällen för vi skulle åka till Fredriks kusin som fått en lite Isac! Henke, Jennie och Tilde följde också med!

Så söt och så liten! Det är helt sjukt att de är så små i början och sen bara poff.. 10 månader senare har man verkligen glömt det!


Dagens Vilmer-mening:

När vi skulle iväg vid 11 så frågade jag Vilmer om han var klar då svarade han:

V. Japp jag är klar, då sticker vi nu!


Han är som ett eko till vad jag säger... så nu får man tänka på vad man säger!


Nu ska jag titta klart på SO YOU THINK YOU CAN DANCE! Love love love it!

Av Lena - 16 juni 2009 23:37

En skön seg morgon!

Vi klädde oss och gick till Barbacka för att träffa Therese, Amanda, Bella, Karolina och Elin!

Vi lekte där ettag, sen gick vi till Tivoliparken där Vilmer lekte lite! En tur på stan med glass blev det sen!

Vi fixade present till Ella och så köpte jag de coolaste skorna till Vilmer!

Vi cyklade hem och jag började känna att jag nog inte grillar med tjejerna från jobbet (brukar ju alltid vara med på sånt!) men efter att messat med en kollega ändrade jag mig och tog fram kyckling och vin!

Vilmer och Emmalisa lekte på lekrummet och när jag skulle kolla till dem så hade de båda tagit ut leksaker på hela golvet!!! Så kul att de leker tillsammans!


Malin hade  den sötaste kolonilotten med fantastisk trädgård! Riktigt riktigt fin! Vi åt och drack gott! Elin var duktig och höll oss i trim med lite lekar...jag är ju tävlingsmänniska...och jag kom på delad första plats! : )


Farfar var här och snickrade på altanen! Det är vekligen jättefint, vi kommer ha den finaste altanen i stan! : ) Tack!

Av Lena - 15 juni 2009 23:08

Idag var det skönt att få sova ut och ta igen de timmarna som jag behövde ta igen från helgen!

Halv 10 vaknade jag och fick då lite bråttom för Emmalisa och jag skulle vara på BVC halv 11, avslutning med mammagruppen. En rektor från någon förskola skulle komma, men kom inte. Vi har ju alla redan ansökt och fått placering, så ja vi klara oss nog! : )

Halv 12 var jag med mina kollegor på museét och åt lunch! Mycket trevligt, kul att träffa alla igen! : )

Emmalisa sov hela tiden under lunchen eftersom hon kom upp sent och sen lekte på BVC!

Jag gick hem och gav Emmalisa mat hemma! Fredde fixade i trädgården!


Klockan 16 kom Vilmer  hem från sin lilla semester i Stugan med Mormor och Morfar! Så kul att träffa Vilmer! Det känns som han blivit så stor! Ha ha.. bara för att jag inte sett honom sen i fredags! Efter att Vilmer vaknat till (han sov i bilen hem) så blev han så jätteglad och mysig!

Farfar kom med pappa, de hade köpt lite virke till altanen! Farmor var här snabbt och fixade sig fin, hon skulle ut med sitt jobb!

Farfar och Fredde fixade fint på altanen medans jag och baren lekte i sandlådan!


Dagens Vilmer-mening:

När vi åt korv och pommes under äppelträdet sa Vilmer till Farfar:

V. Nu var det länge sedan jag vi Åsum!

F: Ja, det var det snart får du komma ut och sova där!

V. Ja, det får jag!

Han hade då varit hemma kanske i 2 timmar! : )

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards