bobos

Alla inlägg under juni 2009

Av Lena - 14 juni 2009 22:47

På lördagsmorgonen så kom Farmor och Farfar och hämtade Emmalisa vid halv 10, de skulle åka och lyssna på Tilde som sjöng i kyrkan!

Själv blev jag hämtad av Lisa vid halv 11, och vi hoppade på tåget där de andra i Tjejklubben satt!

Resan börjde med godis, mousserande Rosé och lek! Jättekul!

Väl framme i Karlskrona så åt vi en god lunch i en park. Mysigt och mysigare blev det när det började regna lite och vi satt alla under ett träd och blev inte blöta!

En shoppingtur hann vi med. Jag ville ju jättegärna hitta något nytt att ha på mig. (Jag hade med en gammalklänning ifall jag inte skulle hitta någon!) Så jag sprang nog mest in och ut och fram och tillbaka i affärerna! Tillslut hittade jag en klänning som var fin... men det hela slutade ändå med att jag hade den gamla klänningen som jag hade med mig! : )

Vi checkade in på hotellet... nyrenoverat First Hotel som var jättefint!

Lisa, Tina och Fia gick hem till Tina för de skulle sova där!

Vi drack vin, målade naglar,åt chips och gjorde oss klara för kvällen.

 Vi som bodde på hotellet gick hem till Tina för en fördrink!

Mot stan bästa ställe där det väntade en trerätters meny med fördrink och kaffe!

Efter bubbeldrinken så bestod förrätten var löjrom med inlagd västerbottenost, smaksatt gräddfil och stekt riven potatis och vitt vin till det! Huvudrätten var stekt kalvfilé med tryffel och ungsbakade grönsaker och potatisgratäng, sharonsås och rött vin. Till efterrätt blev det glass med hjortronsås och jordgubbar och dessertvin. Kaffe och choklad! Gissa om vi var mätta! Men det var jättegott och vi hade jättekul!

Vi gick till ett ställe som hette Nivå där vi tog en drink i väntan på att VIP skulle öppna på nästa ställe vi skulle till!

VIP bestod i att vi fick ett eget bord med massor av dricka! Toppen! Vi dansade och hade jättekul!

På morgonen väntade ju den underbart goda hotellfrukosten! Det blev mycket frukt och avslutningsvis en våffla med färska bär!

På tåget hem var vi ganska så möra... men alla var glada för den helt lyckade och roliga vistelsen i Karlskrona!

När jag kom  hem så hade stacketet på altanen kommit upp och så fint det är!!!! Verkligen stor skillnad! : )

En god kycklingsallad åt vi (Farfar, Farmor och jag) ute i solen... som sedan blev blåst och lite kallt.. men det var soligt när vi åt!

Emmalisa blev jätteglad när jag kom hem, men det hade gått jättebra och det märks att hon kanske är pyttlite mindra mammig nu! : )

Av Lena - 12 juni 2009 23:57

Så synd om alla fina studenter! Jag älskar studenten...kanske för det var så härligt när man själv tog den! Hurra! Det var 11 år sedan dess.. och om 15 år är det Vilmer som tar sin student! Som tur är behöver jag inte vänta så länge, mitt gudbarn Sebastian (brors barn, sebban) tar sin student om två år så då... !


Nej, idag har ju vädret var så trist, så jag och Vilmer tog bilen till stan för att köpa tråd! Det gick bra, men höll på att aldrig komma ut ur Domustorget! Såklart att alla köpte studentbuketter och annat...men ja.. att man aldrig lär sig! : )

Vid 11 kom Mormor och Morfar och hämtade Vilmer! Han ska få följa med dem till Stugan tills måndag.(dock körde de hem till Tyringe idag eftersom vädret var så regningt det kan bli) Vilmer älskar vara där med Morfar och Mormor.


Jag ska till Karlskrona lördag till söndag ,Emmalisa ska vara hos Farmor och Farfar och Fredde ska spela med Kristianstad Storband hela helgen (vill du se dem så är det domus på lördag, Tivoliparken och Ekestad på söndag!).

Själv ska jag med tjejklubben (en i klubben har flyttat till Karlskrona, många undrar om varför just dit). och äta gott, dricka gott (och mycket hi hi) och bo över på hotell! Det ska bli superkul!


(Så jag kommer inte att blogga förrän på söndag igen! Hoppas ni kan bärga dig tills dess...he he jag bara skoja! : )


Ja, i allafall så när Vilmer åkte iväg och Fredde spelade Trumpet för studenterna och Emmalisa sov middag så la jag mig i soffan och läste tidingen och sen vilade eller ja, sov en liten stund! Såå skönt! : ) Eftermiddagssovit har jag inte gjort sen Emmalisa var nyfödd!

På kvällen kom Farfar och sågade till stacket, jag for iväg med Farmor och Emmlisa först till Vincent (skoaffär) där jag trodde att jag skulle hitta höstskor till Vilmer men det slutade med att Farmor köpte inneskor till Emmlisa! Supersöta! Tack! Sen till Elgiganten och Onoff. Vi hade två jättebra telefoner, men den ena tappade Vilmer (som 1½åring) i toan och idag sög Emmalisa på den andre så den blev vattenskadad! 1 lika till våra barn! : )


Så jag valde och valde...ni som känner mig vet att jag är velig och har liksom bara sjukt svårt att välja...så jag gick med en telefon till kassan och sista stund sprang jag tillbaka och tog en annan! Sådan är jag! Men just nu när jag nöjd med just den jag valde! : )


Idag var det dax för lite gott rödvin och en planka till kvällsmat! Så gott! : )

Farfar sågade till stacket och jag tvättade av pelarna som ska målas imorgon!


Måste bara säga att jag saknar Vilmer! Trodde att det skulle känns inte skönt men ja lite lugnare kanske nu när han var hos Mormor och Morfar. Men direkt när jag sovit i eftermiddags saknade jag hans eviga pratande och hans söta små smilgropar! Jag är en (eller tror att jag är iallafall) en sådan mamma som kan lämna mina barn och släppa det helt! Jag tycker det är skönt att ibland bara var Lena och jag tycker det är skönt, bra och roligt att det är hos Farmor och Farfar och Mormor och Morfar! Nyttigt helt enkelt för alla tre parter! Men jag är förvånad över att jag saknar att få halvtjata på  Vilmer hela hela hela tiden.. som det känns att man gör vissa dagar!

Men...ska försöka komma ihåg att jag saknar det om jag inte har det när allt blir vardag här igen! : )


Tillsist, Emmalisa har nu lärt sig att gå längs väggen, men det allra sötaste hon gör är när hon står och vill ner på golvet och krypa. Då sätter hon inte sig på rumpa som de flesta gör utan hon sträcker ner ena handen i golvet medans hon håller den andra kvar högt upp och så står hon bredbent så hon kan komma ner till golvet med handen! : )

Av Lena - 11 juni 2009 20:37

Idag var det Vilmers sista dag på dagis innan sommaren ( det känns dock länge tills det sommar med sol och värme...men man slutar ju aldrig hoppas!). En lite present till fröknarna hade Vilmer med sig!

Karolina hade bjudit hem oss till henne på mammaträff hos henne och Elin och det var jättemysigt! Bella, Tikka och Emmalisa med mammor var där!

Emmlisa var så trött att hon inte åt så mycket utan ville bara sova!

Efter vi varit hos Karolina gick Emma och jag till Polarn o Pyret som hade lite rea! Så det blev mycket handlat! Härligt!

När jag hämtat Vilmer hade vi bestämt träff med Daniela, Adde och Rosita i parken precis här borta!


När jag berättat om allt jag handlat ville Daniela också handla, så vid halv 6 hämtade hon mig så gick vi en sväng till på po p. Sen köpte vi hämtmat från Ko-San! Så gott!


Farfar har gjort färdigt trappan idag! Super! Tack! 

Av Lena - 10 juni 2009 22:48

Så gulligt när jag la Emmalis brevid Vilmer imorse i soffan när de skulle dricka vällingen!

Vilmer var också tidig med att vilja hålla flaskan själv! 


Idag när jag lämnat Vilmer åkte vi till Maxi och handlade! Det är en mycket bra tid att handla för det är inte så mycket folk och man kan gå i lugn och ro (det sist nämnda kanske för jag bara har ett barn med mig eller? ). Fixade lite med saker hemma innan jag gick iväg till Barbacka!

Utanför träffade jag Karin som dansat i Kaoz innan, hon och hennes dotter Ella hade varit och badat!

På Barbacka sov Emmalisa igenom hela mammaträffen och vaknade när alla de andra skulle sova middag! Karolina & Elin, Therese & Bella, Emma & Tikka och Jag & Emmalisa var det som träffades idag!

Som tur var kom Karin och Rebecca båda med sina döttrar så vi satt med dem och när Emmalisa skulle äta lunch vid halv 2! 

När jag hämtat Vilmer så städade vi lite snabbt och åt mellis!

Farmor och Farfar kom sen, Farfar byggde en superfin trappa! Verkligen perfekt! Tack! : )


Farmor och jag satt i soffan och åt godis he he...

Emmalisa ja.. hon har nog fått mycket av sitt temperament av moi... ops..

När hon är lite trött och nyvaken och inte får som hon vill blir hon riktigt arg!

Mycket händer i hennes lilla liv just nu, därför är det kul att fota henne just nu! Hon har idag gått runt med babygymmet och det kan hon lyfta över trösklarna.

Hon en duktigt på att gå med vagn, gym och IKEAstolen. Hon går ju även längs med saker! Så all hennes vakna tid är det 100% ögon på henne... vet aldrig vad hon gör! Tur att jag har Vilmer som hjälper mig att hålla kolla henne! : )


Dagens Vilmer-meningar:

När han gav Farfar och Farmor godnatt kramen sa han:

V. Jag älskar dig!

Av Lena - 9 juni 2009 22:24

Idag ställde vi klockan och gick upp vid 9 för att var på BVC klockan 10. Det blev lite stressigt och Vilmer fick åka i vagnen istället för att cykla men vi var i tid! Då säger BVC-sköterskan att hon skrivit fel, tiden var 14 och hon ber så mycket om ursäkt! Ok..det var bara att gå och komma tillbaka senare! Vi såg Jennie och Tilde i fönstret och bestämde att vi skulle träffas efter nästa BVC besök!

Vi gick på stan och fixade lite saker och sen gick vi hem och åt lunch! För att sedan direkt gå till BVC igen!

Läkaren är den bästa man kan tänka sig och allt var jättebra med Emmalisa!


Vi stannade en stund hos Jennie och Tilde! Alla tre barnen lekte!


Emmalisa är helt tokig i att resa sig och gå med saker, idag var IEKAstolen som var roligast! Man kan inte lämna henne 2 sekunder utan att hon står och går iväg med något! Hon tror även att hon kan gå (hon önskar nog så) för hon släpper ena handen och försöker gå! Ja, hon har trillat otaliga gånger och fler blir det!

När Vilmer tränade lite på datorn medans jag diskade så stod Emmalisa nere vid Vilmers stol och tittade på datorn! Jag tyckte det såg ostadigt ut så jag satte henne i IKEAstolen så hon kunde se! Ha ha ha såg så kul ut att att en treåring satt vi datorn och en 10 månader kollade på ! : )


Dagens Vilmer- mening:


När Vilmer satt och spelade Kalle Kunskap på datorn så säger han:


V. Nu ska vi se mamma, är du med?

Ja, nu ser du mamma, det blev ju helt tokigt blev det mamma!


Ha ha ha  det är exakt så jag pratar med honom när vi spelar ihop! : )

Av Lena - 8 juni 2009 21:06

Idag gick vi upp halv 7 och vi hann alla bli klara i tid! Jag hann till och med platt håret! Tjohoo! Vilmer var supertrött men cyklade ändå glatt till dagis!

Jag var på jobbet vid åtta och då var Emmalisa helt slut så hon sov i två timmar!

Idag kom de blivande 6:orna på besök hos oss på Norretull! De hann både skriva om sin förväntningar och äta glass innan de åkte tillbaka till deras skolor!

Jag stannade kvar och pratade med mina kollegor om överlämning och scheman (schemata som Fredrik Lindström skulle ha sagt!). Det känns riktigt kul att börjar jobba nu! : )


Jag hämtade Vilmer 1 idag och när vi kom hem var Fredde hemma så jag tog en eftermiddags lur med Emmalisa! Två flugor i en smäll! Jag var trött (är ju inte van att gå upp i ottan!) och Emmalisa kunde komma till ro och sova! Hon ställer ju sig bara upp i spälsängen så hon hinner ju aldrig somna in! Så himla skönt att sova! : )


Senare åkte Fredde och Farfar och köpte brädor till stacketet!

När de kom hem så hade jag maten klar! : )

Fredde och Farfar målade alla brädor i den fina kvällsolen!  Vilmer hjälpte mig att vispa grädde till ostkakan som Fredde köpte hem till mig som en överraskning! : ) Blev så glad!

Emmalisa badade och sen satt och mös hos Farfar och tittade på Pippi! : )


Vi fikade på ostkaka som är så hilma gott! : )


Vilmer har gjort en jättefina saker på dagis, en koltrast i lera, björkträd i papper och en tavla på en talgoxe! Allt det tog vi hem idag!

Dagens Vilmer-mening:


Vilmer ville ju såklart leka med Farfar och när han dragit iväg Farfar från bordet vänder han sig tillbaka och säger:

V. Vi får leka en annan dag Pappa!


Av Lena - 7 juni 2009 20:29

Idag sov vi alla tills min mobil ringde 09.00 Det är så himla skönt att man får sova ut! Bara därför är jag och Fredde uppe sent... men det blir väl ändring på det när man börjar jobba!


Idag börjde dagen med dans! Det var sista gången vi träffade innan vårt lilla sommaruppehåll! Vi ska börjar igen i augusti!

När jag kom hem körde jag och Farmor med barnen till Åsum! Vilmer åt  jättebra, det var pyttipanna och ägg!

Sen kom Tilde och Henke och då tog Farmor fram en massa roliga pysselsaker!

Först målade de på stafli, sen målade de i sina händer, sen målade de på potatisstämplar (som jag och Henke skar ut) sen målade de på papper och tryckte ihopa och sen målade de på kottar! Så kul de tyckte att det var! : )

Allt detta medans Farfar och pappa gjorde altangolvet klart här hemma!

Vi målade alla i våra händer och satt handen på staflipappert lilla Emmalisas hand också!


På kvällen hämtade Henke Jennie och en smörgåstårta som Farmor beställt! Farmor har varit sugen på att prova Duvanders smörgåstårta ettag och ikväll var det dax! En superfin tårta och supergod! Saftig och massor av goda saker! Det var Jennie som gjort den! (därför var den så god och fin!)


Nu ska duscha för imorgonbitti hinner jag inte... ska jobba lite imorgon! Jag ska ju vara mentor för en 6:a och de kommer och hälsar på på skolan så därför ska jag jobba 2 timmar imorgon!


Av Lena - 6 juni 2009 22:45



Jag blev utmanad av Lina

Om du skulle vinna många miljoner på lotto, vad skulle du köpa?


Jag skulle lägga massor av pengar på huset, ja det är hemskt att säga att en mille inte räcker särsklit långt, men vi kan ju låtsas....Jag skulle lätt köpa en våning (nej, inte lägenhet...våning) i NY, bara älskar den staden! Jag skulle såklart dela med mig! : ) Mina barn skulle få massor! : )
 

Har någon någonsin kallat dig lat?


Ha ha ha, det tror jag absoult! Fråga min mamma hur ofta jag vattnar mina blommor! : )
 

Vilken svordom använder du mest?


Jag svär ju aldrig.... Fråga danstjejerna i Kaoz! Måste nog svara FAN!
 

Tittade du på tecknat när du var liten?


Jajemänsan! Tom & Jerry, Kalle Anka, Tomtar och Troll och många fler!
 

Hur många syskon har du?

1 storebror!
 

Vill du just nu ha några tatueringar eller piercingar?

Nej!
 

Vad har du för väder just nu?

Det är vindstilla mörker....
 

Vad åt du till middag senast?

En Hawaiipizza med Fredde, Famor & Farfar!
 

Kan du vissla?

Javisst kan jag det! (Johanna...)
 

Vilken film kan du alla replikerna till?

 "Noboby puts Baby in a corner"... så klart Dirty dancing (Lät det Lina skrev stå kvar, för det stämmer så bra på mig också! )
 

Hur många stolar står kring ditt köksbord?

4 st + 1 st stokke barnstol
 

Har du en stationär dator eller en bärbar?


Faktiskt både och! : )

Vilket var ditt favoritämne i skolan?

Gillade matte tidigt och på gymnasiet var det drama!
 

Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?"

Försöker hitta något som för tillfället gör mig glad och tänker på det!

 Får du dåligt samvete efter du ätit kött?

Nej, men kan ha svårt att se och tänka på slakt osv....
 

Om du var född av motsatt kön, vad skulle du vilja heta?

Vad är det för fråga?.. men ja tråkigt svar blir det:Vilmer
 

Har du åkt moped någon gång?

Självklart!


Vad lyssnar du på nu?

Mel Gibson som är med i någon film som rullar på tv... (inte så bra alls, verkar filmen)


Jag utmanar nu Sofie:

www.vi.bloggagratis.se

Tack och hej!

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards