bobos

Alla inlägg under juni 2009

Av Lena - 30 juni 2009 23:29

I morse fick jag ett ryck och fixade och sen körde jag och Vilmer bort till Tilde och lämnade en massa saker som vi lånat av henne! Var en sväng ute och kollade vilka saker vi behöver till vår hissgardin i köket!

När vi fyllt poolen på baksidan kom Henke, Jennie och Tilde! En skön eftermiddag i solen och skuggan! Jennie hängde med och handlade fika och kvällsmat på Maxi och när vi kom tillbaka så fick vi snabbfika för sen var det husvisnig! Jag älskar ju hus och kolla och titta! Allt som kan ge inspriation! Är dock superglad att vi har vårt hus... det känns alltid som det är många på husviningar!


Farfar kom och fixade lite med stupröret och Farmor kom när hon slutat jobba och läste saga för alla tre halvtrötta barnbarn!

Vi grillade och småfirade att altanen är klar! Det roliga var att vi håller på att fixa utemöblerna så vi fick sitta inne... he he.. men vi kunde ju titta ut på hur fin den är! : )


Dagens Vilmer-mening:

Han sa bara rätt ut:

V. Mamma, du och jag har korta ben!


ha ha ha... så sant som det är sagt! Kul att han iaktagit detta! : )

Av Lena - 29 juni 2009 23:25

Ja, i natt var jag uppe länge igen och gjorde klart lekrummet! Innan jag började så ville jag skriva lite här, men internet stulade så därför blev det inget då! Så nu är rummet lite mer anpassat till Emmalisa, bättre förvaring tycker jag iallafall! Det är bara en fondvägg som ska upp.. vilket jag och Morfar ska göra lite sisådär på en eftermiddag snart... : )


I natt vi tre så vaknade Vilmer, inte så konstigt efter som jag satt i lekrummet som är precis under hans sovrum och bankade när jag satte ihop hyllan! Det bästa hade bara varit och gå och lägga sig med honom, men jag ville se vad han tyckte om hans lekrums makover! Han blev såklart jätteglad och ville leka med allt fast han var så trött att han knappt öppnade sina ögon! Lite dumt tyckte det var att ta upp honom när vi väl skulle lägga sen och sova då Vilmer var jättepigg! Men det var det värt...


Ja, vi sov alla fyra till 10.18 idag då Fredde körde och köpte färg! Henke, Jennie och Tilde kom förbi en stund och lekte och fikade!

Jag åt lunch med Malin och Jennie från Kaoz!

När jag kom hem så kom Mormor och Morfar hit! Vi satt under äppelträdet och fikade! Sådan tur att vi har det!


Mormor och Morfar stannade här hemma med barnen, Farfar och Fredde åkte och köpte stuprör och Farmor och jag åkte och kollade på utemöbler och köpte kvällsmat!


Av Lena - 28 juni 2009 23:08

Ja, jag bloggade ju inte i igår.. eller imorse för jag kände att var tvungen att sova (även om jag inte var trött!).

Men idag har jag och barnen (efter som altantaket håller på att läggas) fixat en massa bra grejer! Måste säga att de har duktiga och följde med det jag behövde göra! Först lämnade vi tillbaka plankorna som vi åt i fredags, sen slängde vi (ja, jag då!) skräp, sen körde vi ut och fixade med babyvakten (dosorna har inte fungerat som de ska!) och Vilmer kom med ut från affären direkt!, sen åkte vi inom och köpte solskkydd till fönsterna till bilen, jag kan inte hitta vart vi lagt de gamla!


I Åsum hade Farmor fyllt poolen med vatten och tagit fram babypoolen och tältet! Vilmer blev sugen på att bada direkt så han hoppade i! Tilde,Henke och Jennie kom, de var nyhemkomna från Mallis! Emmalisa ville bada i den stora poolen hon med, härligt!

När Emmalisa och Tilde sov så badade och lekte  Henke och Vilmer i poolen!


En helt mysig och härlig dag i solen...precis så sommar ska vara!

Altantaket blev klart! Så fint, ljust och rent!

Av Lena - 27 juni 2009 23:01

Idag ska Farfar och Fredde fixa med taket till altanen så jag och barnen får roa oss själva! Och helst inte hemma hos oss...

Jag har ju lite planer på att göra om lekrummet så en tur till IKEA blev det idag! Jag och barnen gjorde oss klara och hämtade Farmor som ville följa med! Väl på IKEA så var det en perfekt dag att åka! Inte alls mycket folkt!
Jag måste säga att det gick mycket bra! Emmalisa sov ju i bilen upp så hon behövde inte sova där även om hon var jättetrött vid halv 3 när vi åkte hem! Vilmer var jätteduktig men på slutet blev han uttråkad och då lämnade Farmor in honom i lekhörnan där han hade hur kul som helst! Jag köpte bara bra grejer, ha ha så säger och tänker jag alltid när man vet att lite onödigt kom med iallafall! Men lådor till en hylla var det viktigaste och det köpte jag!

När vi kom hem så packade vi ur och så stack jag till Toddler och köpte leggings till Emmalisa ( superbra nu när det är soligt!) och köpte fika!
När vi fikat åkte vi hem till Åsum och grillade där (det blev glöd efter lite trixande.... he he.. vem säger att tjejer inte kan grilla! ? ).

På kvällen kände jag för att göra om så jag började fixa och dona i lekrummet! Jag la mig halv 4! Jag hade aldrig gjort det om jag inte visste att jag får sova tills över 10! : )

Av Lena - 26 juni 2009 22:51

Dagen började med att vi fick gå upp tidigt och göra oss klara och packa det sista!

Vi träffad Daniela, Adde och Ella på Sommarlust! Sen var det dax att ställa i GPS:n och jag fick inte alls rätt på den och blev mer än frusterad! Ja efter att ha ringt och klöddat så körde Daniela först med sin GPS och jag följde efter! Någonstans mellan Vinslöv och Hässleholm fick vi byta för Daniela tyckte henns GPS visade konstigt, men nu hade jag fått snurr på min så då tog jag täten och vi var äntligen påväg! Ja, både Vilmer och Adde sov i bilen och det är ju inte konstig eftersom vi körde en liten oväg också!


Ja, hela dagen har varit jättekul! Vi har sett många roliga djur och killarna har haft skoj ihop! Det kom en tjej och frågade om Ella och Emmalisa var tvillingar! Ja, de satt ju i en tvillingvagn, de är nästa lika stora och med kläder och filtar så kanske men...men nej.. vi skrattade gott och det!

Killarna körde traktorer, gick hinderbana, grävde med grävskopan, gungade på älgar, åt glass och såg en massa roliga djur! Marsvinen var nog en höjdare.. där stannade vi ettag!


I bilen hem så somande ju båda barnen! Jag körde direkt till ByggMax där Fredde, Farfar och Farmor var! Dags att köpa tak till altanen!

När vi kom hem var det fortfarande härlig sol! Vi skulle grillat, men det blev sent så därför blev det fläskfilé plankor! Så gott!

Ännu en kväll men barn uppe, men så är det om de somnar i bilen (ja Vilmer mest!).



Av Lena - 25 juni 2009 23:33

Idag åkte Vilmer till Tyringe till Mormor och Morfar!

Lite om Vilmers dag:

Vilmer och Morfar gick ner till Tyrs Hage (en fotbolls arena ha ha nej inte arena i Tyringe mer en fotbollsplan! ) där det sattes upp cirkustält! Där var ju även en massa cirkusdjur som, hästar, kamelar, hundar och massa andra som Vilmer tyckte var spännande! Morfar berättade att Vilmer lekte med en pojke på planen. Det underbara med det var att pojken var nog från Ryssland eller Polen så de kunde inte prata med varandra men lekte ändå! Tänk om vuxna kunde göra så? : )

När det gick hem gick de inom min bror och Vilmers kusiner och hoppade på deras studsmatta! Vilmer älskar att hoppa!

På eftermiddagen tog sig Vilmer ett dopp i fiskpoolen (en pool som är formad efter en fisk) innan det var dags att åka hem!


Ja, Vilmer har varit i Tyringe för jag skulle åka till Åhus med Jennie och träffa Karin! Vi alla har ju barn som är födda förra året så det hade var mer än trist för Vilmer att följa med där! Som ni läste så har han ju haft en superkul dag!

Ja, Karin dansade med oss i Kaoz innan och hon bodde i vår lägenhet innan oss! Det var lite så vi fick lägenheten! : )

Karins Ella är 13 månader och Emmalisa är 10 månader och Jennies Tyra är 6 månader! Så kul att se hur mycket som händer månad för månad!

Men småtjejerna lekte, badade och sov! De sov en bra stund och vi passade på att njuta av solen!


Jag åkte med Jennie i hennes bil, då jag fick in Swiften (min supeduper braiga vagn!) i framsätet!

Innan vi åkte hem så körde vi  snabbt inom Jennies morbrors hus där Jennies Morfar och Mormor, syster och systerdotter solade sig vid poolen! Härligt!

När jag kom hem kände jag att jag ville gå på stan lite, så slappejag tog bussen in! Emmalisa sov så jag kunde kolla allt jag ville! Farmor kom upp på stan och vi handlade kvällsmat, vin och så varisin supergod glass som vi åt upp påvägen hem! MUMS!


Ja, vi gjorde samma goda mat som jag och Vilmer gjorde igår! Så gott! Man kan kanske säga att det är en av Vilmers favoriträtter, han åt som en häst!

Ja, Vilmer somnade ju i bilen hem så han var ju pigg som en speleman tills klockan halv 11! Men nu sover han! : )

En spännade dag väntar Vilmer imorgon!


Emmalisa-kladdfis! Hon är ju rätt bestämd av sig måste jag säga! Vill hon inte äta så gör hon inte det! Ikväll var det mer skak på huvdet och igenknipta läppar än öppen mun! Hon har nog aldrig kladdat som hon gjorde ikväll...tycker att bilden talar för sig själv och att hon ser lite sådär nöjd ut också...brådar inte gott för ... 3 års trots....6 års trots...tonårtrots! : )


Av Lena - 24 juni 2009 21:52

Idag börjde dagen med att jag gick och Vilmer cyklade till Barbacka! Där Therese och hennes barn var! En mammaträff med bara oss..men kul ändå!

Emmalisa och Bella var så glada att ses igen!


Sen en kort runda på stan och sen till poolen på Brunnsvägen där vi träffade Daniela, hennes lillasyster Michella, Adde och Ella (fd. Rosita som bytat till Ella).

Adde och Vilmer sprang i gräset och lekte med pinnar! I poolen var ett fridtids och lekte men Vilmer och Adde fann sig väl! Ännu bättre när fritidsbarnen gick hem! : )


Daniela kom på den bästa kvällmaten så vi båda gick till sommarlust och köpte! Det var nya (för mig) fullkornsnuddlar, grönsaker och kyckling med god sås till! Det var supergott och Vilmer åt mer än  mig... det är bra betyg!


Barnen badade och sen var det läggdags! Fredde kom hem tidigt och la Vilmer till hans stora glädje!


Dagens Vilmer-mening:


När Vilmer borsta klart sina tänder vänder han sig mot mig och säger:

V. Mamma, om man inte lyder får man cykla på den stora cykeln, nej då får man åka vagnen, och det vill ju inte mamma! Nej, det vill vi inte!


Ha ha.. det är kanske mest roligt för mig, men en sak är säkert, Vilmer lyssar...fast det kanske inte alltid verkar så!

____________________________________________________________________

Till Weronica!

Förklädet är köpt på Cevera, men för kanske 2 år sedan!

Kram

Av Lena - 23 juni 2009 20:47

Idag ställde vi klockan och skjutsade Fredde till jobbet klockan 10! För jag och barnen behövde bilen när vi skulle hälsa på GamlaMormor! Söta lilla GamlaMormor gör allt för Vilmer! Vi åt lunch där och Vilmer fick även den traditionella chokladbiten man alltid får hos GamlaMormor!


I bilen till GamlaMormor kom Dagens Vilmer-meningar:

V. Var är GamleMorfar? (blev paff att han frågade!)

J. Ja, han finns inte mer. Han var gammal och sjuk så lever inte längre, han är död. Man dör... osv....

V. Men var är GamleMorfar!

J. Han är i himlen.

LÅNG PAUS!
V. Sitter han i ett flygplan alldelse själv?


Så sött att han verkligen tänkte till...


När vi körde hem var Vilmer vaken hela vägen... oh yes!

Camilla, Alexander och Felix kom hem till och badad i trädgården! Så härligt väder! : )


Farfar kom och gjorde så fint på vår altan! Farmor kom och läste sagor för Vilmer som nu tycker det är spännande att lyssna! (Äntligen!)

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards