bobos

Alla inlägg under januari 2009

Av Lena - 31 januari 2009 20:33

Ja, igår så somnade ju Vilmer efter att han trillat och fått fläskläppen, detta redan vid 18.00 Vilket innebar att han vaknade tidigt! Vid åtta var vi uppe. Fredde fick sovmorgon idag (annars tar han alltid Vilmer medans Emmalisa och jag sover lite till...).

Efter at jag duschat badade jag Emmalisa. Hon älskar att plaska i vattnet och det blir blött överallt! Idag ville Vilmer hoppa i badbaljan medans Emmalisa satt i... så sött tyvärr kunde jag inte fota eftersom jag höll Emmalisa men sött var det!


När vi alla var påklädda och fix och färdiga gick jag med Emmalisa till teatern med Jennie och Tyra (bebis) och Caroline! Vi smygkollade på musikalen Rent som har premiär om två veckor! För er som inte vet har jag dansat tidigare år i musikaler som satts upp på teatern! Vem vet om det blir fler?  Vi (dansgruppen) tackade nej till Rent för vi är två med små barn och ja en paus var skönt! Det tar så himla mycket tid att träna men det är helt klart värt det när man står på scen!

Idag var Emmalisa där för första gången. Jag var lite rädd att musiken skulle vara för hög för henne (och det kanske den var...) men lilla donnan stod och stampade i knät när orkestern spelade! En blivande dansare!!!


Efter vi kollat och lilla Tyra ätit gick Jennie och jag och åt en mycket sen lunch... efter tre!


Innan jag gick hem gick jag till Hemmakväll och köpte lite godis! Det var så skönt att höra en annan mamma som pratade till sin tre-fyra åriga dotter. Tjejen ville ta godis och mamman sa att de hade mycket hemma så hon fick bara ta lite. Mamman stod vid sin vagn så hon kunde inte följa med runt och ta. Tjejen tog en hel skopa små knattar och skopan blev tung, mamman ser detta och säger nej, det är för mycket lägg tillbaka det. Tjejen försöker lyfta skopa till påsen och detta samtidigt som mamman nu skriker nej, nej, nej och då trillar alla små godisar ut på golvet (kändes som hundra!) för tjejen orkar inte lyfta skopan i påsaen.... Lång story men så skönt att se och höra att alla barn är lika!


Vilmer och Fredde har slängt soper och fixat lite i huset! Härligt!


Av Lena - 30 januari 2009 18:35

Idag hoppade jag över mammaträffen i Hässleholm eftersom vi ska köpa kakel idag!

Lina (en kompis från gymnasiet som födde sin son Elton på exakt samma dag Emmalisa är född!) ringde och kollade om vi var hemma för en snabbträff! Och ja... innan två då vi skulle köpa kakel så hon och Elton kom på en liten fika!


Elton är tio timmar äldre än Emmalisa... lite kul! Elton tyckte jättemycket om gåstolen och skrattade högt när ha lekte med den!

För er som inte vet så tycker jag om att göra egna kort (grattis-, bröllpos-,tack- och nyuföddakort) nu är ju tiden lite knapp (börjde ju med det innan Vilmer var född...) men tycker att det är precis lika kul att göra personliga och roliga kort nu också! Nästan ännu roligare kanske nu när tiden är så knapp!


Så superkul att Lina och Elton kom förbi en snabbsväng, de bor ju annars i Malmö men Eltons mormor och morfar bor i Hässleholm och där är Lina och Elton på besök!


Ja, två åkte vi och köpte kakel! Tjoohoo!!! Äntligen! Med oss hem fick vi en golvbrunn... låter inte så mycket i era öran kanske men det var så kul att få hem den första nya saken till vårt nya badrum!


När vi kom hem så ringde Linnéa från Göteborg!( En kompis jag pluggade med i England 99/00) Så kul att prata med henne! Vi har gjort en massa tokiga saker ihop och nu sitter vi båda med vars två barn! : ) Tiden går så fort!


Åh... ja precis innan jag gick ner och satte mig här i arbetsrummet för att skriva så halkade min lille prins Vilmer och slog i läppen och fick värsta fläskläppen... åhhh måste ge honom så mycket beröm när Lina och Elton var här! Han var så lugn och duktig och bara fanns sig att Lina och jag traggade och traggade! Men när vi var på kakelaffären så var vi ensamma kunder just då så då tog han ut sin engergi genom att leka i alla små uppbyggad rum där! Mannen som äger och jobbade i butiken sa att han så gärna hade velat ha lite energi av Vilmer!  : )


Av Lena - 29 januari 2009 19:21

Idag är det utedax på Vilmers dagis, de ska leta fåglar! Idag var det Talgoxens tur. När jag läste på Högskolan så hade vi examination i fågelläten och det enda fågelläte som jag än idag kommer ihåg är just talgoxens. Försökte lära Vilmer det men tyvärr.... när vi kom till dagis och jag ville att han skulle upprepa ljudet så kom något helt annat! Hade ju tänkt att han kunde glänsa lite.... he he.. men NOT!


Var hemma en liten stund och ringde massa saker och personer...


Jag och Emmalisa gick på stan och fixade en massa bra grejer och vagen blev proppfull! Tur man har syskonvagn!

Babycafédax idag, första gången detta året! Vi var med på sångstunden också och Emmalisa ville ju såklart inte ligga ner på en kudde... hon var med ändå! Emmalisa behövde äta precis när det skulle bli "andligt", det kan ju vara spännande att veta vad som händer då? Men kort efter att vi gått ut kom de andra så jag får väl höra mig för!


Kan bara inte glömma när jag och Daniela tog Vilmer och Adde till en annan sångstuga i en annan kyrka! Då var de lite för gamla kanske för sången för Adde gick och spela piano och Vilmer slog med instrumenten... hrm... ja som ni förstår gick vi inte dit mer...


När jag hämtade Vilmer fick Farmor sin paket, och Vilmer ville ju ha paketet han med och som tur är så köpte jag samma sak till oss själva också!! Jättefina ljuslyktor att ha i uterummet!


Eftersom vagnen var full med saker och Emmalisa fick Vilmer gå! En promenad som jag går på 5 minuter tog nästan 50 minuter för Vilmer! Tur att vi inte hade bråttom. Han lekte med pinnar och annat som han hittade!


Då kom Dagens- Vilmer - mening:

Han gick med två stora pinnar och hukade sig och sa med förställd röst:

V. Jag är en liten liten gubbe som har ont i benana. Mina pinnar "bonk bonk" hjälper mig!


Han har underbar fantasi!



Av Lena - 28 januari 2009 19:36

Idag var det en onsdag nästan som vilken som helst! När jag gick till dagis med Vilmer kommer Dagens Vilmer-mening:

V. Mamma jag vill ha en husvagn!

L. Vilken färg då?

V. Grön.

L. Vad ska du göra med husvagen?

V. Köra den till dagis!


Mmm alla som känner mig vet att jag inte gillar husvagenar ska ju aldrig säga aldrig men jag säger att jag mycket troligtvis inte kommer att köpt en husvagn!


Idag var jag och Therese på stan, en affär har gått i konkurs så vi var där och kollade avskrapet, och hittade en liten blus som Emmalisa kan ha till sommaren!


På Barbaka var jag och Emmalisa, Therese och Isabella, Emma och Saga- Li, Emma och Tikka och Ann och Nils!

Fika, prat och lek! Kul!


Jag glömde min plånbok hemma och man känner sig nästan handikappade och går runt och låna pengar här och där...


Jag mötte upp Farmor och Vilmer som varit hos Farmors mamma Solveig och hälsat på!

Vi tog en runda på stan och hittade lite kläder (suprise!) som Farmor fick betala sålänge för jag hade ju inga med mig. Sen fick jag ju inte betala tillbaka så tack snälla ... imorgon får du tillbaka det i någonting annat! ( Hon vet redan vad hon sak få av mig... hi hi)

På kvällen lagade jag mat här, Farfar har jour så han kom och gick lite men han hann äta lite i allafall!


Ni som läste igår att Emmalisa hade sagt "Mamma" ska nu få höra att Saga-Li också har sagt mamma, så kanske bebisar pratar tidigare och tidigare! ; )

Av Lena - 27 januari 2009 19:01

Vi hade en lugn och härlig morgon! Vilmer pusslade alla sina pussel och jag ville filma honom bara så en vardag och inte när någon fyller år eller så... han vill dock titta i kameran så att vi filmade tillsammans ut i rummet bara... får radera det sen!!!


Efter lunch var jag inne på om vi skulle baka men så kom Vilmer på att han har ju Pippi-DVD:n så den kollade vi på! I mina ögon är det något av det bästa som finns, man blir så glad av att titta p det! Glad blir man också att Vilmer vill titta på det (han är ju sådär förtjust i tv).


På eftermiddagen var det lek hemma hos Adde och Rosita! Mysigt och kul! Adde och Rositas farmor var där och lilla Emmalisa charmade in sig hos henne ocj vips var det en till som man kunde stå hos!


Vi tittade i Addes album från det att han föddes... Vilmer kommer ju med där runt två månader! Men det var ju kul att se hur de såg ut när det var 6 månader! Vilmer är ju ganska tjock och har inte en chans att få tag i sina fötter som Adde... ah.... lille Vilmer!

Titta hur stora de är idag... helt galet att tiden bara springer!


Dagen Emmalisa-ord:

När vi satt och åt kvällsmat fick hon lite banangröt och sen fick hon syn på vattenflaskan och mitt i allt hesa prat hon har fick hon fram:

E. Mamma!

Ha ha ha ha det låter sjukt och när jag hörde det så bara ja ja.. i mitt huvud men just då säger Vilmer, Mamma hon sa mamma, Emmalisa kan prata!


Så ja det var hennes första ord He he : )  

Vilmer sa ordet Archtoo när han var fyra månder! : )

Av Lena - 26 januari 2009 20:02

När jag lämnat Vilmer på dagis träffade jag Therese utanför och vi kollade på hennes kollonilott, jättefin! Sen bar det av till Wallgårds där jag köpte färg till öppnaspisen och kollade tapet till lekrummet!

En liten tur till Maxi (det ligger ju precis vid Wallgårds) blev det och där träffade vi Katarina och Viggo!


En tur på stan och lunch hemma hos Thersese och Isabella. Som syns på kortet lånade Emmalisa Bellas stol en stund och Bella tittade undrande, konstigt att någon sitter i min stol?


Hämta Vilmer på dagis och sen hem och äta mellis för att sedan gå och gympa! Idag hade Vilmer och Adde busat, sa gympafröken...mmm nästa gång får ni allt busa mindre!


Kakel skulle vi kolla efter gympan och det gjorde vi och nu har vi beslutat oss och på fredag beställer vi det! Det blev det dyraste av alla alternativ men också det som vi gillar mest! : )


Dagens Vilmer- mening:

Vi ligger alla tre (alla utom Fred) i sängen och dra oss när klockan ringt. Vilmer vill att jag ska lyfta huvudet och lägga det på hans arm. Detta var inget jag direkt förstod i yrvaket tillstånd så efter några försök och jag väl la huvudet där han tänkt sa han:

V. Så ja mamma, nu var du duktig mamma!


Just nu har Emmalisa lite ont i halsen och är jättehes, ändå ska hon prata och skratta (precis som sin mor!) men det är så gulligt när hon knappt får fram ett ljud.

Av Lena - 25 januari 2009 21:46

Dagen började med att Fredde gjorde sitt goda bröd som är helt fantastiskt gott när det kommer nygräddat från ugnen! Mums!


Vilmer är en hejare på att fota sig själv med Freddes mobil. Han har tagit ett jättefint kort som faktiskt blev riktigt bra! :)

Vi lär honom att le så han tittar på den röda lampan på mobilen och gör sitt leende och trycker!


Fredde var ute och fotade lite innan lunchen, efter lunchen åkte vill till stan och gick på museum! En utställning som heter Killar! Mycket bra och verkligen intressant! När vi ändå var där kolla vi in de andra utställnignarn! Vilmer var duktigt och tycker det var kul att gå och titta! En liten fika avslutade vårt besök där!


När vi kom hem kom Farmor och Farfar och mätte lite i badrummet... kanske blir det köpt denna veckan (hoppas!!!!!). Vi fikade (en gång till!!) på Freddes goda bröd!


På kvällen tränade jag eller ja, nu ska vi inte överdriva, jag träffade Caroline och vi pratade lika mycket som stegade igenom danserna som vi ska ha i Stockholm om två veckor!


När jag kom hem gjorde jag hallon med riven vit choklad och kokos! Så gott med glass till! Idag är det ju Mia och Klara... ett måste! : )

Av Lena - 24 januari 2009 20:12

Ja, nu har jag också fått lite ont i halsen! Emmalisa har verkligen ont i sin hesa lilla hals! Har under natten vaknat och bara skrikigt eller försökt skrika och det är så synd om henne... Men hon är glad ändå!


På morgonen tog sig Vilmer ett lördagsbad!


Idag är det Martinas möhippa (barndomsvän) och det var meningen att vi skulle åka med hela dagen (Emmalisa och jag) men eftersom Emmalisa inte är riktigt frisk var vi bara med i Hässlholm och början på Tinas dag, men bättre det än inget alls!

Så vi åkte till Hässleholm vid 9 och hade mys med lekar och champagne (inte jag dock...) tills ett då jag körde hem när de andra åkte till Helsingborg för fem-kamp, middag och utekväll!  Jag vet att de andra i gänget ger Tina en underbar dag!!


Fredde, Vilmer, Farmor och Farfar tittade på kakel och duschgrejer, så jag mötte upp på Kakel Interiör. Ah... nya idéer och tankar så hem igen och kolla och jämför... ha  ha det känns att ju fler gånger vi tittar ju mer ändrar vi oss...


Vi körde hem till Åsum, Farmor och Farfar hämtade Tilde och sen var i Åsum och tittade och jämförde! Lite klokare blev vi nog!! : )


Dagens Vilmer-mening:

V. Jag vill sova i Börjes säng!



Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards