bobos

Alla inlägg under januari 2009

Av Lena - 7 januari 2009 19:03

Dagen började med att Vilmer ligger i sänge med bölja och säger att han måste upp och kissa! Han är så duktigt!


Idag ska vi hem till Daniela, Adde och Rosita och leka!
I förgår så hittade jag en sådan fin väst till Vilmer, en röd som skulle passa så bra till hans röda vårskor. Fattar dock inte varför jag köpte den då men antar att Bugaboo Bee vagnen tog över mitt intresse just då!

Så jag ringde ner och la undan den till dagen slut. Klockan var då elva, så jag kände att gå dit och sen vara hos Daniela 12 blir taight... så ja senare tänkte jag! Men Farmor var jättesnäll som hämtade den till mig! Tack!


Det är ju mycket snö och kallt ute så Emmalisa måste ju ha åkpåse och därför har jag satt på sittdelen på hennes sida av vagn också! Det funkar utmärkt!

Vilmer fick gå en lite bit för att känna lite på snön! Härligt tyckte han!


Adde och Vilmer lekte lite med pulkan, Adde orkade dra Vilmer men Vilmer orkade inte dra Adde! Som tur var så var Addes Farfar och Farmor där så Farfar drog Adde och Vilmer i pulkan!

  

Adde och Vilmer lekt jättebra hela dagen, Emmalisa och Rosita var snälla och glada hela tiden också!

Precis innan vi skulle gå hem var pojkarna iförda fotbollskläder och Vilmer var lite sugen på fika... hrm... undrar var han har fått det ifrån!
Så Adde och Vilmer satt i fotbollkläder och åt fil med havreringar i! Så söta! (Vi satt i soffan med minisarna!)


Jag har fått låna en fruktork  (som är köpt i Solvenien, där man kan tänka sig att det är mer naturligt) av Daniela, som kanske är lösningen på mitt godisätande!!! Torkade äpplen och päron, så fantasktiskt gott! Man bara torkar dem, så det är inga tillsatser elle något helt naturellt och så gott! Frukt är godis och mjölk är livet eller hur var det??

Just nu är torken igång så vi får väl se om jag lyckas! 


Måste bara ge Vilmer lite mer beröm, vi var hos Adde från 12 till 17 och Vilmer gick på toan när han behövde! Så duktig!





Av Lena - 6 januari 2009 18:49

Idag var Vilmer uppe vid 8 med Fredde, så en lite förbättring är det! (Även om jag och Emmalisa sov till halv 10!) : )


Vi städade och plockade bland Vilmers leksaker på förmiddagen (det lilla som var kvar innan lunch!).

Vilmer och jag bakade en jättegod kladdekaka (Leilas!) till fikan med Macke och Lina!
Vi fick alla julklappar av Macke och Lina så snällt! Tack!

Kakan var jättegod och det blev en mysig fika! Det var jätteskoj att träffa Lina (det var ju första gången!) hon var verkligen jättetrevlig! Det är ju alltid lika skoj att träffa Macke, Vilmer och han busade som vanligt!


Emmalisa tycker också mycket om Macke, hon sken upp som en sol!


Dagens Vilmer-mening 1:

Nu är Vilmer torr och helt utan blöja! I tre dagar har han nu klara detta galant att säga till när det är dax! Det är nog för att vi väntat så länge att han just nu är mer än redo att klara det! Skönt är det iallafall!

Men jag frågar ju hela tiden om han är behöver gå eller inte... då säger Vilmer:

V. Mamma lugna dig! Jag säger när jag är kissig!


Dagens Vilmer-mening 2:

Vi lagar mat och Vilmer säger:

V. Jag ska åka till pappas jobb och jobba.

M. Men vem ska då gå dagis?

V. Pappa, vi ska byta ... jag älskar pappa!


Måste säga att jag är mer än stolt över Vilmer att han inte behöver blöja mer!




Av Lena - 5 januari 2009 19:31

Tråkigt att börja veckan med ett misslyckande, vi skulle ju gå upp 9 men det blev 9.23 Better luck next time! : )


Farfar ringde 9.35 och frågade om vi var uppe... och det var vi ju då! : ) sen kom han och fixade ett litet stopp vi hade i toan. Tack Farfar!


Väldigt kallt ute idag men ändå kom jag på den brillianta idé att vi skulle gå till Tiovoliparken med våra barn! Ja, innan vi kom iväg! När det är såhär kallt vill jag ha Emmalisa i åkpåse och vår Brioåkpåse är jätteförstor för Urban Jungle insatsen så jag var tvungen att ta på sitt/liggdelen! Det funkade utmärkt och Emmalisa sov som en stock i den! Men det tog ju lite längre tid än planerat! Vi skulle träffa Daniela, Adde och Rosita! (De var också lite sen så vi gick och mötte dem vid isahallen).


Hela vägen till Tivoliparken var allt lugnt, storpojkarna satt lugnt och fint och småtjejerna sov! Väl i parken får Vilmer ett gråt/trött-bryt! Han blir jättejättejätteledsen när Adde vill att de ska leka! Ja, kan ha varit så att han frös i kombination av att han blev trött att åka vagn i nästan en trekvart! En fin fika hade mammorna planerat men nej nej, Adde blev sedan kissig och vi fick gå till badhuset och Vilmer grät och grät! Det satt tre stycken och tittade på Vilmer och tyckte synd om honom eftersom han var så ledsen och jag ville ju bara att han skulle säga vad det var som var fel, om han frös om han var kissig eller trött! Men jaja... nog om det : )

 Jag fällde ner Vilmers sittdel så han låg ner i en tjugo minuter, för inne på Toddler så vaknade han till liv. Han och Adde lekte och hade hur kul som helst där inne! Jag var inne och smygtittade på Bugaboo Bee som är så himla fin! Men ska nog vänta ettag till och köpa den även om den är supersmidig och allt det där...


Sen köpte vi lite lunch och gick hem till oss! Vi la tjejerna i spjälsängen och lät dem lära känna varandra!

Adde och Vilmer provade mössor, se vad söta de blev!


Dagens Vilmer-mening:

Det är mycket kiss och bajsprat just nu men precis innan Vilmer gick och la sig sa han:

V. Mamma har inte snoppe, Pappa har snoppe, Vilmer har snoppe vi är pojkar, mamma och bebisen är flickor!


Äntligen, där satt den Vilmer! Bra!

Av Lena - 4 januari 2009 19:49

Kvart i tio var klockan när vi kom ner för trappan...på torsdag ska Vilmer till dagis så imorogon ska vi prova att gå upp klockan 9!


Vi har bara tagit det lugnt hela dagen och mest slappat! Fredrik fotade Emmalisa och det blev jättefina kort! Jag fick låna ett här till bloggen!


Jag fick dock med Vilmers söta läpp på kort, han ville inte vara med på kort så han försöker springa undan, men är man snabb så är man!


Vilmer och jag lekte med Mekano (Brios meck där man bygger och grejer) i över en timme! Det är ju ganska så roligt när man man kan bygga något som man kan se vad det är! : )

Vi bakade skorpor på eftermiddagen.Jag tror att Vilmer tycker det är roligare att baka än att äta det som blir bakat medans jag gillar båda!!! : )


Emmmalisa är stark både i benen och i händerna! Hon håller hårt om sina leksaker! Jag tycker det har hänt ganska så mycket med sättet hon tar saker och flyttar sakerna mellan händerna. Det är ju galet att hon snart är fem månader! Var faktiskt lite sugen på att ge henne potatis idag, får ser om jag kan hålla mig till nästa söndag den 11 då hon är precis fem månader eller om jag tjuvstartar i veckan! (Det är alltså bara jag själv som sagt just denna dagen... därför kan jag ju själv ändra den! : )


Fredde lagde till en fin söndagmiddag med oxfile´(som vi fått från Farmor och Farfar, Tack snälla!) hasselbackspotatis och hemmagjord beasås! Så gott! Vi har ju en form av gormesmakare i familjen, Vilmer, han åt upp varenda smula kött som fanns, han satt längst kvar vi bordet! Ni som har ätit med Vilmer vet att han oftast är först från bordet, men inte när det dukas fram finmat! He he!! Fredrik åt en bit brieost och då ville Vilmer smaka, gissa om han var tok i det också??


Dagens Vilmer- mening:

Fredrik och Vilmer har prata om vem som ska ha tidningen. (Fredrik köpte en fototidning). Jag hade den först osv... (bara på skoj alltså!)

Sen gick Fredde ut i köket och skulle fixa något och vi satt kvar i soffan. Vilmer dök då på tidningen och sa:

V. Jag ska busa med pappa, jag älskar pappa!





Av Lena - 3 januari 2009 10:17

Som vanligt var vi uppe vid halv 10 och tog det lugnt! Vi plockade lite och fixade lite i huset! Hela dagen bara flöt på utan det kändes att vi gjorde något.

Vilmer och jag slog in Sebbans paket och Vilmer gjorde en jättefin teckning med katter som sov i en säng! Sebban blev mycket glad för denna : )


På kalaset var det fullt hålligång! Sebbans och Sakkes kusinbarn Grimm och Vilmer hade jättekul tillsammans! Vilmer tycker det är superkul att leka med sina stora kusiner som nu är 16 och 13!! Helt tokigt, för mig är de fortfarande små!


Tillslut efter god mat så var Vilmer jättetrött så vid 22 tiden körde vi hem och det var då glashalt i lilla Tyringe! Vilmer somnade fort!

Av Lena - 2 januari 2009 19:40

Idag var det ju ruggigt kallt ute när man hämtade tidningen!

På förmiddagen bakade jag och Vilmer pepparkakor, det gäller ju att vara ute i god till till nästa jul hi hi! Vi hade en deg som legat i kylskåpet sen innan jul så idag var det hög tid att den skulle bakas!

Nu såhär utan stress och press (ingen man behöver bjuda på, kan slänga alla om de blir fel!) gick det som en dans för Vilmer! Han var så duktig och vi var klara på en kvart! Vilmer lekte med formarna (han har rolig fantasi!) en bra stund efter att vi var färdig bakade.

En snabbstädning av två skåp i köket hann vi också med. Ni vet, det finns  (eller iallafall hos oss!) vissa ställen där man lägger allt som man tänker att detta kanske jag ska spara eller ja, jag lägger det här så länge. Det blir fort en enda röra och det mest slängde jag idag ändå så nu får man skärpa sig och inte hamstra som jag är expert på!


 På eftermiddagen så var vi runt och kollade badrum. När kortet tas på Vilmer och Fredde, snubblar sen Vilmer och blir ledsen och blir trött. Vi körde hem han till Åsum en stund så körde vi övriga tre runt och kollade!

Vi köpte inget idag men vet hur vi vill ha det! Vi hittade fina lampor till hallen där upp som vi köpte!


Nu vill Fredde att vi ska titta på en skräckfilm, jag har blivit en liten fegis med åren men får jag hålla Freddes hand så kanske...

Av Lena - 1 januari 2009 17:45

Idag har jag inte tagit något kort alls he he!

Vi är trötta och ingen har bytat om från pyjamas ännu och klockan är nu kvart i 6 så det känns ju inte så lönt nu! : )


Nej, idag har vi alla fyra varit bänkade i soffan. Kollat på tv och Vilmer har lekt lite och pysslat i soffan! Precis som det ska vara det första dagen!

Jag och Fredde pratade om hur många nyårsdagar vi spenderat i pyjamas i soffan och hur skönt det är!


Vid två tittade jag ut och konstaterade att det var jättefint väder med sol och allt, men just då börjde Dr. Dolittle (ingen favorit men vad då?? ) och det var nice att dra upp filten och luta huvudet mot kudden!


Sitter nu och laddar för att vi ska gå ut imorgon! Mina tankar är att vi på eftermiddagen ska åka och titta  ut kakel, klinker och allt annat som behövs till vårt badrum!


Men Gott Nytt År på er alla, vi hoppas att ni kommer få ett spännande och roligt 2009!


Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards