bobos

Alla inlägg under januari 2009

Av Lena - 15 januari 2009 18:41

Idag ringde de från dagis och sa att det gick magsjuka! Jag har bett personalen att ringa hem då för då stannar Vilmer hemma! Så skönt nu när man ändå är hemma så slipper vi förhoppningsvis magsjuka! : )


På förmiddagen bakade jag och Vilmer lite! En i mammagruppen spanar på hus, så vi gick ut för att spana på vilket det var och då upptäckte vi att det var punktering på vagnen! Så jag gick och höll upp en sidan på chassiet (såg nog ganska roligt ut för den som såg detta!).


Fredde var hemma vid lunch idag så vi var och handlade lite lampor och annat och tittade lite på kakel! Det finns så mycket och ja, lite svårt att vara hundra på att det man tycker är fint nu ska vara fint länge... men så är det väl alltid när man ska ha nytt!


Emmalisa fick bekanta sig med flaskan igen och nja, mycket lek och bit lite tårar och det hela slutade med att hon amnade ändå...hoppas verkligen hon snart fattar att flaska är bra igen!!!

Tycker att 64cm är känns lite med tanke på kläder och så med hennes längd. Jag kollade vad Vilmer var han var 66.5 när han var 5 månader! Igår på bvc hann jag knappt lägga henne innan hon var mätt så jag gjorde en liten hemmamätning (som tröst hi hi) och då var hon nästan 66! Inte för att det spelar så stor roll men kan tänka att nästa mätning blir att hon växt hur många cm som helst! : )


Ibland när man blir arg säger man saker man får ångra! (tur att man inte säger de värsta sakerna! ) Det enda är ju att Vilmer upprepar ju alla ord till Fredde eller Emmalisa! Så idag kom Dagens Vilmer-mening:

V. Emmalisa skärp dig! Nu är det sista gången jag säger Flisan!


Usch... men alla småbarns föräldrar förstår (hoppas jag!)!

Av Lena - 14 januari 2009 21:00

När jag lämnat Vilmer på dagis så hann jag bara hem och ge Emmalisa mat innan vi skulle vara på BVC! Emmalisa är 64 cm och väger 7200g! Hon sa inte något alls när hon fick sprutan, hon var så inne i maracasen hon fått låna!

när vi var klara kom Therese och Isabella och mötte oss. Emmalisa var lite ledsen i vagnen upp till stan, kanske var det sprutan.


Idag var det mammaträff på Barbacka! Så kul att träffa alla igen! Så stora alla blivit och duktiga (menar såklart barnen he he).

Sen mötte jag upp Farmor och Vilmer på stan, Vilmer hade fått en fin leksak och båda barnen fick kläder! Tack snälla! jag köpte också lite kläder och söt mössa till Emmalisa!


Vilmer orkade nog inte gå hem (antog vi) så vi tog bussen hem. Jag brukar ha stor empati för gamla människor och tycker att de har mycket spännande att berätta men som överallt finns det undantag. Ett sådant satt på bussen idag. Det inte ofta jag blir riktigt förbannad på främande människor men denna tant var den bittraste jag någonsin sett! Synd att sådana människor tar så mycket energi för alla andra.


När jag dansade så passade Farmor och Farfar barnen och det gick jättebra. MEN nu var det en månad sen jag dansade s ist och Emmalisa har inte behövt dricka ur flaska så den ville hon inte ta...ah....tokigt, men det är bara att börja träna! Emmalisa fick palsternacka idag och det tyckte hon om (eller iallafall gick det ner utan problem!)


Av Lena - 13 januari 2009 19:59

Dagen började med att jag ringde fel... härligt att börja ringa innan man är riktigt vaken!!!


Vi var en sväng på stan och fixade lite grejer. Jag gick till skräddaren för att slå i en tryckknapp, men det kunde inte han?? Tursamt så gick jag till en barnklädesaffär där man är lite igenkänd. De fixade det till mig i butiken gratis! Tack! Det ska läggas till att plagget har jag köpt från Stockholm så de gjorde det bara för att vara snälla : )!


Vilmer är  intresserad av knappar. Tryckknappar har han fixat länge men vanliga knappar har nog lärt sig ganska nyligen! Han tränar dock ofta på mina koftor...när jag har dem på mig : )


Vilmer känner nog att Emmalisa är lite större nu, han leker mycket med henne och vill att hon ska göra allt som han gör! Kul!


Dagens Vilmer- mening:


Jag och Vilmer busade och jag snurrade honom så han blev jätteyr och kunde inte gå rakt då testar han ord och säger:

V. Mamma jag blev lite blyg tror jag!


En annan lite halvrolig grej han sa idag var hos Malin som jobbar på Esprit (Vi var där och lämnde ett tackkort för dopet) då låter det såhär:

M. Nej men hej Vilmer vad stor du har blivit!!!

V. Hej bajskorvMalin!

M. Skrattar och tittar på mig och tror hon hört fel...

V. (fattar att Malin skrattar åt honom)BajskorvMalin bajskorvMalin


Damerna i butiken fnissade och log ! Ja...vad gör man åt en glad treåring???

Av Lena - 12 januari 2009 19:47

Måste bara skriva att när klockan ringde imorse så sa Vilmer, jag vill sova mer, jag är trött! : )

Men vi tog oss i kragen och var på dagis i tid!

Sen kom Lööw hit! En fika och mycket prat!! : )


När jag hämtat Vilmer på dagis (där allt gått bra, toan och att han säger ifrån) så säger Vilmer såhär:

V. Jag gillar öl!


Hrm.... vad svara man på det?? : )


Idag var det treminsstart för gympan. Adde ska denna terminen så då är de två pojkar i gruppen! : ) Kul!


När vi ätit en mycket god kvällsmat, vet inte hur man skriver det eller säger det ( det är ursrungligen från balkan) det var kryddad färs, rullad till småbiff/korvar som man steker och sen äter i pitabröd med sallad och gräddfil (då fattar ni att det var Freddes idé) då kommer dagens Vilmer- mening:

V. Var är gaffeln? Var sjutton har du lagt den pappa?


Vi kunde inte låta bli att skratta högt! : ) 


 

Emmalisa åt potatis idag igen och det gick lika bra som igår! Hon älskar gåstolen! Tack Tilde för att vi får låna den!

Av Lena - 11 januari 2009 19:35

Ja efter sen kväll igår med Vilmer var vi tillbaka till en lång sovmorgon... men det vänder igen imorgon måndag! : )


Alla julsakerna åkte ut idag och vi städade och gjorde fint!

Idag blir lilltjejen 5 månader och då var det dax för provsmak av potatis. Helt över förväntan, hon åt och gapade stort när hon svalt! Jag var helt beredd på att hon inte skulle gilla det. (Vilmer gillade verkligen inte mat i början!) Jättekul!!!


Jag och Vilmer åkte till Maxi och handlade inför middagen som är helgrillad kyckling på grillen ÄNTLIGEN! På maxi träffade vi Ida och Chrille som annars bor i Halmstad nu(därför träffar vi ju inte dem så ofta och nästan aldrig på maxi!) iallafall så berättade de  att de väntar barn och i maj är det dax! Ett jättegrattis till er!!! : )


Helgrillad kyckling såhär på vintern var verkligen jättegott! Till efterrätt gjorde vi banan,äpple, hallon ovh rabarber blandat med vit choklad och honung i folié på grillen! So nice!


På kvällen kom Henke, Jennie och Tilde och lämnade gåstolen som vi ska låna till Emmalisa! Hon blev jätteglad och tyckte det var spännande medans Tilde inte blev så glad, men det gick över fort!

Vilmer tyckte också att den var jättekul och både han och Tilde var tvungna att prova den!


Dagens Vilmer - mening:

Vilmer leker själv i soffan med kuddarna och han pratar (han har härlig fantasi!) och säger såhär i leken:

V. Snälla pappa, ge dig! Snälla pappa, skärp dig!


Ha ha ha ha.....

Av Lena - 10 januari 2009 12:49

Idag började vi med en tur till Hässleholm och Gamlamormor! Hon blev jätteglad när vi kom och ville dirket visa Vilmer alla sina tomtar och pynt! (Gamlamormor har mycket tomtar och pynt som hon sparat på sig genom åren, både köpta och saker som alla vi barnbarn gjort till henne!)

Vilmer tycker det är jättekul när Gamlamormor beättar och visar så de fick hon göra flera gånger! Efter att de lekt med tomtar, pyzzlat, ritat och tejpat och lekt med pengar och hästar så fikade vi lite.

En snabb tur på lilla stan i Hässleholm med Mormor och Morfar hann vi med. Dock var det en ganska utplockat på rean och Fröken Siv (en barnklädesaffär) börjar sin rea på tisdag, så det kändes ju trist att köpa något nu.

Vid 2 var vi i Åsum hos Farmor och Farfar på julgransplunding! Först lite taco och sen fiskedamm. Vilmer, Tilde och Emmalisa var fiskare! Vilmer fick 8 puzzel och Emmalisa en jättefin Tummen- matskål med sked till! Tack, det var jättefina! Godis fick barnen också! Tror att lilla Tilde fick i sig mest på kortast tid! : )


Sen var det dax att slå sönder pepparkakshuset. Vilmer ville inte först, tror att det kändes fel för honom, men efter att Farfar och Farmor visat så smällde han till med hammaren!


Farmor och Farfar hade gjort en jättefin liten pepparkaksgubbe-tårta som var supergod! Ett fint sätt att säga farväl till julen!!!


Vi stannade så länge att Vilmer skulle somna i bilen och sen för natten, men när vi kom hem och Fredde tog av Vilmer overallen så var han klarvaken!

Så vi satt alla fyra i soffan och kollade på tv! Fredde och jag var helt klart de tröttaste! Mysigt men tokigt!



Av Lena - 9 januari 2009 18:29

I onsdags bestämde vi att om det är kallt och fint väder idag så blir det skridskoåkning på en sjö! Det var alldelse för milt när vi vaknade, all snö borta och jag fick genast jobbiga känslor om att trilla genom isen! Så nej igen sjö-åkning idag!


Vi  permiär åkte i den nya ishallen istället! Hur fin som helst! Kul att läsa att den byggdes 2007 och att varken jag eller Fredde varit inne i den på hela 2008! Men idag blev det!


Isen är ju hal! : ) Men Vilmer tycket jättemycket om just isen! Han tyckte det var jättekul när vi åkte med honom båda och när vi åkte runt hela isen! (För er som inte vet det är jag en gammal konståkare från Tyringe KS där jag åkte i nästan 15 år!  Det var dock 10 år sedan jag slutade...)

Det var ganska härligt att åka på isen tyckte jag! Vilmer tyckte det var så kul att han inte hade tid att fika på varm chokladmjölk och baguette, han ville bara ut på isen igen!


Emmalisa är jätteduktig på att sitta och stå!


Dagens Vilmer -mening:

Vilmer och Fredde är i köket och jag hör bara:

V. Pappa, skärp dig!

Av Lena - 8 januari 2009 18:27

Det blev en vinter iallafall! Bättre sent än aldrig! Jag gillar verkligen när snön singlar ner (inte blåser och yr!) och det är lite solsken på himlen!


Vi kom i tid till dagis idag! Lite nervig har jag varit för det med vi klarade det!

Vilmer var utan blöja för första gången i vagnen dit och på dagis!

Jag och Therese tänkte gå och bada med tjejerna idag, men när vi betalt och skulle packa ur vagnarna så var det visst inte ledigt i varmvattensbassängen!  Nehe... trist, tur att vi inte bytat om och duschat och fixat med Bella och Emmalisa, vi hade bara stannat vagnarna när denna något förvirrade man rusade fram och satt att poolen var bokad.


Eh... ja... vad gör vi då?? Jo såklart gick vi till "vårt" ställe Bunna och tog en det vanliga (så sa han som jobbad där!!! Vill ni ha det vanliga? ) och det var supergott!

Lilla Isabella har så långlugg att hon kan ha klämma, jag säger som Carolina sa om sin Elin, det dröjer jättelänge till Emmalisa kan ha det!!


Sen efter denna goda lunch så gick vi lite på rean... vi fynda båda två bra saker!


När jag hämtade Vilmer på dagis sa fröken att han var varit jätteduktig och sagt till varje gång han skulle gå på toa! Jag var ganska förberedd på att han skulle ha fullt upp och kanske glömma bort att säga till men fel hade jag! Vilmer är så superbra!!! : )


När vi gick hem från dagis somnade Vilmer till, tänk, det var längesen han lekt så mycket i sträck!


När Fredde kom hem lagade han mat och jag körde och köpte fler äpplen... he he det är så gott! Alla som kommer att träffa mig under tiden jag har torken ska få smaka!! Jag lovar! Igår kunde vi inte hålla oss tills de var helt klara så vi åt medans de var halvklara och de var också goda! Det är bra att Fredde också gillar dem annars hade jag nog blivit "äppelsjuk"!


Dagens Vilmer-mening:

Vi ligger i sängen på morgonen efter att han varit duktig och varit på toa och pratar om att han ska vara utan bölja på dagis det lät såhär:

M. Idag ska du inte ha bölja på dagis Vilmer.

V. Nej, jag är en stor kille mamma.

M. Du måste säga till Anne, Marie eller Anna när du behöver gå på toa.

V. Jag kan utan blöja mamma..... (lång paus)...... häftigt!


Det var så härligt att han tyckte det var häftigt att han skulle nu klara sig utan!


Dagens lilla Vilmer-mening:

När Vilmer varit på toa (mycket toasnack nu!) med Fredde så skulle ha dra upp sina byxor:

V. De är lite taighta tror jag!



Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards